11

Христо Христов

преди 1 година

до 9 "... насдак загуби 86% от стойността си" - ама ги навакса тройно... докато ес борсите оше се въртят около цифрите си през 2000та.

10

до 3

преди 1 година

Далеч си от истината. Не само, че не идва краят, ами тук се отварят нови позиции, докато в ЕС и САЩ се затварят. Вече взимаме повече от австрийци и немци, но разходите за труд на работодателите са тройно по-ниски тук. Накратко- ако аз взимам 8к евро заплата нето и немецът ги взима за мен разходът е 3 пъти по-малък.

9

Анонимен

преди 1 година

Вицът на годината: съкратен програмист с акции и спестявания в крипто!

8

Анонимен

преди 1 година

Их, мечтата ми е да ме съкратят- 130к обезщетение. Ама ц- няма как. Имам работа за години напред. Иначе си имам паралелни 4 дохода- рентиерство и пасивен доход от фондове и П2П кредитиране, био земеделие, както и лична малка консултантска компания, в която търся да наема поне 10 души, но кадри ням и няма. Критовалути и акции оставям настрана, че там е несигурно. Айде пляскайте минусите как ИТ секторът затъва. Не ни пука- пасивен доход имаме до живот :)

7

Анонимен

преди 1 година

След dotcom балонът 2000 година насдак загуби 86% от стойността си да видим сега колко ще загуби.

6

Анонимен

преди 1 година

Пичове, знам че се имате за гоУеми, но за разлика от на Запад, на нас ни хвърлят огризки! Дано и те не намалеят!

5

Анонимен

преди 1 година

Преди още миналата година и последно преди няколко месеца коментирах тук и в други медии и соц мрежи че IT сектора е поредния балон. Доста хора ми се смяха и ми казаха че нищо не разбирам. Айде сега ще видим кой разбира и кой не. Обясних ви даже и защо ще има съкращения. И как сектора ще се трансформира като всичко ще се вдигне на по високо ниво. Този процес ще продължи много години и накрая ще останат само най добрите специалисти да разработват изкуствения интелект. Всичко друго заминава.

4

Истината

преди 1 година

13 Тата заплата беше 160 000$ миналата година на доста от селсовете в Голдман... Дано бонусите им да стигнем!!!

3

Да ви ориентирам

преди 1 година

.. Това става на запад, тук заради по-ниската цена на труда, търсенето се увеличава. Махат там, тук наемат.. сещаш ли се? и още нещо.. там колкото бързо махат, толкова и бързо наемат, пазара е огромен, не е като в Перник

2

ПрограмистА

преди 1 година

До АнонименДаже сме по-отворени, добрите. Земи се скрии :)

1

Анонимен

преди 1 година

програмистите, вече не сте толко отворени, а?