165

Анонимен

преди 1 година

Смешно ми е

164

Анонимен

преди 1 година

СССР направи така, че всички висши духовници в държави като България и Украйна да са от КГБ/ДС. А празнуването на Коледа на седми януари е акт с който традицията на Коледния пост бе унищожена. 0% от руснаците постят на Нова Година.

163

Анонимен

преди 1 година

България ще започне да празнува на 7-ми.

162

Анонимен

преди 1 година

Укри църквата да прави каквото си иска. Скоро няма да има УкриЛандия, така че няма особено значение. Днес укритата пак са загубили 5 града. Язък им за настъплението.

161

Видя се, че укрете

преди 1 година

ще продадат не само ду_пе, но и религията си, само за да угодят на западния чорбаджия. Предлагам им да приемат направо исляма. Така хем ще угодят на британските съюзници от най-многоборойния мюсюлманки град в Европа (Лондон), хем може заливните шейхове и те да им пратят някаква милостиня.

160

Анонимен

преди 1 година

Българският народ се оказа мъдър и далновиден,след като навреме се отказа от руските манипулации за славянско братство и не склони в Югославия.Украинци,поляци,словенци,хървати сърбаха горещата попара на руската шовинистична политика,но не могат да върнат времето.

159

хммм

преди 1 година

Много пр ост народ живее в България. Самия факт че плюе по държава която е водила 2 войни за свободата и показва колко мозък има в главите на новоизкюпените европейци. Англичани, франсета и въобще западняците плюят по сънародниците ни в чужбина, имат ги за по-долни от животни, а незрящите пишман западняци в БГ говорят за либерализъм и свобода. Вие сте ненормални бе хора. Слепи ли сте какво се случва, целия запад иска да остлаби Русия, вие им ръкопляскате. Тази война се води от запада не Русия

158

Анонимен

преди 1 година

РУСКАТА ЦЪРКВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦЪРКВА.НАРИСУВАЛИ ПУТИН И ШОЙГУ ПО СТЕНИТЕ. КАТО ФИРОМСКОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ КЪДЕ СЕ КЛАНЯТ НА АЦЕ ФЕДЕРО

157

Анонимен

преди 1 година

Руската православна църква е сатанинска секта, църквите им трябва да бъдат опожарени, а сектантите - обявени извън закона!

156

Анонимен

преди 1 година

БРАВО НА УКРАЙНА! ЗАБРАНИ КАГЕБЕЙСКОТО СВЪРТАЛИЩЕ НА МОСКОВСКАТА ПАТРИАРШИЯ!

155

Анонимен

преди 1 година

Всяко дете в Русия знае,че най-големият трафикант на цигари и алкохол е милиардерът-патриарх на руската псевдо църква Кирил Гундяев. Самият той нееднократно е призовавал да се избиват православните в Украйна.

154

Анонимен

преди 1 година

Едно време по социализма Коледа и Великден бяха забранени. Сега това става и в Украйна. Важното е да се празнува хелуин.

153

Анонимен

преди 1 година

До Това е СИМОНИЯ - Еш па тоя па откачения, удия па и тоя не нормалния ...

152

Това е СИМОНИЯ

преди 1 година

В българската православна църква Коледа е на 25 декември, защото сме по друг календар. Постъпката на ПЦУ е абсолютно сектантска и неправославна.

151

Това е СИМОНИЯ

преди 1 година

Църковният празник не е ядене и пиене, а ритуал - православните християни 40 дни постят, след което се изповядват и се причестяват. И по какъв календар ще се причестява паството на ПЦУ сега??? Какво и как ще празнува ПЦУ на 27-мия ден от поста, 13 дни преди истинската дата??? Каква служба ще има в църквите на ПЦУ и по какъв канон??? Точно заради такива глуппости ПЦУ е абсолютно нелегитимна в целия православен свят и не е призната от нито една легитимна православна църква включително и БПЦ.

150

Анонимен

преди 1 година

В Америк само 20% от населението ходи на църква, а в скандинавието - 9 до 11%.

149

Анонимен

преди 1 година

До Иванов - Защото ...? Защо? Какви исторически данни имаш, за да подкрепиш това твърдение?

148

Анонимен

преди 1 година

"а не на 25 декември, празника на езическая бог Митра (раждането на Слънцето, а преди това на египетския бог Ра). " - Не знаех, че в България сме празнували Ра и Митра. Роднин ли са? Защото и двамата имат ра в името? В мексико сигурно заради това празнуват ЧупакабРА!

147

Иванов

преди 1 година

Григориански или не е без значение 25 дек.е най вероятната дата на Рождество Христово точка

146

Анонимен

преди 1 година

Поамериканчиха ги и тия...