Снимка: БГНЕС

Евелин Банев - Брендо е влязъл в България през пролетта на 2022 г., заяви вътрешният министър Калин Стоянов от парламентарната трибуна.

Издирваният се предаде доброволно на властите у нас в началото на тази седмица.

В МВР има информация, според която Брендо е влязъл в България от края на март до началото на юни 2022 г. Това е свързано с обстоятелствата, които са покрай самолета, преминал през няколко европейски държави, кацнал временно н едно летище до Видин, презаредил, после кацнал в района на Търговище, обясни Стоянов. Той допълни, че това е насоката, по която работят, но няма все още категоричност.

"Няма как този човек да ходи на публични изяви и да се заявява, че той е тук, след като го търсят за излежаване на присъди 20 г. в Италия, 10 г. в Румъния и 6 в България. Най-големите италиански наркобосове се укриват по 30 г. в собствените си държави, след 30 г. италианците арестуват боса на Коза Ностра. Най -фрапиращ е случаят за човек на име Бернардо Провенцано, който се укрива 38 г. На всички ни е ясно, че тези хора с тези присъди използват множество документи за самоличност от различни държави. За съжаление и към момента има множество такива, които се издирват", заяви Стоянов.

Вътрешният министър вече съобщи, че последното официално влизане на Банев у нас е точно преди 11 години - на 13 юли 2013 г. Все още няма отговор и на въпроса - как вече в неизвестност, през месец май 2022 година, Банев е заверил адвокатско пълномощно пред кметския наместник на врачанското село Тлачене. А от МВР не са установили, че тогава Брендо наистина е бил в селото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase