36

Младежки пламък

преди 1 година

1982г. маршрут с трабант....Габрово -В. Търново .Зима, сняг, студ.Куче да вържеш няма да стои.В ТРАБАНТЧЕТО една спиртна лампа ни ,,топлеше" ,докато пътувахме...

35

Popa ot razgrad

преди 1 година

Олдтаймер...роден български език...

34

Анонимен

преди 1 година

Така е след соца няма трабанти няма панелки. Останаха вицовете за тях. И имам носталгия за вицовете.

33

Помня

преди 1 година

До Анонимен 17 Единственото добро на социализма беше ,че бяхме млади с онзи войнишкия и носихме на мизерия.

32

Анонимен

преди 1 година

До26 простотия , но си е истина. След соца няма панелки, но се напълнихме с инвалиди.

31

до 25

преди 1 година

А баба ти използвала ли е типичните старобългарски думи - пенкелер и джинс - едното е илач за всичко а другото е произход, демек - виж му джинса и т.н. Да ти кажа ли истинският произход на тези думи - pain killer а другата е genes - едното е болкоуспокояващо, е другото е гени. Та дотук с чистият български език, от него да са останаля 25-30 думи в съвременният език.

30

Анонимен

преди 1 година

ЗЕЛЕНИЗМЪТ НАПРАВИ СТАРИТЕ КОЛИ ЗЛАТНИ. КОЛА С ГАЗОВА УРЕДБА ЩЕ Е КОЛКОТО ТЕЖЕСТТА СИ В ЗЛАТО

29

Ветеринар

преди 1 година

И да допълня.На зелен светофар Лади и Мерцедес 190 Д ми гълтаха пушека, едно 100-200 метра.

28

Анонимен

преди 1 година

Годината е 1985г срещу младежкия театър в София спира трабант от DDR с четири изпотени жени навярно са били на море. След малко зад тях спре BMW с две жени със забрадки на задната седалка. Мъж с големи мустаци е водача и започна да оглежда трабанта. А жените от малката кола оглеждат бе Ем вето. Турчина пита имате ли климатик, а жените от ГДР отричат.

27

Спомени от Бузлуджа

преди 1 година

Една зима до хижа Бузлуджа се качиха само две коли. Една Импреза и на мой приятел Трабанта. Голям студ събрахме, но се та спомням с носталгия за тази зима. Имаше няколко бутилки с вино в купето на трабанта, които бяха с ледена кофа от ниските температури.

26

Да допълня...

преди 1 година

До Анонимен 21 Ми то заради трабанто и ватбурга оцветяваха държавния бензин в червено.Гореха и пушеха за страх.

25

Анонимен

преди 1 година

а ни набута в панелките / като насилствено взе земята на земеделците -- По големи простотии от тия не бех чел от доста време...

24

Анонимен

преди 1 година

А пък мен ме е налегнала носталгията по красотата на българския език като тази хубава дума "олдтаймер" коята баба ми използваше постоянно.

23

Ти да видиш..

преди 1 година

Трабанта беше огледало на развития социализъм.

22

Врачанин

преди 1 година

До Алекс 18 Ката имаше глад за коли,немците не пипнаха трабанта 25 години.И аз съм карал такъв нов трабант.Цената му беше като на нов Форд фиеста. Спомням си на една бензиностанция във Враца, едни немци с много стар трабант, спряха зад мен.Пътуваха за морето. Очите и изхвръкнаха да видят нов трабонт.Та такива ми ти работи за славното социалистическо минало.

21

Анонимен

преди 1 година

Правена е с теслата.Кола срам и много пушек зад нея.

20

Анонимен

преди 1 година

Хлалят трабанта за соца . Защото се крадеше бензин и масло . Той и така вървеше като моторетка . Сипваш в резервоара маслото. И си крал много в соца . Затова ти липсва. Трабант бензиностанция не познаваше

19

Я па я..!

преди 1 година

До Анонимен 15 Максимално опростени като социализма.

18

до 10 - 1997 година

преди 1 година

Да, имах трабант - 601S, тази кола се държеше изключително добре на зимни условия, дали заради малкото тегло, дали заради тесните гуми, поредното доказателство за превъзходството на немската нация и инжернерна мисъл.

17

Алекс

преди 1 година

"Трабант" е огромен срам за немското автомобилостроене.Само комунисти могат да организират производството на подобно недоразумение точно в Германия.