84

Анонимен

преди 1 година

Май клиентите спряха да купуват, много почнаха да ги изнудват, подписваш договора на зелено и се почва после индексация, скачания на материали дрън дрън та пляс. Познат построи в Германия къща, колкото му пишеше в договора това плати, със скачането на материалите беше за сметка на строителя. В България защо не е така?

83

Ганчо съм пак

преди 1 година

Ашколсун. Много ИТ-та, много големи заплати ама калпава работа. От Бай ти _Г_аня_ нема кой да взема по-голяма заплата. Такива ИТ-та с по 10к заплати ги хапвам на закуска и не си правете труда да ми отговаряте, щото много добре ви знам аз манталитета на селянчета пренесли се в Софето. Бай ти Г_а_н_я_отдавна е прескочил Шенген и работи само в евро и гущери. А такива ИТ просячета само могат да ми развалят реномето дето съм го градил с години по света.

82

Ганчо съм бе стига с

преди 1 година

*** съм бе стига си ме трил. *** трие коментарите и манипулира мненията. Срамота!!!

81

Аз Кочо

преди 1 година

Дори и някой строител да има кеш за даден проект той ще изтегли заем. Така действа бизнеса а не като схващанията на *** че всичко се купува или прави в кеш. Най богатите хора играят с заеми. А само бедните си дават последният лев за да купят нещо кеш.Тук говоря за бизнес а не за покупка на имот хахахах

80

?!?!?!

преди 1 година

Ха ха ха, тази написана статия и анализ по нея е пълен абсурд и не отговаря на истината ... Дайте ми примери кои строители имат целия кеш за строителството на цял блок, за да не се нуждаят от пари за построяването му - отговор никой!!! Нали ако не продадат някой апартамент на зелено трябва да теглят кредит от банка ... ?!?!? Но пък таргета за написване на статията е изпълнен на 100%, ха ха жа

79

Лично мнение

преди 1 година

Предлагам в България да се въведе подоходен данък като в западния свят например. Всички ИТ с големите заплати и предприемачите във всички браншове да ги облагат с 47% данък доход. Населението с ниски доходи до 20 к годишно да не се облага. Формулата е доста успешна в някои развити държави. Имат си пътища, здравеопазване, грижи за стари хора, пенсии, инфраструктура и т.н. Нали искаме държава по западен модел?

78

Аз Кочо

преди 1 година

Безплатните пари които вече свършиха са ви превърнали мозъците в каша

77

До 82

преди 1 година

Скоро и вие няма да имате работа. В САЩ отдавна започнаха съкращенията в ит сектора които включват служители в чужбина.

76

До 69

преди 1 година

Явно живееш в голяма заблуда или кофти компания. При нас junior, без опит, излязъл от ТУЕС почва на 3000. Мид левъл са 5-6500 някъде. Senior е до 9К и не малко хора са на такива заплати. Приятели от VmWare, ScwartzIT и други също са на заплати от 7.5-9.5К. Бих те посъветвал да се огледашни да потърсиш друго място за работа. Само малките БГ фирми продължават да дават ниски заплати и разчитат на текущите хора и завършили академии да вършат някаква работа

75

Меломан

преди 1 година

То пък едно строителство. В България една сграда не съм видял хубаво направена. Просто нашите строителни фирми нямат нужния опит. Дизайна много куца, материалите калпави, изпълнението - също. Но иначе стрителните фирми много обичат да вкарват термина хай-енд

74

Анонимен

преди 1 година

За седмица 2 големи банки фалираха в САЩ. Вдигането на лихвите удря икономиката,в България тренда го забавиха 6 месеца но вече няма накъде повече.В цял свят цените на жилищата падат в Швеция дори се върнаха на нивата от преди 2 години.Само у нас ще ни лъжат и ще ни щавят.Теглете една на пазара и всичко да отива в канала.

73

Observer

преди 1 година

Скоро ще се молят да им взимат на зелено. Помнете ми думата. Май ще се повтори рецесията от 2008,ама народа е с къса памет и не си спомня какво се случи преди 14г. Тоя филм сме го гледали вече.

72

Чудя се

преди 1 година

С тези компютри, бранша е сравнително млад, не съм виждал още пенсионери от там. Имам чувството, че ще се махат яко хора около 50 годишни и ще ги заменят с младички за в бъдеще.

71

Хахахаха

преди 1 година

Един приятел търси имот да вземе, че му изпадна малко наследство. Където е правил запитвания направо му счупиха телефона продавачи-предприемачи и му нахалстват, на зелено да му продават. Нещо става май с пазара, за което никой нищо не ни казва, пази се в тайна като Чернобил.

70

Анонимен

преди 1 година

Майсторите на мистрията - хай лайфа на родината - Купувай народе апартаменти по половин милион в нивите около Софията

69

На зелено

преди 1 година

Имотите, кой ги измисли да се обявяват в евро и да изглеждат психологически по-евтини. Я умножете по две, 200 К евро апартамент си е 400 К лева, и кво малко ли е? Я си обърнете заплатките в евро сега. Който работи за 2000 лв и сравнява с имот 200 К евро, нека да завъртим така- заплата 1000 евро спрямо имот 400 К лева. Сега как се чувства човек?

68

Doom

преди 1 година

До Христо Ице, явно говориш за годишна заплата. Хайде недей да разсмиваш хората, че ще вземе някой да ти повярва. Ако подпираш парапета на шефа може и да получаваш такава заплата. Много малко са програмистите, които получават такава сума и работят по 18 часа.

67

Бос

преди 1 година

Най сигурния бизнес е да си собственик на градска тоалетна в центъра. Там суровините не свършват.

66

Мутра

преди 1 година

Няма да продават ли? Ще продават. Ще продават.

65

Брокер с халюцинации

преди 1 година

Продавам панелка за 500 К евро в краен квартал в Софето.Подсигорено парко място в нивата у калта, панорамна гледка-обширно поле, кончета си пасат тревичка, леко наподобява швейцарски пейзаж.Цената е твърда, бонус- газово котлонче, бразовар и чушкопек на балкона. Единствения негатив, е че комшиите гледат кокошки на балкона и малко крякат, но това да му е кусура. Купувайте, че след няколко месеца ще е 100% отгоре цената.