24

Анонимен

преди 1 година

Дългосрочно кеша никога не излиза победител. Кеша е просто междинен инструмент за покупка на активи. Лошото е, че при сериозен спад на цената на активите, хората, които имат тoпки за да купят в този момент (а не да чакат дъното и второто пришествие), обикновено вече нямат кеш.

23

До алех от аз кочо

преди 1 година

Аз съм този който гледа да прецака такива тарикати като теб, продавачи на имоти брокери и строители, като предавам информация която чета от чужди икономически сайтове на хора които вие търтеи заблуждавате за да печелите на техен гръб

22

До 24

преди 1 година

Така мислим ние, но някой правят пари и при двете посоки на пазарите. Вдигането с 1% лихвата казват, че сваля пазара с 10%. Защо просто не шортваме с някакъв вид защита очевидно раздути активи?

21

До 19 от Аз Кочо

преди 1 година

Така е инфлацията е ***. Но погледни от тази страна. Ако парите са в USD и хаечош в САЩ си загубил 7пр от сумата за Европа 8.5 пр. При срив на имотният пазар който вече започна и ще продължи близките 5 г. С кеша който имаш ще закупил имот или акции или облигации на дъно ако следиш пазарите. По добре загуба на кеш от 10 пр на година от колкото 200 пр загуба от покупка на имот сега или крипто или каквото и да било Сега. НЯма пълно щастие

20

До 21

преди 1 година

Това гарантира ли ти сигурен доход от 3000евро/кв от твоя апартамент? Днес може би да, но утре? Може би бившия ти вече съсед знае нещо, което ти не знаеш?

19

Анонимен

преди 1 година

По-точно купувачите не искат да купуват на зелено, защото е ясно какво идва. Идва паниката и това строителите го знаят добре.

18

Анонимен

преди 1 година

През 2015 купих апартамент на зелено за 600 евро квадрата. Миналата година продадоха апартамента под моя за 3000 евро квадрата. Та така със зеленото.

17

Alex

преди 1 година

Кочо, ти некво УНСС медо без трибуна ли си :)

16

До Аз Кочо

преди 1 година

Частично съм съгласен за кеша, но при условие, че инфлацията е под контрол.Представи си милион в банката и 200 хиляди ежегодишен данък-инфлация.Данък вероятно равен или по-голям на годишния ти доход (приемайки,че си спестител и не си спечелил сумата от лотарията)Ясно е,че имота не е опция,особено в България с демографски срив и смешни доходи на населението.Какво би правил с кеша?За 2022 си на минус 200 бона вече,2023 не се очертава по-различна, а тенденцията е това да продължи поне петилетка.

15

Сата НАТО

преди 1 година

Като не искат да продават на зелено, после ще продават на червено...

14

Анонимен

преди 1 година

Вече имоткадцииските статии не събират по 50-100-200 коментара под тях. Интереса е нулев. Следва срив в цените и ощипани програмисти с по 10 апартамента и милиони дългове. Това е добре, програмиста е културен, ще пие една студена вода докато банката му сваля долните гaщи, но какво ще правят строителите, които още живеят в 90-те? Пак ще започнат грабежи и отвличания, защото партито свърши.

13

Аз Кочо

преди 1 година

Haличиeтo нa пapи в бpoй щe e пeчeлившатa cтpaтeгия тaзи гoдинa. Toвa e пoзициятa нa вce пoвeчe пpoфecиoнaлни и дpeбни инвecтитopиДоходността от имот в софия е около 2 пр. с много тичане разправии и рискове. А вече има банки които дават 1.25 пр годишна лихва. Тя ще расте, защото парите изчезват от пазара с QT и стават по скъпи с вдигането на лихвите. А иначе четете българските брокерски бълвочи и се правете на инвеститори

12

Сата НАТО

преди 1 година

Всичко това е следствие на незобразното раздаване на разрешения за строителство, вкл и върху земеделски земи.

11

Alex

преди 1 година

Строители отказват да продават на зелено. Метъли притив алкохола. Гейове отказват отзад. Тва са ви новините :)

10

Аз Кочо

преди 1 година

Silicon Valley Bank, лицензирана от щата Калифорния банка, която беше уникално изложена на огромния всеобхватен балон за стартиращи фирми и крипто по време на ерата на свободните пари балон, който сега се взривява грандиозно на фона на това, което се нарича събитие за масово изчезване сред стартиращите компании беше затворена. Другият огромен балон са имотите. Това вече се случва и с тях. Продължавайте да си спасяват парите в тях

9

Аз Кочо

преди 1 година

Не гледайте цените, гледайте броя на сделките а те са - 15.7 за трето тримесечие София и - 17.2 пр за четвърто тримесечие. Аз на моята панелка и искам 200 к евро е и? Кой от вас ще ми я плати. Лихвитете ща са високи за дълго както и инфлацията а заплатите на 99 пр. oт вас не я догонват. Имотът е скъп ливъридж който носи пари само при възходящ пазар, той приключи. А цените ще падат бавно защото това е психология а не е крипто пазар. Първите паникьосали се продавачи ще са печеливши другите ще мигате на парцали и ще гледате как цените падат все повече и повече а вие стоите гледате и не вярвате.

8

Анонимен

преди 1 година

Алчните и некоректни инвеститори са на път да убият сделките на зелено. Така че е точно обратното...

7

Анонимен

преди 1 година

Е той Пехливанов си се разхожда из Монако,па вие си лайте..

6

Анонимен

преди 1 година

Пълно е с реклами за имоти точно в строеж и на зелено. Явно няма купувачи и си правят реклама

5

Анонимен

преди 1 година

Прокуратурата няма ли да се заинтересува от мошениците тн инвеститори,дето брутално и нагло мародерстват хората,събирали пари с години за собствен дом.Не спазват срокове,пр сградата до юни 2023 тр да има акт 16,а тя НЯМА акт14. Това са мошениците от ГРИЙН ЛАЙФ и техните строежи.Алоо Каскетааа...