69

рибока

преди 1 година

Високомерието е пречело по-вероятно.Като потребление в натура Русия със 140 милиона население е малко над Германия със 100 милиона.Е,сега цените в света като започнаха да растат разликата и в долари бързо се стопява,но по изчисления в долари на брутния продукт до миналата година бе три пъти с по-нисък от този на Германия.Икономическото джудже просто е джудже великан,а като прибавим и износът му става титан.

68

да бе

преди 1 година

Ама лельоо, западът не иска диалог, нито партньори. Западът е свикнал да заповяда и да има роби. Е, с Русия тия неща няма да минат. Не могла да влияе на Путин, а на Зеленски защо не повлия? Да спре да избива хор на изток. Сега нямаше да сме в това положение.

67

Малко за политика

преди 1 година

Това, което Меркел и Макрон можеха да направят, беше да въздействат на Украйна да спазва Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеха,но не го направиха (а бяха се подписали под тях). Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. ... Сигурно е било трудно, защото за САЩ война в Европа е дар божи.

66

ГОЧО

преди 1 година

Даже изобщо не си можела! Сега ще поседите гладни и на студено да ви дойдеАКЪЛА! Тая зима ще се греете на САНКЦИИ!

65

The Real McCoy

преди 1 година

Истинският Путин отдавна умря, този дето го показват е малоyмният му двойник.

64

Ами

преди 1 година

Трябваше да му бие два шамаpa и да му увие сопoля около врата, че да стане човек от него.

63

Таласъм Вампиров

преди 1 година

Меркел си е наше момиче

62

Истинският

преди 1 година

Това не ти е бате Бойко

61

Така е ..

преди 1 година

Не трудно , а изобщо не може да се влияе на Путин. Сат.ра-па е решил да анексира Донбас и няма да спре, докато не го постигне.Всички други приказки са ала , бала.

60

Неразбиращ

преди 1 година

Абе, кифло осморке, нали ти върза ЕС с руската газ. Сега бил лош Путин.

59

Анонимен

преди 1 година

То затова сме тук, щото запада си мисли че трябва да влияе, а не да преговаря и да се съобразява с отсрещната страна.

58

КирчоСпеца

преди 1 година

Синергията между тези две държави е нещо от което Френско-Английския съюз отдавна трепери. В годините са били врагове и съюзници, но положението на Германия я кара да има сложна политика. Причината в момента да е икономически тигър, но политическо джудже е точно политиката на съозниците и в НАТО и съгласието и с това. Китай и Русия обаче знаят къде може да опитват. Ресурси + ноу-хау са страшна и немислима комбинация за другите от НАТО и няма да го допуснат. Всяко сближаване ще е тежко прието

57

Анонимен

преди 1 година

Руснаците вече четири месеца още ли не са превзели тези няколко села около Луганск и Донецк ?

56

Комсомолкатапослъгва

преди 1 година

Никой не е искал от комсомолката Меркел да влияе на Путин, а да не прави Германия тотално зависима от руския газ и нефт - което е неино дело !

55

Анонимен

преди 1 година

Меркел с изграждането на СП2 е пряко отговорна за днешните взаимоотношения на ЕС с Русия. Ако беше диверсифицирала енергийните доставки по-рано, Путин нямаше да има силата да започне въобще войната в Украйна. Колко струва вдин сантимент?

54

Анонимен

преди 1 година

Ауууу! Да влияеш на държава, която е половината свят? Я ела на себе си. Ама вие верно си мислите, че можете да командвате всичко и всички.

53

АбдокодирХоджибобоев

преди 1 година

Президентът Владимир Путин нямаше и продължава да няма желание да участва във формати на дипломация, изградени по западните правила и насилствено налагани на васалите от господстващия негемон..

52

Анонимен

преди 1 година

Е, Путин не си пада по баби като Макрон.

51

Анонимен

преди 1 година

Заради тая кокошка Русия нападна Украйна. Тя им напълни посрраните *** с пари с които днес руския башибозук извършва геноцид.

50

Анонимен

преди 1 година

Никой не му дреме какво казва Меркел. От тук насетне Русия казва кое и как ще става.