99

Анонимен

преди 1 година

Браво, унищожете и малкото останали еднолични търговци, които се самоосигуряват. Само, за да може онези по държавните институции да търкат столовете и да получават все повече. 1 на 10 у нас да взима минималната.

98

Анонимен

преди 1 година

Слушах го Милен Велчев как мрънкаше.Чух туй онуй.Че сравнени с ниските приходи по време на ковида,всяка по голяма печалба днес ще се превърне в свръх печалба.Да събират от тези фирми,на които са давали субсидии,а не от всички. Мисли си за личния интерес.Някой въобразява ли си,че е загрижен за държавата.

97

До101

преди 1 година

След разграбването на България по време на прехода те не са спирали да смучат вече тридесет години!От Европа,от бюджет,от ниски доходи или отвсякъде от където се сетиш!

96

До 100 аве тъпак

преди 1 година

Аве тъъпакк, ти знаеш ли как се прави бизнес? Седиш на хранилка, без знания и умения, и отговорности и само дай! Дай пари, дай пари, ти кво даде бе? Каква трудова стойност? Тия лъжливи политици, нали нямаше да вдигат данъците? Сега от осигуровки, ще плащаме работотателите доста повече, а работата спада, пари от къде, че и за заплати? 3 банки за 2 дена фалираха в щатите, какъв бизнес смяташ, че ще има? Да вдигнат максималната, големите корпорации да плащат, ама минималната е обвързана с чиновници

95

Анонимен

преди 1 година

До 100 наскоро онодих една млада вдовица. Сравнението е неуместно. Велев не вие като нея...

94

до 97

преди 1 година

А тоя червен бизнесмен и другият червен бизнесмен Домусчиев при кой "син демократ" 12 години си разиграваха коня у смучеха пари от Държавата, т.е. от всички нас ?!?

93

До98

преди 1 година

Какво е обяснил?Според него,вдигането на МРЗ е само база за изчисление на заплатите на държавните служители,или ще рече проблем който не касае червените робовладелци като Велев и сие?Пак питам,щом другарят Велев е осигурил заплати на своите служители по големи от предлаганата минимална,защо трябва да вие като вдовица?

92

Анонимен

преди 1 година

минималната заплата трябва да е ниска, дори да няма такава. Първо, тя и инструмент на сивият сектор. И второ - така ще стимулира хората да се квалифицират ако искат повече. А с постоянно вдигане какво постигат? Неуките бачкатори си остават неуки бачкатори, и нямат стимул да се стремят към подобрение. Това е порочна практика.

91

Анонимен

преди 1 година

До "До Истината" Е той го обясни. Кво не разбра?

90

До Истината

преди 1 година

Би ли отговорил,защо тогава другарят червен"бизнесмен"Велев вие като вдовица?

89

Истината

преди 1 година

С тая дъвка за минималната заплата, ми иде да тресна депутатите с един кол в главата. Тъй ли не стана ясно на народа, че минималната заплата е база за изчисление на държавните заплати? Нищо общо няма с бизнеса, никой няма да забогатее,само бизнеса ще плаща много повече данъци. Пример: заплата на обшински архитект е три минимални заплати, кмет 5, депутат 10 - примерно. Няма как мой служител, държавата да му определи заплата 3000 лева, ако бизнеса предразполага да дам 1000. Ще го осигурявам на4час

88

Анонимен

преди 1 година

А пък най-големия бизнесмен в БГ е Домусчиев и приятелчето му Горанов Бездомника.

87

Анонимен

преди 1 година

Цели 470 евро? Бре! Да пазим границите, че тука ще се напълни с немски бежанци, дето да метат тротоарите. Много пари, бе! То не може да ги похарчи човек! Сега ще видите всякака чистачка с минимум едно Ферари как ходи да чисти на ония бедняци банкерите офисите. Ако бъдем сериозни - искат да го направят това защото като ни набутат еврото и ще се окажем по-бедни и от индийска провинция.

86

Анонимен

преди 1 година

Велев,тогава не е лошо да излезете на борсата и да заплащате своята електроенергия на пазарни цени а не държавата да ви дотира с милиарди левове Наши пари,също така не е лошо корпоративният данък да бъде прогресивен и да придобие стойности от порядъка на 10-60 процента!

85

Анонимен

преди 1 година

Е то цялата работа е държавата да вземе повече пари от осигуровки, за да има да плаща на безполезните хрантутници на държавна службичка. Умрела работа. По-добре да се намали цялата раздута администрация, броят на депутатите и съществременно да се намалят цените.

84

Анонимен

преди 1 година

В България няма бизнесмени, а само пълначи на Чекмеждето на Про стия, смучещи пари от Държавата. Срещу процет за Чекмеджето естествено. Народът плаща. Така беше цели 12 години.

83

Анонимен

преди 1 година

Повишението на квалификацията и производителността е грижа на работодателите. Спрете с тия субсидий вече и преразпределяне.

82

Анонимен

преди 1 година

За най-дребния бизнес ще е малко по-трудно така, но за големите фирми няма никакъв проблем

81

Анонимен

преди 1 година

Увеличението на МРЗ на 940 лева ще струва на бизнеса и държавата по малко от един милиард лева годишно,смешни пари на фона излетите 13 милиарда лева субсидии само за 2022 година от страна на държавата към джобовете на бизнеса!

80

Анонимен

преди 1 година

До Kiro "Кога и у нас данък печалба ще стане на едни нормални нива от 30-40%?" Когато спре да се краде на държавно ниво! Сега и тия 10% са им много!