Снимка: БГНЕС

ГДБОП и СДВР отново провеждат спецоперация на територията на столицата.

Действията на екипите са под ръководството на прокуратурата, съобщиха от МВР.

Операцията е започнала в 6 часа тази сутрин в кварталите "Люлин", "Свобода", "Дружба" и "Бояна".

Акцията е отзвук от специализираната операция, проведена преди няколко дни по линия на противодействие на наркоразпространението, започнала със задържането на Тихомир Георгиев – Тишо, на когото прокуратурата вече повдигна обвинение за наркоразпространение.

Още по темата
Известен с прякорите си Боксьора и Доктора, Тихомир Георгиев заплашвал конкурентите си. Ако "предупрежденията" не решавали проблема, принуждавал наркопласьорите да работят за него чрез физическо насилие.

Впоследствие прокуратурата обяви, че тартор на групата е бил Стефан Бонев – Сако, на когото също е повдигнато обвинение, а Красимир Маринов – Големия Маргин, им е бил лидер.

До момента при новата спецакция за 24 часа са задържани четирима криминално проявени.

Те са М. И., на 35 години, известен като Душманина, А. В. – Банана, на 30 години, Р. С. – Камбарата, на 27 години, и А. Б. – Върбан, на 29 години.

Вътрешният министър обяви, че се издирват още двама-трима души.

Операцията продължава и в момента.

"Знаете, че наркопазарът и наркоразпространението трябва да бъдат неутрализирани максимално, за да можем да дадем по-голямо спокойствие на гражданите за невъзникването на подобни инциденти при преразпределението на наркопазара. Това става с адекватни действия. Надявам се, че това което правим, е правилно", каза Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase