Снимка: БГНЕС

"От септември прокуратурата и МВР полагат усилия, за да изяснят цялостната картина на криминалния контингент в страната", заяви главният прокурор Борис Велчев.

По думите му вниманието е насочено към тези с най-много висящи досъдебни производства и „така лица, за които няма основания да са на свобода, ще бъдат задържани“.

"Все още не са известни имената на извършителите на убийството на радиоводещия Боби Цанков, но тече интензивно разследване", каза още Велчев.

Той беше категоричен, че няма хаотичност в действията по случая.

По отношение на братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, обвинител №1 коментира, че първоначално събраните доказателства сочат, че те са поръчители на убийството.

Още по темата

По думите му прокуратурата има ясна представа, макар и само по първоначално събраните доказателства, за мотива на престъплението.

Велчев уточни, че не всички издирвани са задържани.

Главният прокурор коментира и информацията, че през последните месеци Боби Цанков често е забелязван в Съдебната палата, където се е срещал с градския прокурор Николай Кокинов.

Той заяви, че срещите не били тайни и ръководството на прокуратурата е знаело за тях и уточни, че Боби Цанков не е давал показания по дела в Софийската градска прокуратура.

Попитан има ли опасност за живота на някои от прокурорите, той коментира, че през годините е имало основание да се подозира, че има заплахи за някои от тях, включително и за градския прокурор Николай Кокинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase