Минути след като бе пуснат от съда с "подписка" по обвинението за подбудителство на убийството на Боби Цанков, Големия Маргин отново бе задържан в ареста.

72-часовата му мярка за задържане е по новото обвинение – организиране на престъпна група за разпространение на наркотици.

От прокуратурата обявиха, че групата на Маргините, която включвала още Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Сокол Димитров, Андрей Начев, Траян Златков и Стефан Бонев – Сако, освен с дрога са се занимавали и с наказателни акции – с особена жестокост и по мъчителен начин.

На 8 януари от МВР се похвалиха, че са хванали банда от апаши, занимавала се с разпространение на наркотици в София.

Разследващите установили, че групата се ръководела от известния с изключителната си жестокост Тихомир Георгиев, вече осъждан за убийство.

Тарторът, известен с прякорите си Боксьора и Доктора, заплашвал конкурентите си. Ако „предупрежденията“ не решавали проблема, принуждавал наркопласьорите да работят за него чрез физическо насилие.

По-рано днес пред съда Голамия Маргин отрече да е разпространявал наркотици.

"Никога не съм се занимавал с дрога. Нито съм се друсал. Нито познавам такива хора, които разпространяват наркотици", отсече той.

Още по темата

"Следващия път с Бен Ладен ли ще ме свържете, ще дойдат двама свидетели и ще ме свържете и с него?", попита съда Красимир Маринов.

Обяви още, че не познава Боби Цанков.

"Не съм го виждал, не съм разговарял с него, нито сме имали общи бизнеси", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase