17

Анонимен

преди 1 година

Това е следствие от "правилната" политика на Промяната

16

Икономист

преди 1 година

Изобщо не се учудвам, че реколтата от череши е пред провал. Щом изпращат жандармеристи да охраняват дръвчетата, а не Бойко Борисов и партизаните, работата е повече от ясна. Честито на българските политици и особено на техните лидери.

15

Анонимен

преди 1 година

На пазара 6 лв. и няма прогноза да спада както изкупната цена.

14

Факт

преди 1 година

Кюстендилската череша е сочна и сладка, но не е трайна. За няколко дни изгнива. Рискът за търговеца е голям и изисква бърза логистика. Всяка зима по супермаркетите има чилийски череши. Не са толкова хубави като кюстендилските, но седят с месеци без да се развалят. За българските сортове пазарът може да бъде само регионален. А че в италианската държава за разлика от българската не слага 20% ДДС на черешите е друг въпрос.

13

Анонимен

преди 1 година

Ние тука в Драгалевци си имаме череша, круша, ябълка и праскова. Къщата ни е обградена от тези плодовити дървета. И разни хайвани се протягат през оградата и късат, то да късат, ама с все пръчки! Ша ви строша пръстчетата, ако ви барна

12

Факт

преди 1 година

Дизела се вдигна, заплатите на шофьорите също. Докато стигнат до Италия черешите стават златни. Но изход има: карат ги на пазарите из страната и ги пускат на 3 лева примерно. Е, и си плащат двайсете процента ДДС данък живот, разбира се.

11

тъй де

преди 1 година

Изкупната цена на плодовете е до 1,20 лв, а в магазина 5-6 лева килото, все едно Кюстенджа е в Австралия!

10

Стар черешар

преди 1 година

До Хххх ..... ти изобщо наясно ли си за какви череши става дума? И че тези, които се купуват по 1 лв стават само конфитюр. И не само сбърканите сортове, които гледат по Кюстендил, но и всички мероприятия по отглеждането са им сбъркани. Лакомията им изяжда главата, радват се като дървото е претоварено с плод, а не му стига акъла, че този плод ще остане дребен и ще пищи, че го ограбват като му плащат.

9

Анонимен

преди 1 година

Извинявайте, имаме 3 черешови дървета на улицата. Това в Люлин и капят от небето. Кви са тия череши ваши с цената на злаато, бря?

8

Анонимен

преди 1 година

Ся па и черешите ни се скапаха! ЕС, майна Ми ще внасяме, ко да са паи.

7

Анонимен

преди 1 година

Майка, докато беше жива, всяка година обираше черешата в двора ни, правеше сладко и компот от нея. Ама вече доста година не е измежду живите и черешата изсъхна, та тази година я отрязахме

6

Анонимен

преди 1 година

Ами щом ви се вижда малко 1.2 лева харчете ги по 5 лева какво ви пречи?

5

Черешова ракия

преди 1 година

Производителите да се научат да сключват договори предварително, а не да чакат високата цена и после да се чудят защо не им ги купуват. На пазара няма череши под 3лв., а в хипермаркетите няма под 4лв. Явно има нещо сбъркано по веригата производител-краен търговец.

4

Момо

преди 1 година

Защо министерството трябва да търси пазар за реколтата ви? Имате продукция - намерете й пазар! Само дето това се прави още от есента, а не сега, когато плодът е за бране!

3

Анонимен

преди 1 година

Стабилни смуе. :)) !

2

пепи

преди 1 година

Пуснете ги на 12 лева . Ще имате успех .

1

гербави структури

преди 1 година

прекупвачите в кюстендилнско всичките са гербав актив ,който извива ръцете на производителите.