Снимка: Dnes.bg

Похитителят, който държа заложници в клон на Инвестбанк в Сливен, все още не се е предал, заяви в Сливен главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Похитителят се е затворил в трезора на клона на банката. Няма искания и претенции.

"Тъй като той не застрашава живота и здравето на никого, решихме да не се предприемат действия за силовото му неутрализиране", обясни главсекът на МВР.

Похитителят е погълнал известна доза валидол. "Правим всичко възможно да сме в контакт с него и да го предпазим от действия, насочени срещу неговия живот и здраве. Не е правил опит за самоубийство, по-скоро е търсил начин за успокоение и леко се е предозирал", обясни Калин Георгиев.

"В момента е контактен, продължава да бъде въоръжен и заплашва да се самоубие, а ние не бихме искали такъв край", посочи Калин Георгиев.

Още по темата

27-годишният Стефан Петров, който работи като охранител, има разрешение за носене на оръжие и разполага с много боеприпаси. Въоръжен е с пистолет тип "Байкал" .

"Ще продължим да разговаряме с него и ще се опитаме да го разубедим да не сложи край на живота си", увери Калин Георгиев. Трудно е да се каже какъв точно е мотивът му, заяви главният секретар на МВР.

Преди ден похитителят е имал личен неуспех, тъй като са го скъсали на шофьорски изпит, допълни той.

"Бил е афектиран и силно притеснен. Няма логика в действията му. Повтаряше, че не желае да наранява жените, които е взел за заложници", посочи Калин Георгиев.

Главният секретар е категоричен, че похитителят не е наркоман, не е пристрастен, дори има негативно отношение към дрогата.  Мъжът не е поставял условия за пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase