Срам. Децата напуснаха морето заради поредния роден измамник. Снимка: Булфото
fallback

Собственик на хотел в Царево беше измамен с 3400 евро от нелоялен туроператор. Пострадали от измамата се оказаха 47 деца-сираци от дом в Чехия, съобщи Дарик радио.

58-годишният собственик на хотел се оплакал в полицията, че туроператорът Михо Гоцев настанил в неговия хотел “Панорама” в Царево 47 туристи, деца от дом за сираци в чешкия град Зноймо. От тях взел общо 10 000 евро за почивка от 25 май до 2 юни.

Михо Гоцев платил на собственика на хотела 1000 евро и обещал още 3400 евро до дни. Вчера той отказал да плати остатъка, обявявайки, че парите са откраднати.

След избухналия скандал, децата-сираци напуснали хотела и отпътували обратно към град Зноймо. По изясняване на случая работят полицаи от Царево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Андрей

преди 15 години

Може би е добре някой юрист да се произнесе по въпроса, но за мен хотелиерът няма право да гони децата от хотела.От написаното става ясно, че децата са си платили на туроператора за почивката. Предполагам, за целта е сключен и някакъв договор. Също така предполагам, че има и някакъв договор между туроператора и хотелиера. Във всеки случай хотелиерът е приел да настани децата. Оттук нататък тях не ги интересува какви са взаимоотношенията между туроператора и хотелиера - платили са си и имат право на почивка! Хотелиерът е длъжен да ги остави да си изкарат цялата почивка и да се разправя с туроператора. Децата нямат никаква вина, за да ги гонят.

34

Михаил

преди 15 години

Пет нощувки, шест дни... Донякъде си прав - не знаем в колко часа са пристигнали, и в колко часа са си тръгнали, но не си прав, че хотелиера ги е изгонил веднага, и то си пролича. Пише го и в статията: "обещал още 3400 евро до дни". До колко дни - не пише наистина. :)И щом мислите, че е тооооолкова на далавера хотелиерството - направете си по един хотел, и покажете на чехите, че сме гостоприемна страна. Пускайте летуващи за по 5 лева на легло за нощувка, та и аз ще се наредя сред желаещите даже. И ако успеете да не фалирате с по 5 лева на легло - тогава тук ще се появи друга статия: "Хотелите в България - по-зле от колибите на племето Занго". :)Айде със здраве. Няма да пиша повече, то е ясно, че само спекулации стават тука.

33

и ловец съм и рибар

преди 15 години

Михаилчо, доста си бавен. Първо, никъде не съм казал, че са били там пет нощувки. Пет нощувки ги смятам, само ако допуснем за миг и разчитаме на твоите гадателски възможности. Дори да е вярно гадаенето ти, просто ти показах, че не можеш дори и до пет да смяташ. Зле си с математиката за първи клас. Бъркаш цифрата пет с шест. Но ти не правиш разлика между реалностите и желанията. Второ, не е нужно да си Баба Ванга да отгатнеш, по колко легла е нахакал горкия хотелиерчец в стаите. Нагледал съм се на доста лакомия по родните курорти, за да имам представа по колко легла блъскат в една статия горките ни хотелиери, за да е печалбата по-голяма.Трето, 2000 лева от стаи с наблъскани по пет, шест легла в стая за пет нощувки си е почти чиста печалба с минимални разходи. Тоя Мичурински *** и да се скъса май месец не може да си напълни хотела, така че едва ли е имал някакви пропуснати ползи. Вредата пада изцяло върху имиджа на българския туризъм в Чехия а чехите както знаем са един огромен процент от туристите в България.

fallback