46

Дойч фройлайн

преди 2 месеца

Искам пак руски наденици на килограм като в Берлин през май 1945 г!

45

Врял и кипял

преди 2 месеца

Германия е внесла 22%по малко газ от Русия а цената през този период се е вдигнала 170%.И някой иска да ни убеди ,че ЕС се командва от ***.Даже и *** ще забележи какво става.Просто играта на големите е такава и го отнасят малките..

44

Бай Дрън

преди 3 месеца

Да поръчат като нас два танкера и да ги разтоварят в Албания. От там през Македония за по-пряко и в ЕС.Колко е просто само. Просто ЕС.

43

Анонимен

преди 3 месеца

Икономическа атака? Имате предвид нещо като тази, която им налагате от февруари насам или...?

42

Зелени тикви

преди 3 месеца

Толкова са погълнати зелените в тяхния сапунен мехур, че сами не усещат какви глупости вършат! Заради недостига на газ, вместо да задействат Атомните централи, погълнати в Atomkraft, Nein Danke идеологията си, задействат въглищните си централи.. иначе сме много зелени.

41

Няма такава глупост

преди 3 месеца

Заради зелената им идеология сами се погубват. Решение има, но поради тази им идеология и политика го саботират. Решението им е готово за експлоатация и се казва Nordstream 2 !

40

Анонимен

преди 3 месеца

Така е германци, така е! Когато ви се говореше, че да си затваряш ядрените реактори за да правиш газови е безумие от всички гледни точки вие цвилихте на умряло. Ядрената енергия била рискова. Ядрената е най-безопасната, най-чистата и най-евтина енергия. Вие обаче НЕ! Ние имаме сделка с Русия и ще си я следваме. Тя Русия винаги си спазва договорите (като изклчим ония 100-200 договора дето наруши едностранно за 15г). И сега какво? KOP! Айде сега като се газифицирахте на мах се чудете как да компен

39

Анонимен

преди 3 месеца

До 27 "ли поне сътрудничество) между Русия и Германия." В следващите 100 години може да забравите за Русия в Европа. Всъщност, можете ВЪОБЩЕ да забравите за Русия в Европа.

38

Анонимен

преди 3 месеца

Германия има планове, защото знае как да се справи с проблема, а това е първата стъпка към сигурността. Щеше да бъде зле, ако всичко това се разиграваше октомври. За щастие има много месеци. Европа ще се подготви за кризисната зима, когато несъмнено руските нацисти ще направят всичко възможно да дестабилизират Европа. Вече никой не си прави илюзии за намеренията на Хитлер на 21ви век. А когато зиамта мине, жална и м-а на северноазиатската к-на. :)

37

Анонимен

преди 3 месеца

Помпите за нагнетяване на газа при транзитиране са на Siemens и вече не се сервизират или заменят при авариране.... Затова намалява и газта за част от Европа. Скоро всички западни компоненти в руската промишленост ще имат същата съдба и тогава ще стане интересно.

36

Някой

преди 3 месеца

Десетилетия подкупи и задкулисие до това води. Години им обясняваха, че не е разумно да разчиташ изцяло на Русия, но те не па не. Платиха цялата инфраструктура, платиха добива и вече Русия може да прави каквото си иска. Е да, ама не. Тежко ще е, няма как, но времето ще покаже как ще се наредят нещата. Ние, обикновените хора пак ще го духаме.

35

Анонимен

преди 3 месеца

Писал съм и пак ще повторя. Германците ще произвеждат мерцедес под ново име. ТрабантЦедес от пресован картон. От няколко дни се върнаха към най зелената енергия Въглищата. Чадят като строшен комин. *** ги върна в каменната ера. Честито. Браво немцои.

34

Средно

преди 3 месеца

на ден човек произвежда 15 л. метан...

33

Анонимен

преди 3 месеца

Всичкото вяртър на света не може ни навърти енергията от газа.

32

Анонимен

преди 3 месеца

До От сега нататъкТе си пускат, но няма го обема енергия оттам. Трябва МНОГО.

31

Сразяхте клона

преди 3 месеца

Срязахте клона на който седите - сега олеле!

30

Анонимен

преди 3 месеца

Аз като отида на пазар, като кажа: не ща сладолед, и за 10 ст да ми го дават, не ща. Ама те си го продават на други. Ама с хляба не е така, каквото дават, вземам. Газът беше хляб, ама си мислехме, че са дъвки.

29

От сега нататък

преди 3 месеца

Пуснете възобновими източници - да поверваме в идеята! :):) Ама май нема да стане а?

28

Анонимен

преди 3 месеца

Казваха ви руснаците в началото, не слушате. Няма да купуваме! Ами не купувайте, правете си каквото намерите за добре. Сега било атака срещу тях Мииии сами си го правите. ИЗумявам се на руските играчи обаче, винаги са 100 хода напред като гросмайстори в шаха, обмислена е вскяка реакция предварително. Сигурно имат поне още 50 решения.

27

Реално погледнато

преди 3 месеца

До Анонимен: "никой няма да постигне пълна победа в това противопоставяне," - Прав си! Но Русия сравнена със запада почти няма да загуби благосъстояние за гражданите си. Тя ще стои на място докато запада ще се връща назад. Там е уловката.