80

Факт

преди 10 месеца

Така де, купуваме по-малко, цените се вдигат повече. Купуваме още по-малко и цените се вдигат още повече.

79

Анонимен

преди 10 месеца

И още по- малко ще започнем да купуваме. Само основното. Докато държите ниски заплати и пенсии, ще купуваме малко.

78

Анонимен

преди 10 месеца

Какъв отлив на инвеститори, след като нямаше прилив на инвеститори? Няколко фирми за дограма и шивашки цехове, плюс търговските вериги. Това ли са ви инвеститорите? Държахте с десетилетия ниски заплатите, уж да привлечете инвеститори, народът обедня и емигрира, сега пак за инвеститори ревете. Къде ви е местният бизнес? Защо местният бизнес не започва големи проекти? А чакате отвън.

77

Анонимен

преди 10 месеца

Може да говорите всичко за Сидеров, но 20 години по-късно, той се оказа прав, че трябваше да изгоним чуждите хранителни вериги. Те са виновниците (не само но и те) да нямаме родно производство и да имаме такава спекула с олио, сирене, яйца и други. Лукът скочи само за ден двойно. Кажете ми какво се промени в продукцията на нещо толкова просто като лука, че да изиска такова покачване? Но немските вериги решават и на другия ден следващото нещо става с европейска цена. Сякаш по нареждане.

76

Случаен минувач

преди 10 месеца

Асен трябва да бъде арестуван и тикнат в затвора. Бай Ставри го чака.

75

Анонимен

преди 10 месеца

МЛАДИТЕ ХОРА ИМАТ 2 ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТА: ПРОФЕСИОНАЛНО И ЛИЧНО, СЕМЕЙНО РАЗВИТИЕ. ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ХАОС ПОРАЖДА ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛЕН ХАОС. МЛАДИТЕ ХОРА СИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА ЧРЕЗ ЕМИГРАЦИЯ. ВРАЖЕСКИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВИ ПЛАЩАТ НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ПРЕДАТЕЛИ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВА ! ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА СВАЛЯ ЗАКОННО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ.

74

Анонимен

преди 10 месеца

Нормалното е където доходите са по-ниски, цените да са по-високи. Затова в България цените да по-високи и инфлацията е по-висока, заради по-ниските доходи

73

Анонимен

преди 10 месеца

Не е нормално цените в Лидл в Холандия да са с 30% по-ниски от цените у нас

72

Анонимен

преди 10 месеца

Нормално е хората да започнат да купуват по-малко при тия нереално високи цени.Аз например намалих покупките от немските вериги поне 3 пъти,за мен те са основните виновници за 2-3 пъти по-високата инфлация у нас в сравнение с Европа

71

Анонимен

преди 10 месеца

Сода за хляб(Германия) ,сол(Израел), захар(Испания), брашно(Италия), сладки, бонбони(Полски) и тези продукти са внос са по евтини от нашите. Олиото щеше да бъде10лв за литър а сега е 2.80. Кво стана бре? ЕС ни е виновен за цените ли? Ако сме Шенген ще изпляскат 10 тираж олио от Германия или Полша и ще гдх нашите болшевишки о л и г о ф р е н и алчни.

70

Анонимен

преди 10 месеца

Те хората няма да спрат да ядат, но ще спрат да ви купуват *** от които най-много печелите, разни шоколади, вафли, чипсове, пуканки и всякакви глезотии без които даже ще сме по-здрави. Така че нормално е да ви намалеят печалбите.

69

Анонимен

преди 10 месеца

Ами спрете да купувате хранителни продукти от големите вериги (немски) и ще видите ,че парите ще ви стигат. Защо например продават на промоция череши на 6-7лв,а на пазара са 3,50-4лв.Един хляб при тях е вече 2лв,а в магазина до нас е 1,20лв.Яйца по 60-70ст,а в други магазинчета са на нормална цена 35ст.Айде стига с тези големи вериги.Удряте им хикса и сте ОК.

68

Анонимен

преди 10 месеца

какви инвеститори крадци бе , идват тука , назначават един пазач и секретарка и давай кради влачи ресурси , няма инвеститори за промищленост само за схеми и кражби

67

реалист

преди 10 месеца

Статията е за Германия и хората там наистина намалиха купуването на храна, защото не им стигат парите.

66

тулуп

преди 10 месеца

на 37 съм и почти не ям

65

Анонимен

преди 10 месеца

Спиди пък защо си вдига таксата доставка, от няколко дена е нагоре с левче. На горивата нали паднаха цените, какъв е пробелмът?

64

Ха-ха

преди 10 месеца

Какви сърбомани са ви подгонили? Софиянци ходеха до Сърбия да пазаруват преди - сега след Пландемията не ги знам. Знам обаче, че във веригите ходя двойно по-рядко и за по-малко стоки.

63

Анонимен

преди 10 месеца

Има разлика дори между Румъния и България като стандарт на живот, просто отговарям на сърбомана, че специално за яйцата са си чисто български, нищо не внасяме от Сърбия, те и без това ни водят неприятелска държава и немат кой знае какво да ни предложат :))

62

Анонимен

преди 10 месеца

Има голяма разлика между Германия и България. В България няма накъде да се ограничава купуването на храни и затова инфлацията е много по-висока от инфлацията в Германия. Ниските доходи винаги водят до по-висока инфлация. За да се намали ръста на инфлацията в България, трябва да има значимо увеличаване на доходите.

61

Анонимен

преди 10 месеца

Не съм забелязал, тъкмо се връщам от Кауфланд и една с майка си направи пред мен 200 лева сметка за храна :) Специално за яйцата във Варна са български, не мисля че внасяме продукти от Сърбия, виж за Турция и Гърция съм съгласен :)