98

someone

преди 5 месеца

И са абсолютно прави, комунизма е в пъти по-добър от демонкрацията, чиято единствена ценност са парите и да мачкаш другите отдолу.

97

Анонимен

преди 5 месеца

Спомням си по времето на социализма, моят дядо ми даде една златна монета за да си купя дънки за 4 долара в корекома. Купих си ги и лятото, като студент отидохме на бригада на Рила планина да копаме канал за тръби за вода за София. Там бригадирите ни раздаваха работни дрехи. Скрих си дънките под кревата където спях и всеки ден ги проверявах! В деня преди да си тръгнем обратно за София дънките ми изчезнаха и аз гордо в София се върнах от бригадата с работните дрехи и с тях отидох в института.

96

Граничар

преди 5 месеца

Постоянно залавяхме западни мигранти и ги пращахме на руснаците в Сибир! Имам 90 дни отпуск от награди!

95

Анонимен

преди 5 месеца

Готъм ще се обезлюди, който може ще се изнесе на запад. Ще се ползват масово наркотици. Напуснатите домове ще се превземат от банди. Ще има войни по улиците. Част от сградите ще се превърнат в публични домове. Ще се насилват жени. Масово ще се разпространяват болести. Няма да има лекари, лекарства, хората ще се лекуват от шамани. Е, така е в Кейптаун, а у нас кога?

94

Анонимен

преди 5 месеца

Не живелите при социализма да гледат филмите,, Баш майстора" и,, Да обичаш на инат"! Достатъчно ще научат за онова време!

93

Имайки Предвид

преди 5 месеца

Семейната История и на Боку и на Ристу и на Васко Маслото и т.н. след Комунизъмът, властта попадна в Ръцете на Утайката при Комунизъмът - Доносниците, Агентите, Охранителите им и т.н. тези които Образованите, Интелигентни, Висша Класа Истински Комунисти - Презираха и бяха Натикали точно там дето им е мястото - на дъното и утайката на Комунистическото Общество!

92

Анонимен

преди 5 месеца

Моята баба беше начална учителка в социалистическите години и я бяха награждавали със звание Заслужил учител, а тя беше със средно педагогическо образование, нямаше висше, тогава начален учител се ставаше и със средно образование, но й беше призвание и лично Тодор Живков й връчи отличието.

91

Анонимен

преди 5 месеца

Преди 1989,няма нито един избягал, от западна в източна Европа!

90

Анонимен

преди 5 месеца

Лошото по времето на социализма беше това, че тогава влаковете бяха препълнени и хората стояха прави един до друг гледайки през прозорците и чакайки някой да слезе на някоя гара и така стоейки прави пътуваха от София примерно до Варна. Сега лошото е това, че влаковете са празни, а пътищата са задръстени от леки коли и по бързо се отива от София до Варна с празен влак!

89

Анонимен

преди 5 месеца

На 10 ноември народът възторжено се самолиши от народна власт и обществена собственост. Естествено, че всички и*дио*ти очакваха новите капиталисти бивши комунисти да се ГРИЖАТ за народа. Е, съвсем скоро ще счупят НЗОК и ще се въведе кастово здравеопазване, това ще е краят на последната социална структура в държавата. Ай Ти специалистите като остареят ще вземате НИКАКВА пенсия. По-умните вече играят на борсите. Глобалният свят ще обособи мощна метрополия и адски бедна периферия.

88

Вижте Жълтите Павета

преди 5 месеца

Символа на София и повече не ви трябва да знаете за Разликата между Комунизъмът при БКП и СССР и Капитализъмът в Момента - а Демокрация - тя така и в България не дойде - от Комунизъм минахме Директно на Олигархизъм и Плутокрация - ама това са сложни думи за Феодалният р0б БарбаГаниос!

87

Наблюдател

преди 5 месеца

От 20 милионна държава, да попиташ хиляда човека, и всички им се вързахме! И тука крадливите комунисти изгониха над 2 милиона млади българи от тая комунистическа клоака, но "демокрацията" била виновна! Руската марионетка Луканов директно ги инструктираше,как да изночват и фалират държавните предприятия!

86

Анонимен

преди 5 месеца

Като студент, в групата ми имахме един амбициозен млад другар, беше агент на държавна сигурност още от студентските години, криеше се, ама всички го знаехме и го отбягвахме, защото пишеше доноси зад гърба ни. Ти го каниш в квартирата да разпуснем след тежката сесия и лекции, той ти драска доноси и го игнорирахме, това беше края на 80-те. Сега въпросният е директор на гимназия. Но тогава беше облагодетелстван от Партията.

85

Анонимен

преди 5 месеца

Най - хубавото по времето на социализма беше, че нямаше тоалетни както и сега, но там де имаше бяха безплатни, и разликата е тая, че сега струват вече по едно левче примерно при автогарите!

84

Анонимен

преди 5 месеца

Има един много хубав румънски филм, по действителен случай! Как преди 1989,бягат с балон от страната!

83

Анонимен

преди 5 месеца

Е да ама сега са добре такива като Шиши, Черепа,Баце,Доган и прочие агент-провокатори на бившата държавна сигурност или техните наследници - Кирчо,Кокорчо,Станишев и мнооого други незнайни герои !

82

Алооуу,

преди 5 месеца

...до "българин"/ с малко "б"/! Точно същите комунисти,които управляваха държавата до демокрацията, окрадоха икономиката,и цялата държава! Та комунист да плаче срещу демокрацията, е ...гнусно!

81

Анонимен

преди 5 месеца

Партийните живееха добре през социализма, другите просто оцеляваха, както сега де.

80

<><>

преди 5 месеца

Тия в Румъния вместо да си изказват мненията ....трябва да се допитат до САЩ и ЕС ! Те ще кажат най добре как е било по комунизма ! Да вземат пример от България ! Най напредналата балканска държава ! Най големия нужник на ЕС !

79

Анонимен

преди 5 месеца

Ами и у нас е така...класово заблудените нямат оправяне.....Не си ли свободен...хубаво няма..просто Ти...трябва да си намериш своето място в тази ситуация...