35

Андрей

преди 15 години

Може би е добре някой юрист да се произнесе по въпроса, но за мен хотелиерът няма право да гони децата от хотела.От написаното става ясно, че децата са си платили на туроператора за почивката. Предполагам, за целта е сключен и някакъв договор. Също така предполагам, че има и някакъв договор между туроператора и хотелиера. Във всеки случай хотелиерът е приел да настани децата. Оттук нататък тях не ги интересува какви са взаимоотношенията между туроператора и хотелиера - платили са си и имат право на почивка! Хотелиерът е длъжен да ги остави да си изкарат цялата почивка и да се разправя с туроператора. Децата нямат никаква вина, за да ги гонят.

34

Михаил

преди 15 години

Пет нощувки, шест дни... Донякъде си прав - не знаем в колко часа са пристигнали, и в колко часа са си тръгнали, но не си прав, че хотелиера ги е изгонил веднага, и то си пролича. Пише го и в статията: "обещал още 3400 евро до дни". До колко дни - не пише наистина. :)И щом мислите, че е тооооолкова на далавера хотелиерството - направете си по един хотел, и покажете на чехите, че сме гостоприемна страна. Пускайте летуващи за по 5 лева на легло за нощувка, та и аз ще се наредя сред желаещите даже. И ако успеете да не фалирате с по 5 лева на легло - тогава тук ще се появи друга статия: "Хотелите в България - по-зле от колибите на племето Занго". :)Айде със здраве. Няма да пиша повече, то е ясно, че само спекулации стават тука.

33

и ловец съм и рибар

преди 15 години

Михаилчо, доста си бавен. Първо, никъде не съм казал, че са били там пет нощувки. Пет нощувки ги смятам, само ако допуснем за миг и разчитаме на твоите гадателски възможности. Дори да е вярно гадаенето ти, просто ти показах, че не можеш дори и до пет да смяташ. Зле си с математиката за първи клас. Бъркаш цифрата пет с шест. Но ти не правиш разлика между реалностите и желанията. Второ, не е нужно да си Баба Ванга да отгатнеш, по колко легла е нахакал горкия хотелиерчец в стаите. Нагледал съм се на доста лакомия по родните курорти, за да имам представа по колко легла блъскат в една статия горките ни хотелиери, за да е печалбата по-голяма.Трето, 2000 лева от стаи с наблъскани по пет, шест легла в стая за пет нощувки си е почти чиста печалба с минимални разходи. Тоя Мичурински *** и да се скъса май месец не може да си напълни хотела, така че едва ли е имал някакви пропуснати ползи. Вредата пада изцяло върху имиджа на българския туризъм в Чехия а чехите както знаем са един огромен процент от туристите в България.

32

bay ganyo

преди 15 години

..tragi4no, grozno i dolno!! ami kude e kmeta na Tcarevo!! nima 6tastieto , otneto na tezi detca vednuj, moje otnovo da se otneme...po tozi cini4en na4in! tova lyato nyma da po4ivam v toazi grad! neka boykotirame!!

31

преди 15 години

Стига сте ревали.Хотелиерите са тунеядци,кожодери и ненаситни дерибеи.Не ги жалете хак им е за алчноста . Абе да го .....хат

30

Михаил

преди 15 години

Т.е. децата все пак са били пет нощи на хотел. Щото някой се изказа, че от човещина е трябвало да ги остави поне половината време да останат децата, ей така, колкото да не е без нищо. Ооо, да. Това май беше ти!Някой спомена и баба Ванга (пак ти), мир на праха и. Явно ти диктува от отвъдното, щом знаеш по колко легла е имало в стая. Но не вярвам да е нейно предположението, че хотелиера е СПЕЧЕЛИЛ 2000 лева. "Оборот" НЕ Е РАВНО на "печалба". Но ти понеже си печен хотелиер, явно по-добре знаеш.

