78

Гошо

преди 1 година

Никой не пречи на българите да отделят 11% вместо 20 ,ако искат може и 10 Щом им харесва 20 ще си отделят 20 ,някои може и 50 да предпочитат ,въпрос на избор ,демокрация е

77

Анонимен

преди 1 година

Баща ми е с 44 години стаж и пенсия от 420 лева. Значи той с 84 лева на месец се храни като германец.?

76

КОЛЧО ПРЪДЛЕТО

преди 1 година

ТАНЮ КВО МАЛЦОВО ПИЕШ БРЕ ТИ ЗНАЕШ ЛИ МАРКИТЕ ИЛИ ГАВАРИШ ПО РУЦКИ!!!???

75

до Юрофайтър

преди 1 година

и какво ФРГ ГДР, аз живея във Ваймар бивш Карл Маркс щадт. Градът е чудесен и дори панелкитв от ГДР са вече кокетни блокчета. Проблема на Германия или по скоро на хората в бившите ГДР провинции е че остана схващането на бизнеса че там може пи ниски заплати, просто няма глад за работна ръка а и германия не изгради някакви хай тек компании в тази част. Като искаш големи мaнги отиваш около Мюнхен, Хамбург в навалицата. Тук на изток е мн по спикоен живота и няма толкоа араббии. Това е, факт.

74

До Юрофайтър

преди 1 година

Шеметлииии,имаш ли на идея колко струваше изхранването и отоплението на един човек през соца и колко сега,говорим като проценто разходно перо от доходите???

73

Анонимен

преди 1 година

Е сефте, открихме топлата вода. Че то от началото на демокрацията все сме си така. Но сега покрай тая война става непоносимо. цените растат главоломно а хората са все така с мизерните си доходи. какво ще прави нашето пишман правителство по този въпрос? Абсолютно нищо. То се готви да влезе в историята като ни подари еврото. Пълна уродливост.

72

Гошо

преди 1 година

До Хе, хе...Да особено сериозно развитие търпим периодите 1912-1913, 1915-1918 1941-1945 Като и демократизирането на страната особен зимата и пролетта на 44г Като небивал дипломатически и икономически успех трябва да отбележим спогодбите Клодиус-Попов ,Нойбахер, въвеждането на купонна с-та 1941

71

Юрофайтър

преди 1 година

Така е ,след 50 г. руски ботуш и още 30 васали на същият,това е резултата. Справка ФРГ и ГДР

70

Анонимен

преди 1 година

лъжа, над 60% за 4 чл семейство. И кво с останалите 80% от дохода българите по круизи ноеи коли, вили на Халкидики, паак лимонада в ушите на хората поръчково наливате медиите

69

Анонимен

преди 1 година

Странна математика... българите имаме 4 пъти по-малки заплати от германците, храната ни е по-скъпа.... как се получава, че даваме само толкова повече за храна?

68

Анонимен

преди 1 година

На 1000лв. Заплата 500 са за храна,нещо не ми се струва 20%,ами колко вземат под 1000лв.

67

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 92Може би сте с по-висок стандарт от средния германец или западноевропеец.

66

Анонимен

преди 1 година

Замисляйки се, вкъщи даваме не повече от 5-8% от доходите си за храна, включвайки в храната хубаво вино, single malt уискита от всякакви категории и вносна бира.

65

Дес

преди 1 година

Според мен ще се окаже , че много малък брой българи дават 20 % от доходите си. Защото по-голямата част от хората не са с високи доходи. И дори да не прекаляват с храна , пак им отива голям % от заплатата. Просто защото е ниска. Пенсионерите ми е неудобно дори да ги коментирам . Не смея да си мисля как се справят.

64

Хе, хе...

преди 1 година

...вие продължавате с вашите смешни сравнения с Германия, Швейцария, Дания...Предлагам---стига вече, защото Западна Европа от стотици години се е развивала само напред, независимо от Инквизиция, войни, Декамерон, папеса Йоана, пиратът папа и т.н. Докато ние, за съжаление, сме имали един период от 1878-1944 на европейско развитие и после ножката...и потом, давай опять сначала.

63

Дес

преди 1 година

Реалистична представа за положението в страната може да даде разбиване по брой хора - от 6 милиона и нещо колко дават 20 % от дохода си за храна , колко дават 40 или 50 % и т.н. Като се определи кошница с основните продукти , които са необходими на човек, като се види колко хора има в различните диапазони доходи - може да се изясни колко български граждани дават 20 % и колко доста повече. Добре е да се добави и колко домакинства отглеждат деца. Това са още разходи за храна от същия доход.

62

Леле Мале

преди 1 година

Верно..това виц ли е...

61

Анонимен

преди 1 година

Когато дойдат жени от Гърция, Италия, Швейцария, от Германия и др. да гледат пенсионерите в БГ, тогава ще отделят по 20% за храна. Дотогава ще си останете роби.

60

До Таню

преди 1 година

Стига се запъва бе пич,според твоята сметка 600 лева са достатъчни за храна което сигурно е така,ама според НСИ това прави около 50% от разполагаемият доход на хората,а тук се опитват да ни убедят че виждаш ли били само 20% достатъчни!

59

Анонимен

преди 1 година

20% остават, не че толкова отделят.