200

баба мара

преди 1 месец

какъв е изводът от това писание няма да купуваме книгата точка

199

анонимен

преди 1 месец

Имаше престъпления но Държавна сигурност контролираше всичко,тъй като имаше чл.1 от Конституцията,членовете на БКП,да имът ръководна роля/да не се закачът,престъпленията на комунистите,бяха обикновено потулвани/другато се отнасяше за безпартийните

198

Радослав

преди 2 месеца

До 196: имаше престъпления, но имаше и грешки. Ако виновният не е член на БКП е престъпление, ако е член на БКП е невинна грешка която трябва да се покрие за да не се разваля имиджа на партията майка. А колко престъпления на членове на БКП не са докладвани защото потърпевшите знаят,че най много тях да изкарат виновни само Господ знае.

197

Анонимен

преди 2 месеца

"в нашето малко градче сутрин докараха млякото преди да отвори магазина и го оставиха отпред, и по раннобудните на път за работа си вземаха бурканче и оставиха парите." - А сега градчето е под 1000 човека население, нали? То много е лесно така, като всички се знаят. Та знаят даже и кой кога отива на работа и кой кога от къде е минал. Елементарно!

196

Анонимен

преди 2 месеца

Да имало е престъпления, какво да се прави човешка природа, но и имаше и наказание. За това и не бяха толкова много. Факт, в нашето малко градче сутрин докараха млякото преди да отвори магазина и го оставиха отпред, и по раннобудните на път за работа си вземаха бурканче и оставиха парите.

195

Анонимен

преди 2 месеца

По времето на комунизма не се съобщаваше по ТВ, радио, вестници за нито еднопрестъпление."кокошкарските" кражби бяха малко, крадеше се от държавата, и то яко.Освен това хората по селата бяха по морални дисциплинирани, ромите бяха 10 пъти по-малко и не смееха да правят золуми, българите 10 пъти повече. Въобще обественият,, климат"беше по-здрав.

194

Радослав

преди 2 месеца

За комунистите тази книга е като през 1945 да застанеш и да обясняваш на 19 годишен от Хитлеровата младеж, че расизма е лош и, че режима е бил зъл! Никакъв шанс, те си умряха с идеята, че бяха прави, същото е и с нашите родени през соца хора,ще си отидат с идеята, че тогава в било рай! То като им е набивано до степен да стане част от ДНК-то им, няма как да се излекува!

193

Радослав

преди 2 месеца

Колкото и доказателства да се извадят, примирите и откърмени със съветска пропаганда са неспасяемо! За тях истината не съществува, важно е какво е набила партията майка в кратунките им! От 2000 източника проверена и достоверна информация да им извадиш, те ще кажат на черното, бяло и ще продължат да си ланкат като радиоточки набитото в кратунките им! Единствената разлика между преди и сега, е, че днес по трудно се прикрива престъпление, през цоца беше лесно!

192

Анонимен

преди 2 месеца

Наистина е пропаганда тая книга

191

Анонимен

преди 2 месеца

Чернобилското информационно затъмнение в България показва колко му дремеше на бкпто за народа.

190

Анонимен

преди 2 месеца

При демокрацията престъпност няма. Престъпниците са обявявани за жертви и обществото всячески се старае да им даде възможност да убият максимален брой хора

189

Анонимен

преди 2 месеца

Гледайки биографията на автора, историк (поне това е завършил?). Впоследствие поет пишещ гадости в стила на възхвала на наркотиците и умопомрачението, и накрая общински съветник - разбира се върл демократ, нещо се въздържам да докосна това "изследване".

188

Анонимен

преди 2 месеца

Че има пропаганда - има. Издадената книга е нагледен пример за такава :))

187

Анонимен

преди 2 месеца

Тази книга трябва да е раздела научна фантастика :))

186

Само истината

преди 2 месеца

Другари, продължавате с лъжите си!Не лъжете, за да не бъдете лъгани!И така, първо твърдение:,,винаги е имало престъпления, но тогава наказваха престъпниците, а сега ги пускат".Лъжа! Много от престъпниците бяха вербувани от ,,органите". Да напомням ли кой създаде ,,мутрите"?Второ твърдение: ,,народния съд" го искали съюзниците. Лъжа!Искали са съд над ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИТЕ след края на войната!Да ви напомням ли кога се задейства ,,народния съд"?И кои са ,,осъдени"?Това е революционен трибунал,не съд

185

Анонимен

преди 2 месеца

Тежки престъпления имаше и тогава и сега. Разликата: тогава бяха наказвани строго и затова бяха редки, сега не се наказват достатъчно строго и ефекта е обратен.

184

Анонимен

преди 2 месеца

По времвто на социализма никой не си е въобразявал, че няма престъпления, вкл. и тежки, но бяха много по-малко от сега. Другата разлика със сега е, че тогава престъпниците влизаха в затвора, а сега рядко влизат и то по-дребните. Разбира се живееше се много по-спокойно. Вратите не се заключваха, нямаше решетки по прозорците и т.н. и това е факт.

183

Анонимен

преди 2 месеца

Народният съд е създаден по нареждане на САЩ, Великобритания и СССР. Ако не си доволен, протестираха пред тях.

182

Ти да видиш..

преди 2 месеца

Достатъчно е да се опише само престъпленията на т.н. Народен съд и плана е преизпълнен да десетилетия напред , без да се броят кражбите ,изнасилванията , грабежи.. и Белене.

181

Роза

преди 2 месеца

За много от тежките престъпления против личността се споменава подробно в учебниците по криминалистика и съдебна медицина.Има и една книга от д-р Тотко Найденов-"Съдебните медици разказват",в която се описват криминални случаи от соц.времето,останали завинаги в тайна от обществеността.За убийствата и самоубийствата на войници в казармата има отделна книга,но не помня автора и заглавието.