29

и ловец съм и рибар

преди 15 години

Горкия хотелиер. Спечелил само 2000 лева за пет дни. При това май месец, което даже не е и сезон. Михаилчо, дори да допуснем, че статията е писана вчера, ако гледаме часа и датата под заглавието сметката показва, че децата са били там пет нощувки и горкия хотелиерчец е спечелил само две хиляди от тях за пет дни и след това най-нагло си ги е изгонил, вместо да ги остави да си изкарат ваканцията и после да си оправя бакиите с "туроператора" на който се е доверил. Само не ми казвай Михаилчо, че горкия хотелиерчец е щял да има пълен хотел май месец ако не са били сираците там да му досаждат и да му заемат леглата, а за леглата защо ли имам чувството, че са били поне по пет, шест броя в стая?

28

Михаил

преди 15 години

Цитирам:"за почивка от 25 май до 2 юни""Вчера той отказал да плати остатъка..."Ти хотелиер ли си?

27

и ловец съм и рибар

преди 15 години

Михаилчо, Баба Ванга ряпа да яде пред твоите гадателски възможности. Къде прочете, че децата са били шест дни в хотела?Прочети внимателно това "58-годишният собственик на хотел се оплакал в полицията, че туроператорът Михо Гоцев настанил в неговия хотел Панорама в Царево 47 туристи, деца от дом за сираци в чешкия град Зноймо." Следва въпроса. Кой настанява в хотелите? Туроператорите ли настаняват или хотелиерите? След като е *** и не може да си намери надежден туроператор, е напълно нормално и логично да си сърба попарата и да остави децата да почиват. После като иска да си търси правата в полицията и съда. Нали затова е съда да решава спорове между тарикати и ***. Защо сираците трябваше да издухат супата?

26

Михаил

преди 15 години

Аз и да искам не мога да мисля толкова бавно като теб. Прочети пак статията, сравни датите, и тогава ми разправяй дали сираците не са били шест дни на почивка за общо 1000 евро. Хотелиера е понесъл не малки загуби, така че спрете да ревете за бедните душици, дето никой не искал да им направи евалата, и да ги настани "поне за половината време". ... А как точно е станала връзката между турооператора и хотела - няма как да знаем. Въпросния турооператор е видял доверчив хотелиер, усетил е, че ще може да го преметне, и ето - сега седим тука, и си търкаме клавиатурите, щото *** като тебе се хващат за три думи на кръст, писани от некадърен журналист, който не може да изсмуче от пръстите си истински факти, и дори не са вложени пари да отиде на мястото, и да попита.

25

преди 15 години

Михаилчо. Главния виновник е хотелиера. Това ясно и за първокласниците. Само по бавните като теб не могат да разберат за какво става въпрос. Давам ти пример. Примерно ти си хотелиер, намираш си някой туроператор ***, който ти намира туристи и ги ограбва. *** си взема хилядите евро и отива да ги харчи примерно в Испания. Кой е виновен? *** или ти щото си *** да си намериш надежден туроператор. Ако си кифладжия ще постъпиш точно така както е постъпил Мичуринския ***, но ако си сериозен хотелиер, щеше да настаниш сираците поне за няколко дни, толкова, колкото ти позволяват възможностите.

24

Михаил

преди 15 години

Какво сте зинали да обвинявате хотелиера бе!? Ми, ако някой трябва да покаже човещина към децата, защо турооператора да не се бръкне, и да обезщети поне частично децата. И без това виновния е той. И въобще защо трябва един да граби, а вие да обвинявате друг!? Турооператора вече е прибрал парите за почивката на децата, но дал на хотела 10% от тях. От какъв зор разтакава, и не е платил още тогава и останалата сума? Ми, това са селски номера, и вие им се връзвате.

23

Best for the best

преди 15 години

най добре е да му се направи пълна проверка тагава и 4000е няма да му стигнат за да влезе в нормата Утре може и аз съм на мястото на сирачетата да си платя на рецепсията служителката да драсне с парите /защото собственика не и е платил заплатата/а мен да ме изгонат защото не съм си платил

22

и ловец съм и рибар

преди 15 години

Страхотна реклама за родния туризъм. Този *** хотелиера след като си е доверил на туроператор, който е *** и пульо, е напълно редно да си сърба сам попарата и да беше настанил сираците. Ако не за целия период, то поне за половината време. Щеше да бъде някакъв жест. Обаче *** си е *** без значение колко пари и хотели има.

