27

Ейй,

преди 1 година

Ми правете черешова ракия бре!

26

hasmokar

преди 1 година

Плащаме войната до победния край, черешите след нея ще са предимно диворастящи.

25

бонго бонго

преди 1 година

яжте банани нали искахте демокрация

24

Черешовъд

преди 1 година

Черешите се изкупуват на .90 до 1лв на кг.Само берачите вземат .3 до .50лв за кг ... другото на практика не стига за ренти, химия и прЧерешата е на загуба !

23

Анонимен

преди 1 година

Проблем е че земеделците нямат право сами да си продават продукцията на стоковите борси, а по градовете ги гонят. На пазарите в София сергиите са малко и те са взаети - дори е практика един и същи търговец да наеме няколко сеггии за да може да предотврати конкуренция на пазара и така да продава по-скъпо. Едно време ромките висяха по автобусните спирки да продават евтино - но сега ги гонят.Дефакто няма пряк път за черешата от дървото до трапезата. Всичко е през прекупвачи и така от 50ст. до 6лв.

22

Анонимен

преди 1 година

Череши, ягоди, кайсии и др плодове, ако е за бизнес е за умни хора, а не да обереш плодовете и после да грачиш. Когато се планира, трябва да се предвиди, какво да се прави с излишните плодове. Могат да се консервират, замразят, да се махат скоростно, но това става само ако се работи в синхрон. Знаете ли, че Канада е един от най-големите износители на боровинки и сладка и т.н и печелят милиарди от това. Направили са всичко да е механизирано и никой не бере на ръка.

21

Анонимен

преди 1 година

Държавата няма какво толкова да направи. Всяка година производителите на череши недоволстват. Всяка. Това е напълно нормално. Сега митническия контрол за износ на българска земеделска продукция към Гърция и Румъния не знам как е- но те малките фермери така или иначе не се наемат сами да изнасят. Разчитат на 5-те фирми да им изкупят продукцията и те им я изкупуват по 0,50лв а я продават на крайния потребител по 5-6лв. за килограм.

20

Анонимен

преди 1 година

Трябва да се продава на бройка. "Дайте ми осминка масло и две череши, моля!"

19

Оффф

преди 1 година

Цял живот работещи хора на по 50 години са останали без един зъб в устата си. Просто нямат пари за зъболекар. С какво да ви ядат черешите?

18

Анонимен

преди 1 година

Шест лева за кило череши е безмислено. Това е, като да кажеш всички да купуват Ламборджинита. Някои купуват. Те купуват и кило череши. При тази цена на България и трябват не повече от 20 черешови дървета.

17

Хмммм

преди 1 година

В Бургас по улиците можеш да намериш череши за по 4лв/кг В магазините са към 5/6 според качеството. Не знам колко им излиза на овощарите....но 5-6 лв за кило плод си е множко. Не зная какво очакват от държавата и защо считат, че тя трябва да се намесва. В крайна сметка това е частен бизнес. Ако сържавата се намеси ще започне да се намесва и управлението... и става комунизъм :)

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20 - Баце не е на власт вече от 2 години. Ай стига толкова. Хан Аспарух - не е ли ви и той виновен?

15

Анонимен

преди 1 година

скъпата надница за берачите-------------------------------------------------------Че колко се плаща на един берач? Не вярвам чак толкова скъпо да взимат и да няма други, които да се навият за по-малко пари. Иначе, ако има мутри и изкупуват продукцията на безценица, а държавата нищо не прави за да защити производителите, това действително е проблем, както и всеобщото поскъпване

14

Анонимен

преди 1 година

Затова килото е 6-8лв/кг. Избирайте после баце пък се чудете защо не може и кенефна хартия да си купите.

13

Анонимен

преди 1 година

Като разваляха ТКЗС-то не им трябваше държавата. Да си ги бият в главите сега. Така е при пазарната икономика.

12

Анонимен

преди 1 година

мда...малко им е трудно на господарите ни от запада напълно да затрият земеделието, все някак си успяваме да попродадем нещо от 40 години има абсолютен саботаж при изкупуването на Българската продукция по борсите, трябва да внасяме всичко от запада, защото нашите не са достатъчно отровени с боклyци, и тук таме се прокрадва продукция от която може и да не хванеш рак

11

Анонимен

преди 1 година

ама първите дни ги пускате на 8лв килограма нали? хайде у лево сега

10

Анонимен

преди 1 година

До 8 " Безработица е нищожна, дори не се намират хора за работа," - може, но цената на живот се вдигна. Достатъчно е да отидете в хранителен магазин. Или в заведнеие. На всякъде цените са повищен. Работим но парите не стигат, за това за каквото стигаха преди.

9

Анонимен

преди 1 година

Да се организират и да си ги извозват сами до пазарите и да продават на народни цени. Малко зор ще е в началото, но печалбата ще е много по-голяма, отколкото ако ги продават на прекупвачи!

8

До истината е

преди 1 година

Безработица е нищожна, дори не се намират хора за работа, икономиката прегрява, индустрията бие рекорди с износ. За каква криза (в българския контекст) иде реч. Вие единствено мрънкате и да се оплаквате без да си давате сметка колко сте жалки.