Снимка: Istock

Стари вестници се намират във всеки дом. Вместо да побързате да ги изхвърлите, дайте им втори живот, като ги използвате повторно. Ще се изненадате колко полезни могат да са вестниците в домакинството и градината, тъй като могат да се използват по много различни начини.

За какво да използвате старите вестници, вместо да ги изхвърляте веднага?

Като подложка в чекмеджета и шкафове

Надраскването на дъното на шкафове, чекмеджета или рафтове не е желан ефект. Затова можете да използвате стари вестници, с които да предпазите повърхността от надраскване, износване и зацапване. Постелете стари вестници на дъното на шкафовете, чекмеджетата или рафтовете в кухнята, килера, мазето, в гаража.

За почистване на прозорци и огледала

Няма нищо по-добро за полиране на стъкла от старите вестници. Тяхната хартия играе роля на полир, който премахва всички петна и остатъци от мръсотия и препарати за почистване. Огледалата и прозорците ви ще са кристално чисти и искрящи.

За ускоряване на зреенето

Ако имате недостатъчно узрели плодове или зеленчуци, увиването им във вестници е добър начин да ускорите процеса. Увийте всеки плод или зеленчук в отделен лист вестник. Това ще ги предпази от гниене и същевременно ще ускори процесите на зреене. Методът е подходящ за домати, банани, авокадо, ягоди, смокини, тиквички.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase