Снимка: Reuters
fallback

Четирима мъже, извършили кражба на кабел в шуменско село, са арестувани след преследване и гонка с полицията, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Малко след 8 часа в сряда в телекомуникационна фирма е получен сигнал, че има прекъсване на кабели край село Овчарово. Подаден е сигнал в полицията, откъдето са изпратени няколко екипа.

Малко по-късно автомобил „Сеат” преминал през един от екипите, но не спрял на подадената стоп палка.

Шофьорът избягал, а след това подкарал автомобила по черни пътища. По-късно той е спрян между селата Вехтово и Ветрище.

В автомобила пътували криминално проявени мъже. След разпити един от тях признал, че кабелът, който откраднали, е хвърлен край село Ивански.

По-късно е намерен от полицейските служители. По данни на фирмата е 38 метра, като стойността му е около 2000 лева.

След направения оглед на място станало ясно, че още 38 метра, но от друг тип са изрязани и подготвени за кражба. Според специалисти във фирмата неговата стойност е над 1400 лева.

Задържани са С.И. на 28г. от село Веселиново, осъждан за хулиганство, кражба, нанасяне на средна телесна повреда, управление на МПС след употреба на алкохол и с чужди регистрационни номера, Г.П. на 36г. от село Веселиново, осъждан за незаконно притежание на оръжие, кражби, Д.М. на 29 г. от Шумен, осъждан за незаконно притежание на оръжие, унищожаване и повреждане.

На тримата е наложена 72-часова мярка за задържане.  За срок от 24 часа е задържан Д.Х. на 39 години от Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

с.Весилиново

преди 11 години

*** не карат Сеат те карат БМВ ,Мерцедес или Ауди ас.Веселиново е селото на Ж.Желев и там живеят само българиследователно кражбата е извършена и от българи.Има и вип българи които не знаят столиците на съседни държави така че да не правимсравнение по националност.Всичко е до манталитет и акъл.

14

az

преди 11 години

до 9 ти....защо ли? защото държавата се управлява от частници..и защото държавната политика стана частна..та за това ...тогава за каква държавна политика да говорим?

13

Анонимен

преди 11 години

Тези защо не са в затвора?

fallback