217

Анонимен

преди 1 година

Кеф е в IT сектора. Кеф ти последен модел премиум автомобил, кеф ти луксозна къща, кеф ти як голям апартамент. Всички жени налитат като мухи на мед. Чудя се офертите за работа в LinkedIn ли са ми повече или налитащите по барове, дискотеки и Tinder леки женички. А това как IT-тата били нърдове са митове и легенди. Фит сме, спортисти. Аз съм скиор, плувец и тенисист. Живея си живота, работя за доста над 15к.. Айде слагайте минусите, аутсайдери.

216

Анонимен

преди 1 година

Злобните сервитьори, бакшишии и прочее нестетници се активизираха. И гъъъзовете да си изядете, пак повече от 3к няма да вземете. Щото сте проЗди.

215

Анонимен

преди 1 година

Веднага пращам на шефа, ето вече начинаещите почват от 15к лева, а ние дето носим буквално фирмите на гърба си взимаме 3 пъти по-малко.

214

До 273

преди 1 година

Капцитетът ти е малък, а злобата голяма, за да разбереш какво всъщност правят IT фирмите и програмистите. Интересно ми е какво трябва да носи един труженик, за да върши работа според теб?

213

Анонимен

преди 1 година

Познавам няколко индивиди от този сектор. Откровено казано, почти всички са като от бестселъра на Маргарет Мичъл - Отнесени от вихъра!Не ги виждам след 20 г, доколко нормални ще останат.

212

Анонимен

преди 1 година

А в ИТ сектора умеят ли да варят ракия? За по-прости умения питам, така де?

211

Анонимен

преди 1 година

Значи там всички са от Президент нагоре! Защото на Радев му е толкова..

210

Анонимен

преди 1 година

Забавни коментари. В общия случай шофьор или шлосер ти говори за заплатите в ИТ сектора как било без изобщо, ама изобщо да си има и бегла представа, че недостигът на кадри от 15 години е просто брутален. Затова и огромните заплати. Ама имал бил той един прЕател програмист... Другата крайност- нископлатени роби от ИТ сектора седнали да говорят как по всички фирми хората с опит взимат таван 8к. Да, ама не. В нашата компания принципал човек под 11к не взима. За мениджъри да не говорим.

209

Анонимен

преди 1 година

Така написано заглавието ОТ 15000 лв едва ли не води на мисълта, че от толкова започват. Не е като да няма хора, които да взимат по 15 000, има. Но това нито е масово, нито е често явление. По-долу един колега си го е написал. Масовия работник, без значение от компанията получава около 5500лв. И нека не забравяме, че не всички в ИТ са програмисти. QA на 6000лв е тавана, за анализаторите също. Да има хора, които вземат и по 20 и по 25 000. Обикновено това са хора с много опит и са единици.

208

d

преди 1 година

В Германия няма ток, газ няма, хората разграбват магазините. Палят се коли за да се стоплят. В детските градини палят по един камион и децата се нареждат покрай огъня да се стоплят. Германците да идват при нас тук заплататите вече са по 15000лв(7500?).

207

Катър

преди 1 година

Иначе пак се убеждавам, че четенето с разбиране е проблем за масата. Иде реч за това, че тези максимални заплати са стимул за влизане в сектора, а не че като влезеш и ще ги получаваш от днес.

206

Анонимен

преди 1 година

От 8г съм в ИТ. 15 000 лв вземаш само ако си шефче. Айде моля ви се стига с изхвърляниците. Средна заплата за младши е 2000-2200лв. Средна за масовия работник в ИТ сферата е 3500-4000лв. Средна за старша позиция е около 5500лв. Има фирми които плащат повече от средната има и такива, които са под средната. Обикновено и двете крайности са фирми с ОГРОМНО текучество на кадри защото и за повече пари като шефа е *** никой не стои, а за по-малкото е ясно що хората бягат.

205

Катър

преди 1 година

Има такива заплати, но не може да се каже че е масово. Имайте предвид, че вече има дребен, но растящ процент хора, които работят директно за чуждестранни работодатели (не клонове тук). Иначе не е вярно, че това са само ръководни кадри. Дори за експерти е по-лесно да се договориш, защото по-лесно се доказват уменията. При ръководителите е трудно да убедиш някой си просто ей така след няколко интервюта. Това всичкото го пиша като инженер и човек в борда на директорите на ит фирма с 200 човека

204

Анонимен

преди 1 година

Кой дава 15 хиляди на младежи? Спрете алкохола, че изглупявате.

203

ГАНЯ ОТ ЕЛ ЕЙ..

преди 1 година

Язе, не съм ИТ и не вземам 15000лв. Язе съм общак и пазач и вземам 1000лв...и обичам да *** жените на някви ИТ, че завалийте са им исъхнали топките от седене пред мониторите...и ходим им харчим парите...те така ....

202

Сериалист

преди 1 година

Маааааалко попрекалихте, стартовите са по 2300-2500 лв след много години работа може би да стигнат 6-8000 лв

201

Анонимен

преди 1 година

Редовите програмистки заплати са по 5-6-7 хил. лева бруто. И много програмисти ме питат как да отидат в Канада (живея от няколко години там), за да живеят те и децата им в уредена държава. Казвам им, че през имиграционните ще минат, но сетне. В Канада Ай-ти та си имат достатъчно, отделно има много индийски програмисти, които подбиват заплатите, живеейки по 5 семейства в много скъпите квартири. А състезавай се с тях, максимум 3 хил. долара, а всичко е много скъпо, особено храната.

200

Аз

преди 1 година

Аз работя в IT секторът отпреди 2000г и не разбирам тази злоба. Преди 20 годии ние взимахме доста ниски заплати и никой не инвестираше в това. Когато влязохме в ЕС нещата изведнъж се подобриха, защото светът има нужда от повече създадели, всичко се дигитализира и т.н. Та сега има глад, за това и заплатите са такива. Аз започнах през 1998-***, когато ми е обидно да кажа колко взимах. По-късно след деноминацията на парите нещата лека по-лека се оправяха и 2004-та взимах около 600лв чисто.

199

Предприемач

преди 1 година

Младите специалисти на големи заплати трябва да започнат да мислят за финансовата си грамотност, така че да са наясно какво е актив, пасив, капитал, инвестиция, норма на възращаемост и доходност. Ако искат да бъдат финансово независими на около 40 години, разбира се. В противен случай ще си останат квалифицирани бачкатори от средната класа до живот. Зависими от заплатата. Колкото и да е голяма...

198

sysAdmin

преди 1 година

Тези пари са инфлационни. Когато започнете да плащате в злато, имаме сделка.