467

Памет

преди 1 година

Как няма да е зашита паметта ни ? Нали няма памет , че сме платили 35, 5 тона злато на "братушките" ???!!! Това защо не помним ? Освен тоновете злато , *** е изнасяла за стотинки всякаква земеделска продукция за Съветската империя 45 години !!! Еййййй, 45 г. просто сме подарявали продукцията си , а сме мизерствали с по 70-80 лв. заплати !!! Еееех, памет българска !!! Никаква я няма !

466

Барон Мюнхаузен

преди 1 година

Помнете историята ,***.Раша винаги са ни били врагове.По-време на Междусъюзническата война ,насъсква Румъния и Сърбия да ни нападнат ,и да ни превземат.След това бомбандират Варна през ПСВ.След това ни окупират през ВСВ ,въпреки че не сме участвали в бойни действия!!!Раша е ВРАГ наш и ние ще помним това .ВЪН ОКУПАТОРИТЕ ОТ УКРАЙНА!!!

465

Барон Мюнхаузен

преди 1 година

Тази не я ли изгониха от нашата страна ?Вън окупаторите от Украйна!Бранителите украински ще спечелят войната ,а терористите позорно изгонени!

464

Политолог

преди 1 година

Все едно , че гледаш и слушаш Брежнев! Остава само да видим как Митрофанова впива сочни устни в устата на Рундю Радев ! Е, Рундю и без това си е техен човек, могат както си сикат да си го слагат и вадят !

463

Европа

преди 1 година

България се връща на политическата карта като държава благодарение на Русия.

462

Дядо Иван

преди 1 година

Грозни изколил всички мъже от волжските българи, жените и децата продал в робство и това е генетичния код на българите. Дядо Иван ще ни освободи.

461

Анонимен

преди 1 година

Защо мнението на тая нахална руска п.ача изобщо се публикува....аре пошла на х..

460

333

преди 1 година

Голям български празник е 3 март 1918г когато Русия подписва капитулация от България и Германия

459

Грозната истина

преди 1 година

До Шоп. Пич вместо да предполагаш какъв е бил живота на българите в Османската империя вземи прочети някой учебник по история или някоя друга книга Ако не вярваш на учебници прочети писмата на руските офицери от това време или прочети Записки по Българските възстания.

458

Анонимен

преди 1 година

Някой да вземе да й разкаже как сме ги пердашили край Варна през Първата световна.

457

Шоп

преди 1 година

До 333: Джендерастов, първо лъжеш за турското робство в учебниците, поне за Румъния, после кръвният данък е завличане в робство.

456

Шоп

преди 1 година

До Грозната истина: Факт е че говориш глупости относно живота на българите тогава, иначе защо ще се бунтуват? Иначе всичко е с пари, мислиш ли че освобождаването на запада Европа от американците 1945 е станало без европейците да си платят и без грабежи? Т

455

Пешо

преди 1 година

Този свински народ българският - сбирщина крадливи червеи - въобще не е трябвало да бъде освобождаван или да се появява на картата. Смръдлив изостанал народ

454

кравар

преди 1 година

Под турско робство българинът плащаше непосилен данък десетак и джизия, които приравнени към днешните данъчни стандарти комбинирано са между 2 и 3% в зависимост от годината. След освобождението най-ниският данък плащан от българите е символичен 8% данък доход за най-ниско платените работници. В днешно време плащаме някакви мижави 48% директни и индиректни данъци. Затова муриканците са го казали навремето "The freedom is not free!"

453

Стария историчар

преди 1 година

Турската империя беше болния човек на Европа, а сега това е .... Джо Байдън

452

333

преди 1 година

България е единствената страна , която е била част от Османската империя и в която се говори за робство. Сърби, гърци, румънци, албанци, босненци и черногорци в учебниците си по история нямат термина "турско робство". В България руската и после съветска пропаганда с десетилетия ни нятакват че сме роби.

451

Анонимен

преди 1 година

Факт е че Османската империя дава на България автономия,и факт е че след това предложение Русия окупира България.Русия завзема само тези територии от Османската империя,които са определени за автономия на България.Само факти,нищо повече.

450

Грозната истина

преди 1 година

До Шоп. Аз не омаловажавам нищо, просто споделям факти. Факт е че България храни 50 000 руски окупатори, факт е че те изнасят от България огромно количество продукция и суровини, факт е че Русия е против независимоста и съединението на България, факт е че обикновените българи в Османската империя са живеели 10 пъти по добре от руснаците в Русия по това време. Българите са притежавали земя и са имали тескере с право дъ пътуват навсякъде

449

Реалист

преди 1 година

До Глупости!: Колкото и да им се иска на някои българите са в славянската група. А "чисти" славяни или каквито и да било там други няма.

448

Анонимен

преди 1 година

Под турско робство българинът живееше в двуетажна къща с обширен двор с чардаци, обграден с двуметрова каменна стена и пътуваше кеф му до Багдад, кеф му до Чикаго без да иска разрешение от никого. Под руско освобождение същият българин живееше в панелка от 60 кв. м., обграден с граница от 3 метрови кльонове с бодлива тел, картечни кули, минни полета, граничари с кучета, гърмящи на месо по всеки, дръзнал да я приближи и можеше да пътува само до Маскве. Ако благоволят да му разрешат.