Снимка: Булфото
fallback

Стефан Петров, който държа заложници в клона на Инвестбанк в Сливен, все още не е напуснал сградата на банката. Преговорите с похитителя продължават.

На мястото продължава да има спецполицаи,  но зоната за безопасност в района на банката вече е намалена и сега е в периметъра, непосредствено около клона. В района се дпускат пешеходци, но полицията призовава гражданите да не се струпват около кордона.

В района е целият кризисен щаб начело с главния секретар на МВР комисар Калин Георгиев, ръководителя на сектор „Криминална психология” към МВР, директора на сливенската полиция Никола Геджев, ръководителя на сектор БОП Алекси Алексиев.

По-рано бе съобщено, че младият мъж заплашва да се самоубие и затова полицията все още не предприема силови действия.

Кой е похитителят

Мъжът, който в продължение на близо 19 часа държа заложници в клон на Инвестбанк в Сливен, е Стефан Петров – 27 годишен мъж от новозагорското село Кортен.

Oще по темата

„Стефан е тихо и скромно момче“, коментираха негови съседи и колеги пред кореспондента на Dnes.bg.

Те описват младия мъж като работлив и кротък. Съседите му и колегите му от “Корадо инс“ не крият, че са изненадани от действията на младежа.

Стефан Петров е сирак, оставен в дом и по- късно осиновен. През 2006 г. са починали осиновителите му.

Живее сам. Обмислял ремонт на къщата си, а после и да се задоми.

Съселяните му не знаят дали има приятелка. Не знаят и да е вземал заеми. Не е влизал в конфликт нито със съселяни, нито с колеги.

От миналата година Стефан работи като автопатрул на охранителна фирма. Вчера в късния следобед е трябвало да застъпи нощна смяна.

Колегите му са шокирани и коментират, че в ангажиментите им влиза  и охрана на банки и заложни къщи. Никой не може да си обясни какво е отключило агресията в младия мъж.

Хора даряват кръв в болницата в Сливен

46 души са дарили кръв до 15,30 ч. днес за простреляния охранител Станчо Станев. Това съобщи директорът по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен д-р Хрисант Хрисантов.

Състоянието на охранителя е стабилно. Той вече е контактен, отговаря на кратки въпроси, знае кой е и къде се намира. Не е обаче в състояние да провежда продължителни разговори.

Само една от жените, които бяха държани в плен, се е обърнала за помощ към болницата.

Тя е отишла към 11 часа и е изписана в 14,10. Направени са й изследвания – кардиограма, пълна кръвна картина, консултация с психолог и психиатър.

„Няма отклонения от нормата, жената просто е изплашена”, споделиха лекари. Те не уточниха за коя от шестте служителки на банковия клон става въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

315

do turchin

преди 13 години

a ve ei riazan kartof nedei znai mnogo ve

314

Стареца

преди 13 години

Не казвам,че този е начина,дано всички са живи и здрави.НО млад човек сега,ако няма панелка от родителите си ,няма работа,ако има работа ,не му плащат как ще живее.20 години се краде постороеното,дори евр.богати държави гледат какво да отмъкнат,ток,парно,вода.Станали сме едно крадливо немислещо общество.Какво толкова се чудим.Аз мисля,че тези обири ще станат организирани,защото политиците не мислят за младите,а за себе си.

313

Защо ли

преди 13 години

По БТВ не могат да разберат какви са причините,а уж ги избират по образование.Причините са долния и мръсен капитализъм,кой строим, а не истинска демокрация.Не плащат заплати,като работиш на богатите.Теглиш кредит,банките те ограбват с лихвите.Кажете ми мили хора,в какво положение е бил Стефан,някой казвали.Всички се чудят.Политиците лапат и ги интересува рейтинга им,никой не мисли за работа на нас младите.Това ли е живота.

fallback