Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе иск за налагане на обезпечителни мерки срещу Ангелина Димитрова.

Софийският градски съд пък набързо издаде ограничителни заповеди за налагане на:

1. Възбрана върху мезонет в Кенсингтън, Лондон, Великобритания;

2. Запор на лек автомобил модел "Мерцедес CLK 230";

3. Запор на всички банкови сметки на проверяваното лице, както и на юридическо лице – представлявано от Ангелина Димитрова.

Общата им стойност заедно с парите по банкови сметки се изчислява на над 5 млн. паунда.

Според източници на Dnes.bg Ангелина и синът й Косьо-младши вече година живеят в тузарския квартал "Кенсингтън" в Лондон.

От комисията "Кушлев" съобщават, че ще изпълнят своите задължения по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Преди седмица пак от комисията отнеха от вдовицата на Самоковеца 6 постройки, предназначени за хотели в Боровец.

Родената през 1973 година Ангелина Недялкова Димитрова е едноличен собственик на фирмите "Тандем 2001", "Борогруп Травел Лондон" и "Ангелина 2001 - Ангелина Димитрова".

Други две фирми - "Борогруп" и "Борогруп травел", са прекратили дейността си, сочи справка в ДАКСИ.

През септември 2006 година вдовицата на Самоковеца успя да продаде хотела си "Константин палас" в Боровец на една от дъщерните фирми на "Феста холдинг".

Тогава новата собственичка на хотела - Петя Славова (изпълнителен директор на "Феста холдинг"), заяви, че "Борогруп травел Лондон" ЕООД е ипотекирала имота и е взела кредит от Инвестбанк на стойност 3 милиона лева.

Константин Димитров бе убит на 6 декември 2003 година след излизане от бижутериен магазин в центъра на Амстердам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase