62

До цскар

преди 1 година

Изброй ги, да. Поне двама кажи като си толкова отворена, свинска чорба.

61

Дада

преди 1 година

Горбачов срина Съветите, един "гигант на глинени крака" за да създаде една нова модерна Русия. Опита се да промени социализма в някаква негова утопия за социална демокрация. Не разбра едно обаче: Че комунист без бой власт и пари никога не дава. А руски комунист- той и в гроба да е - пак ще се опъва и инати... *** колко и да се напъват сега, не са наясно, че ако не бе перестройката на Горбачов, Русия сега щеше да е просто само една географска местност... Но не е късно това да го стори Путин

60

О-хо-хо

преди 1 година

3 Май - Шушкевич10 Май - Кравчуг19 Юни - Бурбулис31 Юли - Бакатин30 Август - ГорбачовТака да продължава!Here richly, with ridiculous display, The Politician's corpse was laid away. While all of his acquaintance sneered and slanged I wept: for I had longed to see him hanged.

59

59

преди 1 година

изумително колко сте "умни" червенобузите макаци. Ти разлика между Русия и СССР май не можеш да направиш а тва е признак на хронично слабоумие

58

червенотиквеник

преди 1 година

ни мойм да простим нивгъж. Другаря Елцин, тъй хубу си опъваше водката, а тоз му я зе

57

Анонимен

преди 1 година

а пък на нас ни обясниха , че "Крещящите орли" дошли в България, за да ни съдействат да получим безплатно руски кинжали и калибри ... за газ не се говори, заради арбитража

56

мдааа

преди 1 година

Как само с една снимка може да се опише разпада на СССР и предателството на тия двамата към Русия. Да, за запада тия бяха страхотни лидери, УДОБНИ лидери. Единият съсипа СССР, другият продаде Русия. ПО времето на Елцин е имало американски съветници в почти всяко министерство, правели са си каквото искат. Западните фирми помпали нефт и газ, при условие да да плащат данъци когато са на печалба. Е, плащали са, колкото сега Лукойл на България. Но Путин им врътна кранчето и ревнаха.

55

Popa ot razgrad

преди 1 година

Руснаците са странен народ...нивото на жизнения им стандарт почти не ги интересува...прагът на икономическата болка която могат да понесат е несравним...и затова побеждават...издръжливост...това е тайната на успеха им...

54

славянин

преди 1 година

Че руснаците са големи хуманисти личи от това че оставиха най-големият руски предател да умре на свобода от естествена смърт!

53

анонимен

преди 1 година

С ОГРОМНА РАДОСТ. ЧОВЕКА КОЙТО СЪСИПА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ И РАЗЦЕПИ ДЪРЖАВАТА. НИКОЙ НЯМА ДА СКЪРБИ ЗА НЕГО. ПРОДАДЕ СЕ ЗА ДОЛАРИ И МАТЕРИАЛНИ ОБЛАГИ НА САЩ.

52

Какъв беше Горбачов

преди 1 година

Г'лупак и н'аивник. Казал му (даже повторил три пъти) тогавашният държавен секретар на САЩ че НАТО няма да се разширява "нито на йота" на изток и той взел че му повярвал без да има нищо написано и подписано. И сега берем плодовете на тази наивност (или нещо повече от това). А за компенсации за изтеглянето на военният контингент на СССР от Германия Хелмут Кол бил приготвил 2 милиарда марки. Горбачов не поискал нищо. И войничетата ги върнаха в Русия на гола поляна. Той и Елцин бяха трагедия.

51

урко

преди 1 година

Тоа съсипа света отвсякъде... Преди си имаше статукво - Щатите не можеха да си разиграват коня както си искат , но сега останаха на върха и лидират безпардонно, без да има някой да им търси сметка....Акцията им по съсипването на СССР мина блестящо благодарение на този Троянски кон...

50

Гаварит Масква

преди 1 година

Пукна един предател, продал страната си за къщичка в САЩ и пенцийка в долари .

49

ЦСКАр

преди 1 година

Стар виц който важи с пълна сила. Горбачов решил да сдава властта и при викал Елцин. Дал му две писма и казал-Когато имаш проблем отвори 1вото писмо. Ако проблемите се повторят отвори второто писмо. 93-94 руската икономика рухва и Елцин отваря 1вото писмо и там пише- "обвини за всичко мен". Елцин так и прави и всичко се нормализира. Идва крахът при 1вата война с Чечня. Елцин отваря 2рото писмо, а там пише- "Напиши две писма"! Така е и до ден днешен. Путин отдавна е отворил 1, време е за 2 :))

48

Анонимен

преди 1 година

Въпросната "мечта за мир" на горбачов направи милиони да изгубят спестяванията си, а хиляди партийни функционери станаха милионери..

47

Анонимен

преди 1 година

Сега го хвалите а при аварията в Чернобил точно той мълчеше, Ама всичко неудобно удобно се забравя,

46

Анонимен

преди 1 година

Едва ли на някой в Русия, че и на запад му пука за смъртта на тоя белязания..Опитите да бъде произведен в герой са просто смешни. Осребри приживе заслугите си за разпада на СССР, поживя в "лошия" западен свят. Да го заравят и толкова

45

до 47

преди 1 година

Войната може да спре до 2 часа,ама никой не иска!И Щатите,и Русия си пробват новите оръжия!А евреина си пълни гушката и я поддържа !А това,че невинни хора загиват на никой не му пука!И Русия,и САЩ са престъпници!А за зелената фЪ6kия изобщо нямам думи!

44

Христо Христов

преди 1 година

И защо да я посрещат?! Какво общо има горбачов с Русия? Все едно спасителят на БКП от разпад и лустрация соломон паси да има нещо общо с България. За умрелите или добро или нищо. Толкова по темата горбачов - нищо.

43

ЦСКАр

преди 1 година

Също и Михаил Ватфорд и Леонид Шулман, но тях Путин ги "самоуби"... Има и още много от "богоизбраното" племе около другаря ви, но на вас ви наредено да говорите само за вампира Сорос.