37

Анонимен

преди 1 година

На много спирки и подлези в София има някакви роми които продават ягоди. И като им гледам празните касетки всеки ден явно бизнесът им върви. Ако си голям производител на череши все може да се договориш с малки магазинчета да им даваш стока на консигнация или сам да наемеш сергия и да си продаваш продукцията. Винаги има начини ако имаш желание. Иначе те изхвърлят от бизнеса. Държавата не е длъжна да осигурява и изкупвачи.

36

Човек от ПМГ

преди 1 година

До Дребни тарикати30 кила череши по 1,50 печалба. = 45 лв.5,1 кг метан на 100 (= 9 на 100 бензин)= 10,2 x 3.2 лв метана = 32,6 лв,Има печалба дори на днешните пари на метана и днешните пари на черешите - дето не са мръднали от миналата година.

35

ss

преди 1 година

друго си е да ги пуснете на 5лв 100 грама !

34

Дребни тарикати

преди 1 година

До Анонимен 37 Това ли успя да измислиш, че са още по-големи тарикати и карат на метан. Въпроса остава: колко е цената на метана, за да си струва да минеш 200 километра, за да си купиш "1-2 касетки" череши, и да реализираш печалба?

33

Анонимен

преди 1 година

До Дребни тарикатиИ аз съм искал на бензиново такси да се возя, ама все метан. Кво да правиш

32

Анонимен

преди 1 година

Този Таксиджиий е някой римски император предполагам?

31

Дребни тарикати

преди 1 година

До Анонимен 34 Вие реалността за нищо я нямате. Я кажи, колко струва литър бензин, та да си "струва" с две касетки да си избиеш разходите и да направиш печалба ако трябва да караш 200 километра? Това, че някой е дошъл да си купи череши за да направи малко сладко или компот не означава, че правят бизнес. Ако ще всички таксита на София всеки ден да се занимават с това, не могат да снабдят един град като София. То направо е смешно какви неща мислят някои хора.

30

Анонимен

преди 1 година

До Дребни тарикатиАма то се случва. Какво да си преставям. Даже таксиджийте сигурно подбиват цените на веригите.

29

Дребни тарикати

преди 1 година

До Анонимен 32 1-2 касетки? Така ли си представяте икономиката на продааването на стоки: с далаверки на кило, за да има "аз кръчма за довечера"?

28

Анонимен

преди 1 година

Миналата година гледах таксиджиий, идват си директно на пункта, вземат си на 2 лева по 1-2 касетки и карат на София да оставят на някой човек на сергийките. Щом от 200 км курс са доволни да си продат 2 касетки да си имат за кръчма довечера. Кой е прецакания. Берачите на 70 ст. Егати и хамалогията. Брал съм 40 кила на ден и щях да пукна. Производителя дето взима 30 ст. Таксиджията дето взима 50тина лева предполагам. 1,50 ги вземат прекупвачите и във веригите 6 лв.

27

Само приказки

преди 1 година

До Анонимен 20 "В момента в билла е от 5 на 3,50лв фалшива промоция." Какво й е "фалшивото"? Че досега са били 5 лева? Тук е пълно с "прекупвачи-суперразбирачи", но като чета така, никой от тях не се засили да изкупува на лев и 20 и да "реализира" по 200% печалба. Може би защото, когато сложиш труда, логистиката, съхранението и загубите (щото черешките бързичко се развалят) и изведнъж "тая работа", не е като "оная работа" (с приказването).

26

северозападняка

преди 1 година

А мойте череши на село ги обра.......дъждът в началото на месеца.

25

Анонимен

преди 1 година

аз череши не ям какво прайм?

24

Читател

преди 1 година

Изкупна цена 1 лв,после на сергията в магазина 8 лв.

23

Анонимен

преди 1 година

И тея чакат държавата да ги "оправи".

22

Даааа

преди 1 година

Аз съм българин и череши от български кожодер няма да си купя никога. Тези ***.и частни трябва да се избесят за геноцида си срешу българите. Навън продават с 300% по евтино отколкото на нас. С всичко са така, не само с черешите. Не купувайте българско от тези частни кръвопийци. Черешите ще ми излязат по ентини асо отида в Италия да си ги взема. В центъра на Рим

21

Анонимен

преди 1 година

До Хххх .голям отворко си!Много разбираш от икономика и финанси! Не знам ,*** такъв, какво си научил в Англия!!!! Един(1) лев е 50 евроцента а една стотинка е 0.5 цента!!!Поздрави от тъпата България!

20

Да пуснат бежанците

преди 1 година

да оберат черешите.

19

Анонимен

преди 1 година

преди е имало коператвни сдружения на зем.производители които са печелели добре.но на 9-ти септ. 44-та сепаратистите с помощта на ссср свалят законното правителство, унищожават частната собственост и оттогава няма печалба за зем.производител.

18

Анонимен

преди 1 година

В момента в билла е от 5 на 3,50лв фалшива промоция. В лидела са 6 кинта, да живее и труда. А преди години четох в една краварска книга за икономика, че след оборота имаш ли 20% печалба било добре, да се учат от нашите обирджии, как се правят стотици проценти печалба.