47

Банкеръ

преди 1 година

Надявам се хората одобрили засаждането на такива огромни масиви с бързо развалящи се плодове са си получили парите.ЕС също са баламурници щом продължават да им плащат субсидии.Така си гният на харабия по дърветата.Очаквам скоро да забранят отглеждане на плодове и зеленчуци по селата,както прасетата,овцете и козите,за да може да продават вносни череши и сливи.Конкуренцията е лошо нещо,винаги сметките излизат криви.

46

До преди десетина г.

преди 1 година

Борците и мафията едно време ги изкупуваха на стотинки не чак толко отдавна!

45

Антикупувач

преди 1 година

Ми нормализирайте си цените. Или да допуснем и с черешите да стане като с олиото? Не са ви виновни италианците, хайде стига спекула вече. Разбирам, че в тая страна всеки разсъждава на принципа "ден година храни", но хайде да не сме толкова алчни!

44

аззз

преди 1 година

Килограм череши са 4-5 лв. за килограм банани-2лв.Няма да ги изкупуват!!!!Като е слаба реколтата да ги направят 15 лв.килото и да се надяват,че някой ще ги купи!!!

43

Анонимен

преди 1 година

Проблема с търговията тук е, че хората си имат череши, никой не е виновен на търговците, че са взимали еврофондове и са си мислили, че некой ще ги обгрижва, има шофьори прекупрвачи, има производители, има магазини, борси, тука просто винаги реколтата е добра. Аз си садя по двороа и улицата, на село последните 2 години сложих 3 нови праскови, 1 вишна и тази година имам място за още 2 дръвчета, че махнах синята слива и джанката :) Мисля, да са череша на запад и орех на север.

42

Али Ръза

преди 1 година

градина-бране-собствен магазин... никой не ви е длъжен, товарищ!

41

Анонимен

преди 1 година

Според мен ще е яко, да си засадим още в София. Тая есен ще пробвам да цъкна четири между блока и детските градини в Младост. Да има да си боцкаш като ти се апка. Много джанки, орехи и ябълки имаме, ама двете череши дето са ми около блока са много сенчести и нема игра.

40

Мен

преди 1 година

Трябва малко бизнес инциатива, а не да се разчита само на прекупвачите, които естествено им извиват ръцете с ниски цени. Вариант 1: Да правят продукти с по-висока добавена стойност (сладка, ракия, компоти, замразени череши даже) и тогава да ги продават. Вариант 2 (по-лесен): Пускат във фейсбук, че може семейства с деца да дойдат сами да си наберат череши от градините за 1.5-2 лв/кг и готово.

39

Анонимен

преди 1 година

"А ако са и студенти е *** кефа само баня да има да се къпят жените и ток за зареждане на колонките" - мани брат, тая колония в Асеновградско дето я говоря жените бяха от Франция, Украйна, САЩ, Италия, момче от Гърция, ходих с тях веднъж направо на реката голи се къпят, много по-заавен и приятен начин някой да ти прибере реколтата. Вечерта турят 2 тенджери леща, ориз и лягат да спят. Къде ще плащаш на берачи, хахаха :D Те даже щото имаха дете едната им гледаше и детето. Супер схема е.

38

Анонимен

преди 1 година

Компот, компост, сушени череши, ракия, сладко, мармалад, конфитюр, сладолед от череши - тва е живота. Да няма фира! Който му се бачка намира начин.

37

Шест лева кило...

преди 1 година

Щом няма кой да изкупува, правете ги на компот........

36

Анонимен

преди 1 година

Купих си преди около седмица около 6 кила гръцки череши от столичен супермаркет, изядохме ги, дори сме се вталили хаха. Купих си онзи ден български череши, видяха ми се по-хубави на външен вид, малко по-скъпи от гръцките, което беше странно за мен, но от българските умряхме от стомах. Представяте си с какви отрови ги пръскат у нас, вероятно докато зреят, което е недопустимо за да не хващат червеи. Повече българска череша няма да си купя!

35

Анонимен

преди 1 година

До Един Българин - ти можеш и като фермер да се регистрираш и да си ги продаваш сам като си имаш 5 берача за месец. Пускаш ги на 2 и си готов. Ни минават през борсата ни прекупвач. Гледай колко групи има във фейсбука, дето си пускаш поръчката и на всеки 2 дни разтоварват по 2 буса със храна от провинцията в София. Прекия контакт с хората е най-силната реклама.

34

Анонимен

преди 1 година

До сс - Ами, аз също съм го мислил, печеливш бизнес е. Имам приятел с бус, който изкупува череши и други плодове през 20те си дни годишен отпуск и ги носи на борсата в София. За 20 дни докато другите харчат по 5 бона на морето, той изкарва 20 бона на село. Мен ме мързи, ама го препоръчвам на всеки, не е трудно и ползите ще са големи, колкото повече череши има на пазара толкова по-ниска цена ще има, а това ще означава по-висока покупваемост и повече витамини за народа. Който има бус да стреля!

33

Един Българин

преди 1 година

Да, идеята доброволците е прекрасна. Сега все още половината хора са от вкъщи може да опънат палатки и да берат след работа. А ако са и студенти е *** кефа само баня да има да се къпят жените и ток за зареждане на колонките. За какво да плащаш на братчеди да берат и после черешите по 3лв на пазара? Кой ще ги купува?

32

Анонимен

преди 1 година

""Черешите се изкупуват на .90 до 1лв на кг.Само берачите вземат .3 до .50лв за кг ." продължение - такъв сайт например е: work away инфо, отвори да разгледаш, фермери си набират доброволци. Ползвайте удобствата на 21ви век и живота става лек. Успех!

31

Анонимен

преди 1 година

"Черешите се изкупуват на .90 до 1лв на кг.Само берачите вземат .3 до .50лв за кг ... другото на практика не стига за ренти, химия и прЧерешата е на загуба !" - Знаеш ли, има едни сайтове където си вземаш хора от чужбина на гости, главно хипари "зелени хора", които искат да живеят на село за някоя друга седмица, които ги гостиш, а те ти помагат със земеделието. Познавам една таква двойка си бяха взели 5 момичета и 1 момче да им работят градината в Асеновградско. Доброволци му е макята. ;}

30

сс

преди 1 година

Така ли не се намери един предприемчив голям производител да организира изкупуване и пласиране? Или големите са си наредили нещата и само малките не могат. Еми един кооператив да си направят.

29

Анонимен

преди 1 година

Мен ме домързя да правя ракия, че минах на трева, имам 3 череши с по 150кг по тях в Казанлъшко. За кокошките ще да останат, да си правят банкет. Пак не е зян.

28

Анонимен

преди 1 година

До бонго бонго - Факт че в София бананите дето летят от Южна Америка са по-евтини от черешите, дето ги карат от Кюстендил. Банани в България има доста и който иска си купува. Виж в Русия не се знае до кога ще имат банани?