Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският градски съд отложи делото срещу бизнесмена Марио Николов и още осем души за източване на 14 милиона лева по програмата САПАРД за 8 февруари 2010 г.

Причината е, че адвокатът на Лазарина Георгиева, която е една от подсъдимите, е в отпуск и не се яви в съдебната зала.

Освен Марио Николов и Лазарина Георгиева подсъдими по делото са съпругата на бизнесмена Мариана Николова, Иван Иванов, Радмил Петров, Петя Хаджииванова, Ана Шаркова, Григор Главев и Валентин Ангелов.

Те са обвинени в документни измами и злоупотреби с парични средства по програмата САПАРД.

Според обвинението в периода 2002–2005 г. като организирана престъпна група, чрез използване на документи с невярно съдържани, те са внасяли в България фиктивно стари машини за месопреработка и пакетиране, които представяли за нови, и така са получили 14 млн. лв. субсидии по програмата САПАРД.

По делото са наложени обезпечителни мерки върху имотите на подсъдимите, запорирани са 32 банкови сметки и са поставени под възбрана общо 41 недвижими имота на територията на страната.

Процесът започна след сигнал на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и съвместна акция на българската, германската и швейцарската прокуратура.

У нас процесът беше отлаган няколко пъти заради отсъствия или заболявания на адвокати на подсъдимите. В Германия обаче по делото вече има осъдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

пластмасов бидоH

преди 14 години

shhh tiq na besilovo mama im alchna

14

Jorro

преди 14 години

Щото щом ги върши такива, значи е в кюпа и *** отнякъде. Всички говорят за корумпирани съдии, ама не съм чувал за адвокат обвинен за подкуп, или корупция.... Ааа сега чатнах, те на това ХОНОРАР му викат:)

13

Jorro

преди 14 години

Следващия път и адвокатчето на 'канала'... ъъъ.. подсъдимата скамейка:)

fallback