140

Анонимен

преди 1 година

А преди като тржкарееха сега да има за гъгриците

139

мак

преди 1 година

До Shark. Спряха вноса, защото селските стопани протестираха. Тия от уж полското правителство са все едно украинско, всичко правят за зеления и нямаше да правят нищо срещу укри..те, ако не бяха протести.

138

Анонимен

преди 1 година

ЕС внася 1/3 от производството на Украйна от както я има (1/3та се изкупува и от Китай). Казват и житницата на Европа. Как така в момента във война, те успяват да вадят по-евтина продукция от нашите субсидирани хрантутници?! Защо вносът от Украйна не беше проблем през изминалите 10 години?!

137

Анонимен

преди 1 година

Да продават на ЕС, гладни са за качествена пшеница. А и ще вземат еВ-ро или до-лари, нали за това плачат.

136

Ди shark

преди 1 година

Само не разбрах, какъв е нашият интерес??? Олио на 6лв и хляб на 3лв ли??? Егати интереса! Аз лично, нямам този интерес! :) :)

135

Shark

преди 1 година

До 152. Да, в Полша и Унгария също са комунисти и затова забраниха вноса от Украйна, така ли?! Ами не, хората защитават собствените си интереси и не се делят на комунисти, некомунисти, русо-нам кви си и прочее глупости. А ние защото сме най-хитрите, затова сме най-добре от всички, най-богатите сме и ядем най-хубавата храна, направена от най-чести продукти.

134

Пич

преди 1 година

Слушайте, слушайте вица на деня - българската пшеница били по-скъпа защото нашите производители спазвали директивите на ЕС и не използвали вредни пестициди :)))) Хахахахаха ... майкооууу, хахаха. Сигурно и животните ги гледат по всички правила на ЕС?? :))) Чакайте, че ми се насълзиха очите от смях. Тези корупционери, които имитират земеделие и животновъдство, за да се наредят на хранилката на ЕС, и не спазват никакви правила и норми, сега реват, че украинците използвали непозволени пестициди:)

133

Анонимен

преди 1 година

Комуниста свободен пазар не търпи. Той е свикнал да няма конкуренция и какъвто и бо**ук да произведе, държавата да му осигури сигурна реализация на предварително договорена цена.

132

вГъзраждани

преди 1 година

Миналия месец конфискуваха 11 тона забранени и токсични инсектициди и пестициди в складовете на нашите производители, ама ушaнкo вика украинското зърно било отровно...

131

Анонимен

преди 1 година

Тия пък си мислят, че ние за първа година четем новини. Всяка година го разиграват същия театър, независимо дали ще е от Украйна, Полша, Русия, Беларус и т. н. Все се жалват от чуждия внос, а не си пускат родната продукция на българския пазар.

130

Анонимен

преди 1 година

Българският хлаб не се прави с българска пшеница, а с вносна, че е по-евтина. Нашата чака в складовете да и се вдигне борсовата цена, че да понат да я изнасят зад граница.Всяка година цената и се вдига в месеците, когато свръхпредлагането намалее.

129

Земеделец

преди 1 година

Протестира източна Европа , а не България . Което съм написал по долу е така . Не е лесно да го схване някой софийски безделник .

128

Анонимен

преди 1 година

Сложете си печалба само 20% и българското зърно ще е на по-добра цена от украинското. Ама алчността за големи печалби ще ви изяде ушите.

127

Софиянец

преди 1 година

До ЗемеделецЗаще плещиш глупости, бе? Всяка година по това време и едно и също, пълнят се хранилищата със зърно и се чака покачване на цените. Всяка година е това. Всяка година се мрънка срещу по-евтиния внос. Имало американски интереси и субсидии в Украйна, еййй очаквах я тази реплика. Сорос пак се появи от гардероба. В България няма субсидии за бранша от ЕС, ама в Украйна има :)))) И за това по-евтино произвеждат, евала Айнщайн, евала!!! :))

126

ЛоШо

преди 1 година

Работя в бранша и мога спокойно да заявя, че В България НЕ СЕ внася зърно от Украйна !!! Може би досега само едно малко корабче от там и толкова ! Всичко е една голяма пропаганда, която се дерижира от определени про-руски кръгове. Да го кажем така ....

125

Земеделец

преди 1 година

Пишат много тези които не различават сеялка от обръщателен плуг . До миналата година нямаше проблеми с украинското зърно / между другото то е американско , понеже се произвежда от фирми със собственици там / попростата причина , че не се наливаха пари там , включително и от нашите данъци . Проблемът не е само тук , а в цяла източна Европа .

124

Вън окраинците!

преди 1 година

Не искам зърно от Чернобил!!!

123

Анонимен

преди 1 година

Не протестирайте ами взимайте спите и в София и бой на онея дето неможели да забранят вноса. А другите как могат и го забраниха. Ама *** си е т.ъп и само си лае по форумите

122

За 122

преди 1 година

Нормалните хора знаем, че нормалните зърнопроизводители се наричат зърнопроизводители. Но нормалните хора ползваме "зърнар", за да идентифицираме набедените за "зърнопроизводители" мошшшеници, спекуланти, изнудвачи и монополисти, които сега ни заплашват с протести, защото им се объркаха плановете за спекулативни свръхпечалби.

121

до 139

преди 1 година

Абе злекарус,тези приказки ги разправяй на селската кръчма,откъдето най-вероятно черпиш инфо.Въобще минавали ли ти през акъла(който очевадно ти липсва) каква е себестойността на кг.пшеница в Бг и на други места,които не са в ЕС?!? Условията,препаратите,торовете и т.н. на които трябва да отговаря Бг,ГИ НЯМА В УКРАЙНА и там се пръска и се тори(които са основните показатели за себест.) БЕЗ КОНТРОЛ ОТ НИКОЙ и съвсем нормално е да им излиза по евтино и да продават за по евтино,ама къде толкова акъл..