Снимка: БГНЕС

Ново обвинение бе повдигнато на Алексей Петров - за документите от ДАНС, които бяха намерени при обиска на офисите му на басейна „Спартак“ и дома му. Прецизирано е и старото обвинение - за ръководене на престъпната група.

Преди заседанието по мярката за неотклонение на Петров прокуратурата внесе три нови тома и една справка с веществени доказателства срещу Петров. Сред тях има и материали, събрани със специални разузнавателни средства. Затова обвинителите искат заседанието да е при закрити врати.

Допълнително в началото на заседанието прокурорът внесе още папки с доказателства, сред които протоколи от разпити от 30 март на Иван Драшков (бивш заместник-председател на ДАНС от времето на Петко Сертов) и на Атанас Атанасов (бивш шеф на НСС при правителството на Иван Костов).

От своя страна защитата представи папка с 35 документа, като част от тях касаели достоверността на доказателствата на прокуратурата и щели да опровергаят тезата на обвинението.

Съдът даде почивка, в която обвинението и защитата да се запознаят с новите доказателства. След нея ще стане ясно дали заседанието ще продължи при закрити врата.

Обвиняемият Алексей Петров, който дойде в съда с патерици заради стара травма, коментира преди заседанието пред журналисти последните теми, в които се появи името му.

Още по темата

Петров заяви, че няма идея кой може да е съдията, за който вътрешният министър спомена, че е свързан с „Октопода“. Очаква се по време на гледането на мярката името на въпросния съдия да стане известно.

Познавал лично Стойко Стоев, за когото в сряда стана ясно, че ВСС го проверява за връзки с „Октопода“.

Петров се бил срещал с много магистрати, защото такава му била работата.

За пореден път Петров защити тезата си, че е жертва на репресия от управляващите заради несъгласието му с политиката, която водят.

Обвързването на името му с анонимния сигнал срещу съдия Пенгезов определи като „една скандална интрига“ и „активно мероприятие на министър Цветанов с използване на политическия инструмент ДАНС“. Целта, според Петров, е ясна – оказване на натиск върху съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase