Ангелина Димитрова. Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата поиска ефективна присъда за вдовицата на убития Константин Димитров-Самоковеца – Ангелина.

Тя е обвинена, че е вкарала контрабандно в България стоки през митниците на летище София и Горубляне на стойност около 700 хиляди лева.

Oще по темата

Освен това като едноличен собственик на фирмата "Борогруп травъл - Лондон" ЕООД е продала всичките си 400 дяла на американската компания "Адамко" ООД.

По този начин Ангелина Димитрова е избегнала запорирането на част от имотите на семейството от Комисията „Кушлев“.

Прокуратура иска и конфискация на имущество на Ангелина за няколко милиона лева.

Родената през 1973 година Ангелина Недялкова Димитрова е едноличен собственик на фирмите "Тандем 2001",  "Ангелина 2001 - Ангелина Димитрова", сочи справка в ДАКСИ.

През септември 2006 година вдовицата на Самоковеца успя да продаде хотела си "Константин палас" в Боровец на една от дъщерните фирми на "Феста холдинг".

Тогава новата собственичка на хотела – Петя Славова (изпълнителен директор на "Феста холдинг"), заяви, че "Борогруп травел Лондон" ЕООД е ипотекирала имота и е взела кредит от Инвестбанк на стойност 3 милиона лева.

Константин Димитров бе убит на 6 декември 2003 година след излизане от бижутериен магазин в центъра на Амстердам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 13 години

да браво..те е внасяла пишкири от Турция и там са милионите, абе тая комисия кушлев нама смъсъл от нея, като съда връща всичко, голям Абсурд

31

а дано

преди 13 години

ама надали

30

Циганин

преди 13 години

Това ако беше *** до сега да търка наровете в сливенския затвор . Но нали държавата си е ваша си я усрахте пък сега ние сме били виновни . Ще влезе ама друг път . Щом мъжът и е бил от структурите на МВР няма да влезе в затвора .

fallback