28

Шутка товарищие

преди 1 седмица

Ако вестникът от преди 10/10/89 г. е ясно за какво да се използва.Бяха по-меки защото от ЦК на БКП бяха наредили да се првят за двойна уотреба.Тия новите едни гланцирани такива,едни лъскави.....трябва да си майстор шпакловчик да свършиш работа с тях.

27

Хахах

преди 2 седмици

За гипскартон.

26

vale_karo

преди 2 седмици

Забелязъл съм , че когато коментар който не ви харесва ,правите всичко възможно да не го публикувате и вие да не сте виновни. Това показва колко сте пристрастни .Явно доста вече са го разбрали. Не ми пробутвайте , че това е автоматична система. И тя се прави от хора.

25

до 24

преди 2 седмици

Да.. вероятно е и безопасна. Видях в кухнята отворен топ вестникарска хартия с размер A4. Не разбрах топа по 100 или 500 листа съдържа, но са много. Цвета е като на стара хартия, с леко жълтеникав отенък. Това за яйцето на печката е възможно да се сготви. Навремето правихме печено пиле в амбалажна хартия. Казваха им кесия. В такива кесии се продаваха храни. Пилето се овкусяваше и поставяше в такава кесия намазнена с олио. Слагахме в тава и на фурната печахме пилето. Много вкусно беше.

24

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 20 - И в някои заведения ти сервират върху нещо, което би трябвало да е италиански вестник. Може пък наистина да е имитация на вестникарска хартия. Тук един разказа преди време, че когато бил дете и баба му ползвала готварска печка на твърдо гориво, тя правила фуния от вестник, чуквала в нея яйца и слагала това нещо в единия край на печката, където е горещо но е отдалечено от горящия вътре огън. И така му приготвяла обяд.

23

Ха ха

преди 2 седмици

Някога дядо ми старателно ги режеше на квадратчета за тоалетна хартия....

22

Анонимен

преди 2 седмици

Жена му на кафе не го пуска да излезе, той от НАТО щял да излиза! Хахаха

21

Цъ

преди 2 седмици

До Дедо Мъди - По времето на дЕдовците им партизани вестник на село са получавали само кметът и даскалът. За целта, която ти имаш предвид са ползвали шумки от лопен, а през зимата мамули, чиито зърна са оронени. Това пишат някои в мемоарите си.

20

Анонимен

преди 2 седмици

От известно време ретро модата навлиза и при сервирането. Синът ми си поръчал един топ вестникарска хартия за сервиране. Ползва я за хапки, пуканки, чипс. Явно е само имитация на вестникарска хартия с надписи, но не мирише на вестници.

19

Бъдете далновидни

преди 2 седмици

Пакетирайте ги и ги пазете на тавана или в мазето, защото тук един усилено агитира за излизане от ЕС и НАТО. Едни от изток пък само чакат това да се случи, за да се настанят отново тук. Не, че сега ги няма, де. И ако това се случи, нито банани ще има, нито отворени граници, а нищо чудно да забравим и многопартийната система. Ще липсва и тоалет-папир, но поне това може да се компенсира със старите вестници.

18

Британски учЕн

преди 2 седмици

Вместо чинии се постилат на масата като покривки за еднократна употреба. Но не се изхвърлят, ако не са мокри може само да се изтупат през терасата и са годни за нова употреба. Може да се постилат на земята при боядисване на стени. И пак не се изхвърлят накрая, пазят се за разпалки. Може и за папие-маше.

17

Анонимен

преди 2 седмици

За тоалетната.. за печката.. да се завиват ястията..

16

Отегчен

преди 2 седмици

Михи пак пръдва поредната си тъпотия в уикенда.***, та вдлъбната кукундрела...

15

Анонимен

преди 2 седмици

Старите вестници от едно време са произведени с друга технология. Съдържанието на мастилото за печат беше различно. Миризмата беше специфична. Огледалата и стъклата се почистваха с вестници, ставаха много чисти заради съдържанието на газ. Преди повече от 10г. ЕС забрани някои химикали и сега вестниците не са което бяха.

14

Дедо Мъди

преди 2 седмици

Работническо Дело през 70-те беше с ЦЕНА 2ст.Човек можеше да си боядисва да прави ремонт или да ги ползва за шумо или топло изолация.По онова време водещите български политици днес и бизнесмени, бяха отглеждани на село в къщи с тоалетни на двора, и там вестника е било евтино решение за бришане на техните дядовци партизани и баби селски чавки!

13

Анонимен

преди 2 седмици

Ако вестниците не са достатъчно стари, в демократичните печатници полиграфските мастила са силно токсични и никак не е добре с тях да се завиват плодове или други храни!

12

Анонимен

преди 2 седмици

Ягоди в стар вестник - рецепта на годината на Днес.бг.

11

Язе

преди 2 седмици

Ей и изкуствению интелект да питаме за за кво да ползваме вестнику и он ще ни отговори, че най-голема полза от един вестник има у нужнико!

10

Анонимен

преди 2 седмици

да има с ко да се завивате, че от догодина ще си броите центовете в кауфланд за едно кебапче

9

Поправка за канъ

преди 2 седмици

ГОДИШЕН абонамент за Работническо дело беше 8лв, Септемврийчето беше 4лв. Иначе за другото си прав - абонаментът беше почти насилствен - няма не искам, няма недей - задължителен абонамент за два български и два съветски вестника.