Снимка: БГНЕС

Служителят на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), който е заподозрян във връзка с изтичането на  информация за темата на матурата по български език и литература,  ще бъде дисциплинарно уволнен. Това заяви в понеделник министър Сергей  Игнатов.

Министърът допуска, че главният счетоводител в Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства е узнал темата при прехвърлянето й на Брайлова  азбука.

Игнатов добави, че очаква доклада от разследването, за да разбере дали над заподозрения има и други служители на министерството, които да са действали по схема.

Ако има мафия в министерството, тя ще бъде изловена, заяви Сергей Игнатов.

Целта ни е да работим на чисто, добави той.

Още по темата

Министърът уточни, че звеното, чийто главен счетоводител е заподозреният, не се намира в сградата на МОМН, а е на бул. "Г. М. Димитров".

Възможно е работите на учениците, които са разполагали с темата, да бъдат анулирани, като се приложи "презумпцията за преписване", заяви Игнатов.

В неделя БНР съобщи, че главният счетоводител в  Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства Красимир Лефтеров е заподозрян за изтеклата тема за матурата по български език и литература, съобщи БНР.

Полицията обаче предполага, че информацията е изтекла от по-високопоставен негов колега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase