132

Анонимен

преди 1 година

Предлагам да си сменим името на държавата на БАЛКАНИКА подобно на РСМ и да имаме претенции към целия Балкански полуостров и неговото историческо минало, апропо, ние сме в правото си!

131

Не ги ли е грях

преди 1 година

До макеТова е смешното, че си въобразявате, че еднички вие сте познали истината ( а тя ви е набитата в главите от *** и сърбите пропаганда). Самоопределяйте се както щете- там работата е изпусната. Обаче като познавам Венко Марковски ( баща на мой колега), който е един от авторите на македонския език, как да търпя глупостите за античността ви? Между другото, човекът съжаляваше за това си авторство, извършено в младежките му години, подведен от коминтерновските идеолози.

130

Анонимен

преди 1 година

Република Северна Македония е ОСНОВАНА НА 08.09.1991Г.НЯМА КАК ДА СМЕ ВИ ВЗЕЛИ НЕЩО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАМЕ КАТО ДЪРЖАВА ПРЕДИ ВАС!Времето е еднопосочен вектор и това, което е било, се нарича минало. Вие НЕ СТЕ АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ, както ние не сме Симеон 1, Ботев или Левски. Не мога да повярвам колко ви е промито мозъчето?!

129

Анонимен

преди 1 година

РСМ е буферна зона като най-вероятно ще се исля- мизира за 50 години, какъвто е планът на Ердоган. Конфликтът БГ-РСМ е отвличащ вниманието от реалния проблем и това е възходът на радикалния ислям на Балканския полуостров. ЕС не може да овладее този проблем в периферията си.

128

Maке84

преди 1 година

Няма кой кого да кара как да се чувства, една жена се печели с уважение а не с унижение, от най блиски ставаме най омразени народи. Как ще се чуствуват българи ако Македония ги блокира 3год? Защо се казва Пиринска Македония част в България защото е взета от Македония, а да ви кажа защо се обичаме със Сърбите единно те ни върнаха вардарска която сега е Македония нито един сърбин не казва вие сте сърби.

127

Анонимен

преди 1 година

След Балканските войни е проведено етническо прочистване на новозавзетните земи от страна на Сърбия и Гърция спрямо БГ етнос. Правилното за нашия БЕЗУМЕН Балкански регион е да се приеме историческата истина на някаква регионална конференция. В противен случай при всяко геополитическо сътресение ще изкачат скелетите от гардероба.

126

Маке

преди 1 година

Чудно. Ние кои иа дознавме и видовме вистината, продолживме да бидеме македонци.Зашто ли?!?

125

Анонимен

преди 1 година

Дръжте се за корените си. Тръните без корени ги издухва вятъра. Някой все пак се опитва да ни въвлече в Балкански конфликт. Този някой според мен е същият, който разпали войната в Украйна. Споко, не оглупявайте като братовчедите на изток!

124

До македонци

преди 1 година

400 000 българи от завзетите от Сърбия и Гърция Македонски земи, завзети С ПОМОЩТА НА АНГЛИЯ И ФАНЦИЯ ЕМИГРИРАТ СЛЕД БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ В БЪЛГАРИЯ. Пленените десетки хиляди български войници СЕЛЯНИ И ГРАЖДАНИ от капитулиралата БГ армия са изпратени да работят в африканските мини на френските и английски колонии.ЕДНО ГОЛЯМО МАЙ НА ТА ВИ!

123

Анонимен

преди 1 година

Старите правила за правопис задължаваха чуждиците да не се определят по род. Днес е прието да се преценява кога е допустимо използване на женски род при чуждиците, а именно, ако не звучи засягащо професионализма на дамата доктор, дипломат, журналист и т.н. Тъй като дамата е македонка, нека да е журналист.

122

Анонимен

преди 1 година

Вече ми писна от тия македонци!Оставете ги да си трошат главите,а ние да се съсредоточим върху нашите проблеми.

121

Никче

преди 1 година

Защо всички прости хора стават журналисти? Защо не казвате журналистка нали е жена?

120

Анонимен

преди 1 година

Всичко на този свят е естествен подбор. Земята е на онези, които я газят, а те са тези, които раждат деца. Да можех да видя след 50 г.какви минарета ще са израснали по македонските земи. Не визирам само РСМ.

119

Анонимен

преди 1 година

Македония е историко-географска област на Балканския полуостров. Тази област е разделена между България, Гърция, Турция и Република Северна Македония, което НЕ ДАВА ПРАВО НА НАЗОВАЛИТЕ СЕ МАКЕДОНЦИ ГРАЖДАНИ НА РСМ да имат исторически, териториални или културни ПРЕТЕНЦИИ към другите попадащи в ДРУГИ държави територии част от географския район наричан Македонияи АЛБАНСКИТЕ МАКЕДОНЦИ ЩЕ ВИ ПРЕТОПЯТ, ЗАЩОТО СТЕ ИСТОРИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИЦИ.

118

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 113 Македония е бг в 1941-1944 г. Но езика е бг както и в албанския има диалекти и не е македонски че го говорят албанци в Македония.

117

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 115 До 1912 г. РСМ е турска. 1912-1940 и 1944-1991 е сръбска.

116

Маке

преди 1 година

Македонците никогаш нема да станат блгари. Нема никаква причина за тоа.Единствена заедничка историа со блгарите е само оние 4 год за време на ВСВ, кога македонците го виделе вистинското лице на блгарите.Тие години се познати како окупациа.

115

Анонимен

преди 1 година

До 116. Белград е сръбски има няма 200-220 години, а бил български 230-250 години и през Първото и през Второто българско царство. Значи ли че трябва да претендираме че не е сръбски? В Македония има български етнос, който в миналото е имал и българско национално самосъзнание и е оставил съответното културно историческо наследство (артефакти, надписи, народни песни итн.).Това е основата на нашата претенция, а не кой колко я е владял.

114

Анонимен

преди 1 година

След Балканските войни и РАЗДЕЛЯНЕТО НА МАКЕДОНИЯ на гръцка и сръбска, 400 000 БЪЛГАРИ ОТ МАКЕДОНИЯ ЕМИГРИРАТ В БЪЛГАРИЯ. Га дове безродни, които ползвахте земята, имотите покъщнината на тези хора, ПЛАТИХТЕ ЛИ НА НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ?! Живея в квартал на София заселен от македонски емигранти, чиито деца са ми приятели. Отишли в Македония да видят дядовата си къща, а там построен жилищен блок. Ето така, без компенсации.

113

До 85

преди 1 година

От ЕС ние видяхме финансиране което от СССР нямаше. 2 фактора разрушиха ефекта - полските колеги в Европарламентът казаха че Мигленчето Кунева и други Бойковски назначения мълчали като и не са си отстоявали нац.интереси! Фактор 2- Бойко-Пеевската Мафия открадна милиарди(кат *** в европейски влак).