21

Бургазлия

преди 15 години

т. нар. "хотелиер" е постъпил като...българин!... Каквито ни хотелиерите, такива им постъпките - просташки, дивашки и варварски!..Тоз *** в Европа не е ли стъпвал, има едно нещо "ноу-хау" му викат...Цивилизованите хора в 21 век постъпват ГЪВКАВО, ЕТИЧНО И С ЧУВСТВО ЗА МЯРКА! Този папунчо може би никога не е чувал, че клиентът ВИНАГИ има право? Сигурно е някъде от провинцията - хората край морето са доста по-широко "скроени"...

20

преди 15 години

Kakto veche kazah - vsichki znaem koi imat pari i kak gi izkarvat tezi pari za da si stroiat hotelite po Chernomorieto - v povecheto sluchai NEZAKONNI .

19

turist

преди 15 години

да, ние като държава можем да поемем тези разноски, но един единствен човек може и да не може (пък бил той и собственик на хотел) или най-малкото не е длъжен. Ако утре ти потропат на вратата и те помолят да дадеш 3400 Евро за чешки сирачета дали ще им ги дадеш (даже да ги имаш в момента) или ще предпочетеш да ги използваш за твоите собствени деца. В случая много хора са могли да направят нещо, но не са го направили (включително и общината да поеме разноските на децата, а после да съди туроператора), но сега всички обвиняваме само и единствено хотелиера. Малко първосигнално ми се струва....

18

преди 15 години

A ti , mozesh li da doidesh malko na miastoto na decata ?? Predstavi si sega radosta na tezi dechica , che ste pytuvat do druga dyrzava , ste se kypjat v bulgarskoto chernomorie - za koeto moze bi sa slushali mnogo hubavi nesta ( che horata sa privetlivi i druzelubni i che obichat decata , che moreto e chisto i toplo i t.n. ) . Predstavi si tiahnata vyzbuda i netyrpenie da doidat v BG i da izzhivejat vsichko tova i nakraja kakvo - EDNO OGROMNO NISTO !!! Predstavi si tiahnoto pazocharovanie , bolkata ot neizzhivjanoto i t.n. - mozesh li da si go predstavish ???? Znaesh li , che tova ste im ostavi edna bolka v detskite im dushichki i ne mislish li , che sydbata veche dosta gi e udarila kato gi e ostavila siracheta i ne zasluzavat i drugi ,,udari pod krysta,, ?!?! V kraina smetka - hranime njakolko miliona ciganeta 365 dni v god. - mozehme da priemem i izhranim oste 47 dechica za 10 dena .

17

turist

преди 15 години

И аз съм възмутена, но пък направете си и друга сметка - 47 деца (вероятно с няколко придружители от дома за деца) за 7 дни, при какви цени почиват. Явно е направил зверски отстъпки човекът за децата, така че да не го съдим предварително.

16

преди 15 години

Sigurno i ti si njakoe BEDNO hotelierche i zatova zastistavash IZRODA ...no...NO , ja si pomisli malko i ako mozesh da mi pokazesh edin edinstven hotelier koito si e izkaral (spestil ) pari s CHESTEN TRUD i si e postroil hotel , ta sega mi brystolevish , che toi e na ,,zaguba,, .Vsichki v BG ( i ne samo ) znaem mnogo dobre koi v BG ima pari i po kakyv nachin gi izkarvat tia pari za da si strojat hotelite - i samo za tova ( poradi tazi prichina ) BI TRJABVALO DA OSTAVI DECATA BEZPLATNO !!! No vie , kradlivite bulgari vsichko broite/merite v PARI , PARI i pak PARI - a tova, che tezi nestastni dushichki sa izpitali edno ogromno razocharovanie - tova , razbira se njama absolutno nikakvo znachrnie . POZELAVAM TI I TVOETO DETE DA IZPITA NJAKOGA TAKOVA RAZOCHAROVANIE - kato tezi siracheta !!!!