65

Анонимен

преди 1 година

По-зле сме дори и от малки държавици като Хърватия и Сърбия.

64

Лаврентий Берия

преди 1 година

Ако България би имала доверието на съюзниците си от НАТО /а го нямаме със сигурност/ би могла да получи от техните резерви много годна техника - в пъти по нова от настоящата. Това и някакъв транфер на технологии - примерно в артилерията, зенитната защита и т.н. би ни изправило на крака като армия. Отделно е производството което сами можем да правим. Вместо това, мазни дебели политикани се надлъгват от години и ловят рибоци в мътни води. Защо не ни вярват? Вярват ли на "Главнокомандващия" ни?

63

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 55 "Напротив. Според чл.5 от договора с НАТО никой не е длъжен да ни защитава с военна сила ако ни нападнат." Невярно. Всяка страна се ЗАДЪЛЖАВА да помогне на нападнатия член на алианса, и ВСЯКА помощ е "военна" по смисъла на целта й - да предостави елементите нужни да се осигури цялостната защита на нападнатата държава. Това е референция до разпределението на задачите, а не до нивото на оказаната помощ. Тя винаги е такава, че да осигури максимална защита на нападнатата страна.

62

Анонимен

преди 1 година

Това е хубаво че армията се развива с шеметна скорост. Голяма грешка беше премахването на наборната служба.

61

Анонимен

преди 1 година

За 33 години ударна разруха, пак много напред са ни класирали. За мен реално сме около 100-ната позиция. Освен техника, вече нямаме и хора.

60

Зозо

преди 1 година

До Край....Имаго описано бре, дрОгарю: .....Проф. Улунян цитира жалбите на Т. Живков до съветското ръководство за тежкото икономическо положение на страната, която едва свързва двата края, след като се налага да отделя 12% от националния си доход за превъоръжаване......

59

Азимов

преди 1 година

Но пък сме в челото по чаровно малцинствено възпроизводство и ведър евроатлантически хомосексуалузъм.

58

БАТКО БЪЛГАРСКИ

преди 1 година

Хихихихи голяма медия сте,кой ви прави тези проучвания, имаме два танка единият от които не пали,нямал акумулатор,трябва да го тикаме,със самолетите положението е същото,трябвало да ги дърпаме самолетите,Как се дърпа самолет не знам

57

Анонимен

преди 1 година

Мдааа... армията ни има достатъчно хляб и сол, за да посрещнем вражеската армия, в случай, че се появи такава...

56

Крали Марко

преди 1 година

"Някой, ако ни атакува НАТО ще ни помага както помага на Украйна." Ти не си Украйна, бе мурджо. Много си млад и глупав още ако смяташ че някоя от Великите сили би си мръднала дори и пръстта за тази разскапала се "територия" на крадци и престъпници . . .

55

Анонимен

преди 1 година

АМА НАИСТИНА ЛИ СМЕ НА 67 МЯСТО? ВЪХ БЯХ СЕ УПЛАШИЛ, ЧЕ НЯМАМЕ СИЛИ. ВЕЧЕ СЪМ СПОКОЕН. КОЙТО ДОЙДЕ ЩЕ ГО СРЕЩАМ С ХЛЯБ И СОЛ!!!

54

Анонимен

преди 1 година

До Знам Не ми се "Струва нереално" ами е СИГУРНО, че нямахме. Ядрените бойни глави искат специално съхранение, на специални места, и ако е имало такова място, колкото и да е било секретно, щях поне да съм чувал за него. Все пак, в такава войскова единица бях. Да не говорим, че щеше да стои инфраструктурата дълго след като нещата се бяха променили. И такава не знам да има.

53

Анонимен

преди 1 година

Можем да помогнем на братска Украйна! Какво чакаме, времето изтича. Нима ще оставим руснаците да безчинстват там.

52

Анонимен

преди 1 година

"България е пълноправен член на НАТО, няма никакво значение на кое място по военна мощ е." - Напротив. Според чл.5 от договора с НАТО никой не е длъжен да ни защитава с военна сила ако ни нападнат. Може да го направи, но не е длъжен т.е. Франция може да решат да ни пращат каски. Голям проблем е, че хората не са наясно какво означава да си в НАТО, но още по-голям проблем е, че политици на високо ниво също не са наясно.

51

Край

преди 1 година

До 48 съветските ръждивки през 1989г. бяха напълно адекватни за времето си. 33г. по късно имаме само остатъци от тези "ръждивки". Нямаме 1 нов танк, 1 ново оръдие 1 нов самолет а грешка 1 спартан имаме.

50

Анонимен

преди 1 година

Явно на първо място е Афганистан, щото с такава сила изгониха САЩ, че даже си оставиха оръжията.

49

Българка

преди 1 година

Майтапът е, че ако се случи Русия да нахлуе в България, болшинството от мъжете с някаква военна подготовка ще предпочетат да се бият на нейна страна, а не на страната на продажните ни политици или европейските розово-зелени сбърканяци.

48

Край

преди 1 година

До Зозо 12 % от БВП никога не е бил отделян за армията. Тогава имахме съюзници, които срещу парите ни не ни даваха чертежи а реална техника. До 1989 г. България имаше индустрия примерно МТЛБ и БТР си правехме ние. И до момента българскта военна индустрия още е фактор без 1евро инвестиции в нея.

47

Лаврентий Берия

преди 1 година

Ако 89 година България бе скъсала с комyнизма като примерно Чехия, Полша или дори Румъния - сега щеше да е една прекрасна държава с висок стандарт, силна армия и авторитет. Милиционерската "революция" на Тошовото обкръжение донесе безкрайно падение и срам на Родината ни. Комyнистите все още управляват Родината ни. Преди да скъсаме с това - няма да има никаква светлина в тунела. Армията е част от този процес. Огледайте се и сами си отговорете защо дълбаем дъното!

46

SS

преди 1 година

Пълни глупости !