Снимка: БГНЕС

Полицаи от Столичната дирекция на МВР задържаха организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици.

Групата е действала на територията на София, като преди това по особено брутален начин е прочиствала набелязаните райони. Разследващите работили по разкриването на наказателната бригада от няколко месеца.

Те установили, че новосъздадената група се ръководи от известния с изключителната си жестокост Т. Г. (41 г.), вече осъждан за убийство.

Първоначално той и аверите му – 25-годишният А. К., с прякор Дългия, А. Н. (20 г.), Р. Б. (33 г.) и 21-годишните Т. З. и С. Д., действали на територията на два от централните райони в столицата.

Скоро обаче групата започнала да действа като наказателна бригада за прочистване на региони за влияние и чрез сила разширявала периметъра си.

Тарторът, известен с прякорите Боксьора и Доктора, заплашвал конкурентите си. Ако „предупрежденията“ не решавали проблема, принуждавал наркопласьорите да работят за него чрез физическо насилие.

В хода следствените действия са обискирани жилищата и автомобилите на задържаните.

Полицаите са открили и иззели различни наркотични вещества, ножове, черни маски, газови пистолети, преправени в бойни, и боеприпаси за тях.

Материалите по случая са предадени на Софийската градска прокуратура. Очаква се мярката за неотклонение на групата да бъде удължена на 72 часа.

Продължава работата по издирването на лица, съпричастни към организираната престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase