Имотите на покойния Константин Димитров-Косьо Самоковеца в Лондон, които бяха запорирани през март тази година, са върнати на вдовицата му, съобщава вестник "Новинар".

Адвокатът на Ангелина Димитрова е бил в столицата на Великобритания, за да прeведе по сметките й 150 000 запорирани паунда и да освободи един от апартаментите, който се намира в тузарския лондонски квартал "Кенсингтън".

„Не знаем нищо за това“, заяви шефът на сектор "Международна правна помощ" към Върховната касационна прокуратура Камен Михов.

Прокуратурата е изпратила всички документи, които магистратите от Острова са поискали от българските си колеги, за да бъдат запорирани имотите и авоарите на Ангелина Димитрова, каза Михов.

Агенцията за възстановяване на имуществото в Лондон, която е аналогична на комисията "Кушлев" у нас, е завела гражданско дело срещу вдовицата на Самоковеца.

Делото е било инициирано под натиск на английските висши съдии, които са искали да покажат пред българските си колеги как радикално трябва да действат срещу прането на пари.

„Очевидно не се е получил търсеният ефект“, коментира Михов.

Той обаче още днес ще има среща в посолството на Великобритания, за да се информира подробно за делото.

Михов припомни, че Върховната касационна прокуратура образува дело срещу Ангелина за пране на пари, каквото води и Софийският окръжен съд.

„Средствата, които е освободил английският съд, принадлежат на държавата и ще ги търсим от вдовицата на Самоковеца“, категоричен бе Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase