103

11111

преди 1 година

Работници има. *** няма кой да плаща те Бизнеса иска без пари да им работиш те само да лапат

102

Анонимен

преди 1 година

Все едно и също, работници няма та работници няма. Не работници има, ама пари няма!

101

Анонимен

преди 1 година

Нали Вие, същите тези работодатели изгонихте обикновените хора, същите тези които искаха с честен труд да си изкарват прехраната, да живеят в България и да създават семейства. Същите тези, които сега търсите. Няма да ги намерите те отдавна избягаха... Заради Вас

100

Анонимен

преди 1 година

Допреди 7 1/2 - 8 години искаха опит навсякъде, дори за някакви смешнни работи. Сега вече не искат стаж навсякъде по простата причина, че вече няма кой да работи. В годините преди да паднат ограниченията за работа в най-предпочитаните страни в ЕС, като Германия, Великобритания, Холандия имаше и повече хора в България, включително и млади, които изчакваха да паднат ограниченията и да заминат навън. На пазара на труда навлезна и поколението Z, а те са с по-различен манталитет от преходните.

99

Unknown

преди 1 година

Като сме вече с евро хартийките , за да взимаш 600 efro трябва минималната заплата да е стигнала нали се сещате колко ..., А дали ?

98

Unknown

преди 1 година

И колко е средно брутната заплата, защото 50% от нея не миисля че е много по различна от сега ,.. и като влезне еврото я обърнете в евро хахха ... ще ставам милионер ... .. :D

97

Анонимен

преди 1 година

Коя държава тегли заеми като нашата да поддържа бизнеса никоя само в бг такава глупост като се биеше в гърдите тоя че и 380 лв са много пари защо не си работи само той и неговите другари!!!

96

Тот

преди 1 година

Този пак с неговите измислици.Не научили досега,че не липсата на работна ръка зависи от липсата на работна заплата.И че още няма реална работна заплата,защото шефа не се налапа.

95

Анонимен

преди 1 година

Спомням си какво обяви имаше по вестниците преди 30 години. "Търся жена до 25 години с висше образование и приятна външност за хигиенистка в офис. Владеенето на чужд език е предимство. "Е, вече такива обяви няма, драги ми господа капиталисти. Няма кой да ви работи за жълти стотинки.

94

Българин

преди 1 година

Виновни за демографската катастрофа са само и единствено работодателите в България. Такъв негативен прираст не е имало и по време на турското робство. Прогониха 3 млн. българи( активно работещи) в странство заради собствената си алчност. Историята ще ви съди гадове!!!

93

Тиквата от Банкя

преди 1 година

Липсата на пари отблъсква работната ръка !!!

92

76548

преди 1 година

Ха, ще вкарат работници. А мисли бе от къде от Азия то бежанските лагери са пълни земи ги научи или бизнеса ще иска държавата да ги обучи с нашите пари. Що не проучи въпроса с Германия те им казаха добре дошли, а сега повече от милион им тежат

91

Анонимен

преди 1 година

Защо да осигуряваме работа за чужденци в България? Какъв е смисълът? Ишлеме-бизнесменът да спечели още някой милион и да ни създаде и завещае етнически проблеми заради неговата алчност? Бизнесът трябва да бъде принуден да не вреди на държавата и нацията. Ненужен бизнес, ненужни работници от чужбина. Не плащат данъци, спечеленото от ишлемето от бизнесмена ще отиде в чужбина за вносни луксозни стоки, дрога, имоти в чужбина и офшорки.

90

Анонимен

преди 1 година

Щом ще внасят работници от Африка, този бизнес е излишен за държавата и безполезен. Нито данъци ще платят, нито добри заплати на работниците. Още мизерия за някакви африкански роби, които ще скъсат синджира и ще избягат в Западна Европа. Ползата ще е само за бизнесмена да спечели милиони за семейството си от изпълнение на поръчки за ишлеме. Всеки стана голям бизнесмен на ишлемета за Запада и търси да вземе парите и да намери най-евтината работна ръка за ишлемето отнякъде.

89

МДААА

преди 1 година

Казано по-точно липсата на висококвалифицирана ниско платена работна ръка ! ! ! Другарю Велев ! Комунизма и социализма свършиха , умря Марко . Няма кой да тегли каруцата .

88

Реалист

преди 1 година

Сега на възраст 60-64 години са 460 хиляди, но те са хората, които се пенсионират. Започващите сега работа на възраст 20-24 години са само 304,5 хиляди и то при силно изменена етническа и образователна структура. Отделно бягството от България на много хора

87

Реалист

преди 1 година

Второто е чалгаризацията, което доведе до значително по-малко квалифицирано младо поколение. Това всеки го вижда освен самите те.

86

До 83

преди 1 година

Каква грамотност техническа сънуваш...Не могат да си напишат имената и две изречения без правописни грешки.Тей като... и т.н. бисери

85

Реалист

преди 1 година

Последицата от демографската катастрофа и от чалгаризацията на младото поколение. След 1989 година раждаемостта при българите рязко спадна и малкото родени след 1989 година започнаха да навлизат на пазара на труда от около 2008 година. С всяка година броя на работещите намалява рязко. Опитаха се да забавят този процес с вдигането на пенсионната възраст, но разликата в броя на новите работещи и пенсиониралите се е прекалено голяма.

84

Анонимен

преди 1 година

80% от кандитатите за работа не могат да издялкат клечка да си изчистят зъбите,ама имат притенции за големи заплати.