64

Лопе

преди 1 година

Така е заплатите на програмистите са в този диапазон. Тия дето говорят за заплати 10 к и н нагоре са единици. Освен това този сектор тепърва ще закъсва

63

ИТСпециалист-реалист

преди 1 година

В нашия бранш масово се взема 3500-4700 чисто на месец. Не знам кой какви глупости пише за баснословни заплати. Аз лично не се чувствам богат с такива пари, плащам си ипотеката, плащам си колата, храна, дрешки и друго и накрая на месеца свършват. Заплатата ми никой не я е увеличавал въпреки, че работя за голяма компания, а и както всичко се увеличи двойно, за януари само платих 500 лв газ за апартамента.

62

Анонимен

преди 1 година

Кой луд ще купува на тези цени. За тези пари ще си купиш в чужбина далеч по хубаво и приветливо жилище с инфраструктура, място за кола и басейн.

61

Анонимен

преди 1 година

Скоро апартаментите ще струват по-малко от тези в провинцията.

60

Анонимен

преди 1 година

И аз мисля, че зидаромазачите имт по-високо образование от учителите и докторите и за това взимат по високи заплати

59

Анонимен

преди 1 година

акам съдия изпълнителите да понат да продават и тогаа ще си купя. Май маближава като глеам броя на сделките

58

Анонимен

преди 1 година

Стига с тези IT специалисти, само летят във въздуха и се мислят за боговете на планетата. На запад не е такъв престиж да си с тази професия, даже и по-малко вземат от БГ чиста заплата на месец. Живота не се свежда само до IT. Общото между IT и имотите е, че и двете създадоха най-големите балони през последните десетилетия, 2000 година Дот ком, 2008 имотния а сега май е общ, че и на имоти им падат цените на запад и нещо банки фалират в Америка за технологични стартъпи.

57

Анонимен

преди 1 година

Най печелившите професии в България е "Строител" и"Управител"

56

Анонимен

преди 1 година

Аз съм програмист преквалифициран в зидаромаза за по голяма заплата

55

Alex

преди 1 година

Форума на милионерите програмисти и рентиери е тук. Всъщност троЯци :)

54

Аз Кочо

преди 1 година

Пазар в момента в България няма и няма да има на тези цени. Кой каквото и да си говори и да си вярва това е реалността

53

Иван

преди 1 година

Не продават, защото в момента почти няма търсене на апартаменти на зелено. Ако се разходите из София ще видите много строителни обекти, които са започнати преди 12-18 месеца и са до никъде, защото инвеститорите са закъсали. Поради тази причина хората предпочитат да купят като сградата има поне акт 14.

52

Анонимен

преди 1 година

Ами като не искат да не продават да не строят a от зидаромазаи да се преквалифицират на IT специалисти.колко му е проста работа - заменят мистрията с компютър.Защо да не могат като искат заплати по-големи от програмистите

51

До анонимен

преди 1 година

Пазарът не действа така. Ако няма купувач строителят закъсва, защото дължи пари на банката а лихвите си вървят. Продавача не го интересува каква е свбвстоиността на строителя. Той иска да купи най евтино. Ако строителят не намери цена с купувача няма сделка. Купувача изчезва а строителя фалира

50

Анонимен

преди 1 година

Не продават, защото не знаят колко ще им струва строителството. Цените всеки ден са нагоре. Няма как да преценят някаква крайна цена. Особено добрите апартаменти, южни примерно го държат и пускат само скапани предложения. Криви и с кофти изложение.

49

Анонимен

преди 1 година

Ха ха в Щатите банки фалират а някои са пред фалит тука строителите нямали да продават на зелено.Абе драги то от алчост вашето зелено ще си остане зелено и ще си пасете тревичката.

48

До маги

преди 1 година

Дори да е така сделките падат и ще падат а инвеститорите трябва да връщат кредитите с лихвите. Или ще продават на цена която устроива купувача ако има такъв изобщо или ще фалира

47

Маги

преди 1 година

Не продават на зелено, защото инвеститорите са на 100% финансирани от банките. В такъв случай дали не им е по-изгодно да си продадат апартаментите в готов вид? На инвеститорите не им трябват нашите пари. От друга страна пък за банката е по-малко работа и по-изгодно да одобри кредит на една фирма отколкото на 100 различни клиента. А в крайна сметка, ако някой клиент иска да си купи на зелено по цени като за завършен.. той инвеститора нe отказва.. щом има балъци ;) В момента хавата е точно такава.

46

До Христо

преди 1 година

Малко са това са смешни пари, ние печелим по 30к на месец с жената и прибираме още толкова от наеми. Чудя се как хора като вас програмистите живеят с тези трохи

45

Христо

преди 1 година

Работя като програмист и с оглед на инфлацията ми увеличиха отново заплатата. От първи март ми я вдигнаха с 40% или казано по друг начин, от 20 хиляди ми стана 28 хиляди. Жената и тя е на 14 хиляди лева заплата като senior HR. С 42 хиляди лева чисто на месец се оправяме за момента.