57

Анонимен

преди 1 година

АМИ ЗЕМЕДЕЛИЕТО НАПРАВЕТЕ КАМПАНИЯ - "НАБЕРИ СИ САМ" - КИЛО ЧЕРЕШИ 1,20ЛВ, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ - КУПУВАЧЪТ САМ СИ БЕРЕ ЧЕРЕШИТЕ И ВИ ПЛАЩА. БРАЛ СЪМ ЛОЗЕ ТАКА И СИ ПЛАТИХ НА СОБСТВЕНИКА. И ДА НАПРАВИТЕ КАМПАНИЯТА 1,80 ПАК ЩЕ ИМА КУПУВАЧИ И КЯР ЗА ВАС.

56

Билла градини

преди 1 година

Значи изкупуват ги на 1,20 и сега са на прИмоция 3,49. Колко да струва транспортирането им до магазина . Предпочитам да дам тия пари на производителите, отколкото на търгаши, особено чужди вериги.

55

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 48 "Изупувай и ти череши евтино и произвеждай каквото искаш и ги продавай изгодно. Явно мислиш, че е доходоносно - давай, ще изкараш пари, хем ще разбиеш модела на "загнилия запад". Или само на приказки ги умееш нещата?" Ами 90% от българите са такива. Само значт да мързелуват и да се оплакват защо не им "дават" 5000 евро заплата.

54

Анонимен

преди 1 година

Днес в Пловдив между Кауфланд и Лиддл в Смирненски взех 10 кила за 20 лева за компоти.

53

Анонимен

преди 1 година

Ми да е, нали ачниците идкаха 30 лева за кило черешки само преди месец? Сега купувам на 1,80 в Пловдив и още падат.

52

Анонимен

преди 1 година

Смятайте какви прекупвачи са се навъдили ами що да работят като може само да печелят По колко се продават черешите в магазина и на колко ги изкупуват е тез от ПП не можаха да се справят с таз кражба защото това е кражба от прекупвачите

51

ПроСоТо

преди 1 година

е,и какво?...Тук,където съм,череши се появиха още преди месец на цена СЕДЕМ лева за килограм...Сега вече са на 2.50...То сезона им почти премина...Идва истерията по вишните..

50

Геле

преди 1 година

Ами нашите "производители" да инвестират малко в техника а не само в римляни. Да напишат в тубата cherry harvesting и да теглят заем като им е скъпо да им ги берат на 80ст килото.

49

Обаче

преди 1 година

В събота си има предаване по БНТ за такива и показаха производител от североизточна България как си е балансирал производство с обработка, и сметките му излизат. Какво им пречи на кюстендилските и те да си направят кооператив/АД за да изчистят прекупвачите от веригата? А по тошово време бях на бригада в Исперих. Компотите с череши ги сложили на припека, та после да ги изкупят местните за ракия. Аре да не се хвалят някой с онова време.

48

Ем кот такоа

преди 1 година

Жалко! Успех догодина.

47

Анонимен

преди 1 година

Сечи и продавай на дървен материал!На който му трябват череши за търговия,да си ги купува на 60 евроцента за килограм откъдето ще и......ако намери!

46

Da

преди 1 година

Ами имат си един набожен кмет Паунов. Всеки ден бие челото по черквите, вече трети мандат обещава подкрепа от общината, но Такава не идва, явно не се моли достатъчно. Но все си го избират. На всичкото отгоре прави празник на черешата на гърба на тези производители

45

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 53 Това го кажи на този, който говореше за Живковото време.

44

Анонимен

преди 1 година

Така става като се изливат субсидии и дотации, но това не е пазарна икономика.

43

Анонимен

преди 1 година

До50. По времето на Т. Ж. най хубавото отиваше за износ. На лошото за пазара.

42

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 43 Има специални пазари ТОЧНО за производители. Опа, забравих, прекупвачите не са производители,

41

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 44 "По времето на бай Тошо държавата изкупуваше черешите Една част от черешите отиваха в консервените комбинати другата по пазари и магазини. Цената им беше 60 стотинки. Сега мутрите ги купуват на 1 лв а на пзара ги продават по 5 лв" Ами, хайде де, ЕТО ГО твоя шанс. Изупувай и ти череши евтино и произвеждай каквото искаш и ги продавай изгодно. Явно мислиш, че е доходоносно - давай, ще изкараш пари, хем ще разбиеш модела на "загнилия запад". Или само на приказки ги умееш нещата?

40

Анонимен

преди 1 година

До АнонименКой ти е казал че съм брал професионално и по цел ден. Аз си казах че 40 кила ми е преко сили и това не е мойта работа. Който иска да се пробва. Досадно е. Жега е. Бавно е.

39

Анонимен

преди 1 година

Направо по 50 лева килото да ги продават, та да разберат хората че и без череши може, и без хляб може. Докато пилешкото е на промоция по 6 лева - дреме ми на леба, дреме ми на черешата.

38

Анонимен

преди 1 година

По времето на бай Тошо държавата изкупуваше черешите Една част от черешите отиваха в консервените комбинати другата по пазари и магазини. Цената им беше 60 стотинки. Сега мутрите ги купуват на 1 лв а на пзара ги продават по 5 лв. Честита ви пазарна евро гейска икономика.