Ако не ставаха такива големи опашки по границите с Турция и Гърция никой нямаше да ходи на българското море! Добре че е конкуренцията на други държави че иначе нашите курорти щяха да останат на ниво *каменната ера* и *пещерен комунизъм*.
Нали има ценоразписи ?! Като ти е скъпо - беж ! Щом има кой да плаща , кожодерите ще са добре !
До Гошо.... С ниска надценка и голям оборот. Ти си емблема на неграмотният, нагъл и алчен български "бизнесмен". То и аз искам да работя 2 месеца в годината и 10 да лежа и смърдя. Не ме интересува, нито колко е сезонът на море, ни на планина, през останалото време въртете друг бизнес или работетета. Принципа ден година храни е само в БГ, другаде фалират и с право.
Не може оная работа до края и душата в рая! Идвате в запазени стаички-кутийки, но на първа линия.Ама много малки били, ама нямало достатъчно топла вода, ама даже ви спирали малките бойлери, докато сте на плаж напр. И всяко лято пак същата ш*тня. Кой ви е виновен накрая?!
До Анонимен142Бизнеса се прави с надценка а се разправя че се прави с оборот С оборот се прави само калабалък
Всеки който си е показвал малко носа където и да е извън границите на ***, много добре знае че тук такова животно като туризъм няма. Време е да спрем с тези химери, че сме все "най-най" по всичко, и да погледнем реалността в очите, а тя е че за никакъв х*й не ставаме. И да започнем повече да работим, вместо да приказваме. Ако не искаме все да сме задния двор на Европа.
Поколението на Доган мисли че ще живее вечно. Не им стига че съсипаха България ами искат да съсипят целия Европейски съюз. Да, обаче идват нови поколения които не искат да имат нищо общо с Русия, Путин, Сталин и другите престъпници.
БГ туризъма е социалистически: "вземи им парите па нека да пасат трева!" Да ама никой вече не пасе трева и хората ходят в Гърция, Турция, Хърватия и т.н.
Който иска да взима пари да не е ставал ресторантьор, сервитьор, гувернантка и прочее а да и учил и да е инвестирал в себе си. Освен това бизнес се прави от оборот не от еднократно прецакване с лошо и некачествено обслужване, ама то и туризма толкова сте го научили неграмотници пишман бизнесмени.
да задействат дигиталната карта в Туризма?! Бе то бяха сравнителни анализи, бяха обещания за винени маршрути, за фермерски пазари, за културна полиция, за хиляди двойки идващи от Азия за сватбен туризъм...
Според мен е евтино.Трябва да вдигна цените.На който му е скъпо да ходи да работи повече.Боровец не е за социално слаби софиянци
На безплатния паркинг първа линия има кемпери с чужденци. Така разбират почивката те. Обикалят Черноморието, връщат се и така е извън Сезона. В интерес на истината идват и лятото, на са малко и за кратко.
Точно така! То затова хората учат по 5 години хотелиерство и ресторантьорство. Не е като да напълниш багажника с консерви от "метро" и после да лепиш в менюто "домашно". Ами, че домашно е - нали оня алчен мутрагент си е вкъщи! А ти, че си гост - едно презрително - "ми като не ти харесва, отивай другаде". А то "другаде" е при някакъв клонинг на предишния. Само дето специалитетът на заведението е с различно име - обикновено името на хотела или кръчмата. Същите консерви за ядене, но различни имена.
За тези "няколко стаи и изба, която да е механа" се плащат много високи наеми. Схемите са проиграни отдавна. Само случаен ще е на минус накрая.
Затова гостуваме на съседните страни, качество, обслужване и прилични цени. Мутреещите се собственици сами си го намутриха, никаква нормална услуга не предлагат. Нещата не се получават само с няколко стаи и изба, която да е механа. Трябва разчет, да се следи пазара и план. Който не разбира да не се захваща!
От цени съобразени със заплатите при соца, сега сме на високи цени - ниско качество. Това ли са капиталистите, които ще строят модерна България. При соца поне беше наложена системата насила отвън.
Баница 11 лв., кетчуп 3 лв... Tуризъм "хващаш и душиш" ли предлагаме?