448

До до 480

преди 1 година

До до 480 - Питаш "Кой е казал за мажоритарен избор на депутати в два тура в 240 избирателни района" - Казаха го 2/3-ти от народа през 2016 :D :D :D Само че парламентът НЕЗАКОННО го отмени. Как се "злоупотребява" с това, да те представляват хора от района, а не такива, които не го знаят и къде е? Президентът има имунитет, за да не правят разследвания-бухалки. Точно ти проучи избирателните системи, защото говориш фантазии. И НИЕ можем да направим КАКТО СИ ИСКАМЕ-да котролира! Едно нещо вярно кажи

447

Майтап!

преди 1 година

Представих си как ромските общности се мобилизират, отивот всички да гласуват и избират техен президент. Сред това копче не можеш да кажеш. Ще дъни чалга денонощно.

446

Инфантилно

преди 1 година

Не останаха разумни,компетентни хора по нашите ширини...жалка картинка,наситена с мишоци...Поне да мълчат,а те ръсят глупост след глупост!Дори не останаха нормални хора...пълно е с мошеници,жадни за власт и пари!Където се обърнеш- само калинки, плазмодии,нагаждачи,безмозъчни...Всеки сам да се спасява- това е техният девиз!Докога?!

445

shitkata

преди 1 година

Нема кой да се върже на тъпунгера :)

444

ПРЕЗИДЕНТ ЕРДОГАН

преди 1 година

ПАК ЛИ НЕ ЗАЧИТАМЕ КОНСТИТУЦИЯТА? ЧЕСТНИЯ, МОРАЛНИЯ ТАТУИРАН ДЪЛГУЧ, ПОНЕЖЕ НАПРАВИ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ И ЗАБРАВИ СУВЕРЕНА КАКВО РЕШИ И ЗА КАКВО ГЛАСУВА И ПОИСКА ДА СЕ ПРИЕМЕ В ИЗБОРНИЯ ЗАКОН, ЦЯЛА ГОДИНА ИТН СЕ ПРАВЯТ НА АБДАЛИ И НЕ ВНАСЯТ ПРОМЕНИ КОИТО НАРОДА ИСКАШЕ?

443

За През. р-ка

преди 1 година

Всеки с приомите си.Иначе президенска република- ДА. Партиите станаха голямо Зло. Ако има избор за президент ,повече ще се стараят няколко личности . А при партиите -събрани от кол и въже много по-лесно стават корумпирани.Много хора ,калпава работа.Всеки ***.

442

Чичо

преди 1 година

Че при бай Бойко си бяхме точно президентска република, че и монархия. Цар Боко. Славчо да се увие в нафталин и да влиза в гардероба докато го позабравят, а Тошко Африкански, направо да емигрира.

441

до 480

преди 1 година

Кой е казал за мажоритарен избор на депутати в два тура в 240 избирателни района,ти нормален ли си?Защо в два тура и защо е необходимо?И сега е редно да се предлагат местни кадри,но се злоупотребява.И ако обичаш проучи избирателната система и правомощия при президентски и полупрезидентски републики,тогава коментирай.А точно при президентски републики парламента не контролира правителството,има само законодателната дейност.А защо в БГ президента не може да бъде разследван по време на мандата?

440

До 485 Анонимен

преди 1 година

До 485 Анонимен, всеки има право на мнение и няма лошо, че си от ГЕРБ, но повечето от хората не са и искаха те да слязат от власт, а ГЕРБ се бяха вкопчили в кокала. Именно благодарение на Радев те паднаха от власт. Самият Бойко си го призна. БСП само плямпаха и нищо не правиха, останалите също. Всички партии се изредиха в Парламента, тези които не са, познаваме лидерите им. НИТО ЕДНА НЕ СТАВА! Ако нямаше президент, властта става безконтролна. А Радев е единственият читав политик в момента!

439

Анонимен

преди 1 година

И пак ще има политически партии...

438

Ana

преди 1 година

Няма да излъжеш така никой , славка. Виж, ако обещаеш вечно платени сметки за топло. Взимаш изборите. :) :)

437

Анонимен

преди 1 година

До 489 - Конституции се променят ...

436

Анонимен

преди 1 година

СЛАФЧО ПО КОНСТИТУЦИЯ БЪЛГАРИЯ Е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА!НА ВИЗИЯ И АКЪЛ ПРИЛИЧАШ НА 90 ГОДИШЕН ДЯДКА!

435

До485

преди 1 година

А не ти ли омръзна 30+ години разни самозванци,крадци и продажници да са факторът"Управление"в България?

434

МАДУРО

преди 1 година

ДЪЛГИЯ СЕ НАТЯГА НА ФИГУРАНТА ЗА ДА ГО ВКАРА С МАШИНИТЕ!

433

Анонимен

преди 1 година

Настръхва ми косата при идеята да се дадат пълномощия на такива като Радев да управляват всичко. Предпочитам длъжността президент въобще да липсва, ако ще има генерали във властта.

432

Анонимен

преди 1 година

Кога в САЩ и Русия или пък във Франция е имало предсрочни избори?Никога,което ще рече,че трудно може да се клати държавата по време на кризи нещо на което сме свидетели в повечето парламентарни републики!

431

Анонимен

преди 1 година

Мноо си *** бе,Слави! Ами ако Боко стане президент? После ще искаш референдум за парламентарна република ли?

430

хахаха

преди 1 година

Тошко президент.

429

До 470 Анонимен

преди 1 година

До 470 Анонимен: Защо удобно пропускаш депутатите да се избират МАЖОРИТАРНО в два тура - 240 едномандатни региона, само местни хора се допускат за кандидати, с възможност за отзоваване. И партиите приключват. Много удобно го пропускаш, защото точно партиите управляват в момента, а не хората - и тук, и в САЩ (там даже не гласуваш за президент директно). Никакви партии не са нужни, лъжеш! А само президент да управлява-къде го чу? Президент назначава правителство, парламен го контролира. ДЕМОКРАЦИЯ