75

Анонимен

преди 1 година

Китай бавно, целенасочено и с усмивка буквално яде Русия на хапки. Както каза един руски икономист - "Ако не ви харесва Западът, само почакайте да видите как ще е с китайците". Просто не проумявам как е възможно да има хора, още говорещи за някаква "руска военна мощ" и "руска помощ за Китай". Боже Господи, та Китай е над милиард и със супер мощна икономика, а Русия е няма 150 милиона, струпани главно в западната част на страната и с икономика, която буквално се гърчи в момента.

74

Анонимен

преди 1 година

До До АлексКитай са много напред в развитието си, просто не знаеш какво говориш, Европа е смешна пред бурното развитие на Китай, много европейци и не само европейци, поддържат икономически отношения с Китай, западните фирми инвестират в Китай, пазара там е голям! По принцип, бъдещето е в Азия.

73

Kostas Linke

преди 1 година

ЕЛЕОНОРА = ГРЪЦКО ЖЕНСКО ИМЕ...МИТРОФАНОВА = ОТ МИТРОПАНОС= ГРЪЦКО ИМЕ .ПОСЛАНИЧКАТА НА РОССАЯ = ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА - СИГУРНА ЛИ Е , ЧЕ Е РУСКИНЯ, АНЕ Е ЕЛЛИНИДА (ГРЕКИНЯ) ??

72

Анонимен

преди 1 година

Китай си иска Сибир и ще го получи рано или късно.

71

юлиян

преди 1 година

Спокойно,няма подобно нещо.Военната мощ на Русия е толкова голяма,че уравновесява и тежи много повече на везните от икономическата сила на Китай,а и плюс това като сложим природните богатства и ресурси на Русия,става ясно,че не Русия е ''младшият''партньор.Пък и досега Русия се справя напълно успешно сама,а виж на Китай руската помощ в Тихия океан е крайно необходима.Тайван/Формоса/е ключът към Пърл Харбър,а оттам към господството в Тихия океан.А без Тихия океан САЩ не са вече империя.

70

Анонимен

преди 1 година

Руснаци, вие трябва да сте мост между Азия и Европа, през който да минава търговията и да печелите от това, имате прекрасно разположение за търговия между Азия и Европа, между изток и запад, между север и юг. Използвайте го! Борете се за доброто си съществуване, имате право на това! Създайте и собствено призводство и мита, за да си развиете промишлеността , селското стопанство и страната,а не да чакате само на чуждото!

69

Анонимен

преди 1 година

До Задушаващо тръшване - Ако говориш за териториялни завземания, то бъркаш много! Първо, руснаците имат сили и средства да отговорят сериозно на китайски набези (вече са го правили шрез 1978 г. когато изпържиха на границата към 10,000 китайски войници незнайно с КАКВО и нападението спря тутакси)! Второ, Китай в последните поне 3000 години не е завладявал нови земи и си е седял в тази поднебесна територия успешно. Считам, че ще е така поне още 200-300 години. Но икономическа инвазия може да има

68

Анонимен

преди 1 година

Русия ако наистина беше слаба държава както им се иска на мекокитковците нямаше цялата западна пропаганра да е срещу нея

67

Укронацист

преди 1 година

Преведено от дипломатически език, признанието на джуджака за "притеснения и въпроси", на обикновен език звучи така: "Отсвириха ни отвсякъде".

66

До Алекс

преди 1 година

Китай не може да им даде технологиите, защото няма всичко. Преди десетина години изучавах какво изнася ЕС - ние сме се специализирали във високите технологии, машиностроенето и химията. Китай шпионира и краде, но ще минат десетилетия, преди да успее да изкопира всичко - нещата вече са изключително сложни и трудоемки.

65

Анонимен

преди 1 година

Урсула фон дер Лайен в реч пред Европейския парламент: "Финансовият сектор на Русия е на апаратно дишане за жизнеспасяване. Рускта армия краде чипове от съдомиялните машини и хладилниците, за да поддържа военната техника, защото те повече нямат полупроводници. Руската промишленост е в руини". (бурни ръкопляскания)

64

Предложение

преди 1 година

Предлагам в Баклава и Юзум да разфърлят малко трупове по улицата и да пуснат снимките по Дойче Веле и CNN, а после госпожа Урсула фон дер Лайен и Жозе Борел да пристигнат в Баклава и да се снимат с покрусени лица пред чували с трупове. Може нещо трогателен разказ такова как педикюриската Оксана разпознала по маникюра своя клиентка в един от труповете докато си разхождала кучето между труповете и се загледала в него. И да внимават труповете да нямат бели ленти.

63

Читател

преди 1 година

Пропагандата бачка яко ни фактите са съвсем различни, приятен ден

62

Анонимен

преди 1 година

Европейският парламент одобри нова финансова помощ от 5 милиарда евро за Украйна.

61

Анонимен

преди 1 година

Паляците от Днес.бг лапат и ....дават.Вчера Си каза твърдо ,че са с Русия .Бухааа продажни гнусни приматиии да го лапатеееее гнусно

60

Споко

преди 1 година

Споко, ако Русия се разпадне ще имаме много нефт и газ и зимата ще стоим на топло и цените ще паднат защото мощната индустрия на ЕС ще мине на евтин нефт и газ за стотимки, Русия ще плаща репарации на Украйна в нефт и газ, а Зеленски ще ни продава газ и нефт на символични цени, има и газопроводи, и нефтопроводи, и всичко.

59

До Разликата между

преди 1 година

Русия е източник на ценни ресурси и вече никой не я разглежда като нещо друго. Това направо им бърка в здравето, ама 20 години все в тая посока вървяха. Реално с малко други неща могат да се похвалят - IT индустрията им е за вътрешно ползване, а по брой космически изстрелвания са на 3-то място след китайците.

58

Анонимен

преди 1 година

Руснаци , не ви трябват проблеми, добре сте си така между Европа и Азия, нашите държави бяха окупирани, колонизирани, унижени, убиваха ни хората, армията и производството бяха разграбени или унищожени ,а хората безработни, образованието съсипано, настани се мафия, бандитизъм, наркомания, беззаконие, някои западни държави разграбиха и ограбиха България, държейки се като васали, а са просто с манталитет на колонизатори. Вие трябва да сте мост между Азия и Европа, през който да минава търговията и

57

Анонимен

преди 1 година

"Вместо да спира махалото, за Русия е по-удачно да го остави да се люлее, защото е стратегически по-разумно страната да гледа и в двете посоки." - докато некомпетентния Файзър милиардер Урсула не бъде изгонена с камъни Европа ще гледа махалото от далече. Мен лично демилитаризацията и деиндустриализацията на Украйна ме устройват перфектно. Не си спомням украинците да са протестирали докато Европа режеше български заводи и изтребители за скрап, че сега да се тревожа за съдбата на укро-олигархията.

56

Анонимен

преди 1 година

Не знам дали украйнците настъпват или руснаците отстъпват, но Родопите са 18 000 кв.км. Доколкото разбрах Украйна си е възвърнала 6000 кв.км. т.е. територия равна на 1/3 от Родопите. Това за Украйна означава 1% от нейната цяла територия, понеже Украйна е към 600 000 кв.км. Дали отвоюваните обратно територии са много или малко преценете сами.