Снимка: БГНЕС
fallback

„Има тактика в разследването по операция "Октопод" и то няма да завърши с първия обвинителен акт".

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов във връзка с изнесените данни, че в края на юли прокуратурата е отделила материалите, събрани за Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера, а на 9 август е повдигнала обвинения срещу тях единствено за престъпления срещу собствеността.

По думите на министър Цветанов това е първият етап от разследването.

„Не смятайте, че всичко, свързано с разследването на тази добре структурирана, йерархично изградена организирана престъпна група, сме свършили с първото обвинение“, добави министърът.

Той отбеляза, че това е поредица от обвинения, които може би ще бъдат предявявани към групата и хората, които са в нея. 
 
„За нас е важно, че вече говорим за повдигане на обвинение към въпросните хора и естествено, че разследването продължава по много други обстоятелства и факти, които ще бъдат към друго дело“, добави министърът.

Oще по темата

Той посочи, че в момента мярката на Алексей Петров не е променена, което означава, че има достатъчно факти за всичко, което е казано през тези месеци.

„Самият факт, че обществото днес е много по-спокойно от тежката организирана престъпност, говори, че се движим в правилната посока и затова не смятам, че трябва да правим интриги", коментира още Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 13 години

Не знаех че във ВИФ се изучавало и тактика...

48

БАЙ ТИ ГАНЯ

преди 13 години

СМЕХУРКО , АКО НЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ТЪЖНО , ПОШЛО , ДОЛНО И НАГЛАСЕНО ВСИЧКО В ИЗКАЗВАНИЯТА И АКЦИИТЕ , МОЖЕ БИ НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА Е ГОЛЯМ СМЯХ ЗА НАРОДА ...но при затъваща и заминаваща си икономика , нови хиляди безработни , липса на всякаква перспектива за някакво развитие, до месеци много хора ще са на ръба на оцеляванета, ТАКА ЧЕ НЕ Е СМЕШНО

47

kk

преди 13 години

Да,бе...да!Тактика!Кажи си,че не можете да го заковете,но си чакате "специалния съд",защото няма да можете да го осъдите!Там като си назначите Костадинка и Костов,ще съдите на килограм!

fallback