18

Анонимен

преди 2 години

Леле, какви глупости де пишат в тия коментари! Като нямате елементарна икономическа грамотност, не се излагайте с инфантилни разсъждения.

17

Анонимен

преди 2 години

До 6Лихвите им надхвърлят 20% за да държат що годе рублата, демек да не стане 200-300 рубли за долар, но тази им агония е безсмислена, щото са затворен пазар благодарение на Путин :)))

16

Ядосан

преди 2 години

За нашите политици важи една много хубава българска поговорка - " ти изпусни питомното и ходи да гониш дивото". Доброволно се отказаха от сигурния руски газ,и сега чакат други да им търсят доставчици. Високата цена ще я плаща народа.

15

Мда

преди 2 години

Ако продавам дадена стока мога да искам за нея и плащане в рупииПазарен принцип имаш рупии получаваш нямаш рупии гориш

14

Анонимен

преди 2 години

Русия на който и да спира газта газ в Европа ще има.Единствено няма да има газ за никой ако спре газта на Германия и Италия.Но това едва ли ще стане защото Русия може да си позволи да спре газта на България но на Германия не.

13

Вьзмутен

преди 2 години

Глупостите на запада не намаляват цените на тока и хляба за бьлгаритеСтандарта ни в европа вече е като на танзания и конго

12

Анонимен

преди 2 години

Замислете си, ти произвеждаш и продаваш дадена стока във валута която в последствие могат да ти я конфискуват, съгласен ли си да работиш без пари??

11

евр000

преди 2 години

Сащ взеха златото от Швейцария, 23 пъти за 1 месец са се увеличили прехвърлянията на злато като количество

10

Анонимен

преди 2 години

Браво на Русия! За зло куче - зъл прът!

9

Анонимен

преди 2 години

зомби апокалипсис ще настъпи в западния свят , 99 % от хората са необразовани

8

Анонимен

преди 2 години

Не знам кое какво е но еврото спада спрямо долара, а рублата е на нивото си от преди войната. Духаме супата тия дето сме с доходи в евро и лева.

7

Анонимен

преди 2 години

" Политически"? И защо да са такива? Според ЕС ,да наложиш " санкции" на държава като Русия Не са " политически"?! А щом Русия пожела,да и се плаща в нейната валута Са " политически"?!-:( Ами каквото повикало,това се и обадило! Подкрепям Русия! Не стига че Европа е бедна н ресурси,Ами и поставяме условия,н тази държава,която Ни ги предоставя? Ние ли сме *** или тези в Брюксел?

6

До Анонимен 4

преди 2 години

Рублата расте не заради пазарите, а заради фискалната политика на Руската Централна Банка. Може да решиш да се поинтересуваш с колко вдигнаха лихвите, за да обърнат тренда на рублата. Преди войната бяха 4% лихви на повечето кредити, сега са 17.3%. Но ти си мисли, че е заради газта.

5

Анонимен

преди 2 години

Не мога да зацепя тоя пусти инат. Така или иначе купуват Руски газ и тия пари Русия ще ги получи. Какво значение има дали ще ги платиш в Рубли, Донги, Юани или Рупии? Русия ще ги получи. Ако искат да затруднят Русия да спрат да купуват газ, ако няма да спират да плащат в рубли и да свърши тая глупост. А Путин що иска в рубли е просто - щото иска да покаже на Руснаците, че все още има ****нiс и е голям мъж. Нито за него, нито за нас тоя инат е от полза. Що се дърпаме и си правим живота труден?

4

Анонимен

преди 2 години

Пазара е показателен каквито и пропаганди да правят рублата набира сила след започването на санкциите и сриването и сега е на път да стигне нивото преди пет години до понеделник може и да го подмине

3

Гошо

преди 2 години

Правилно "На практика за държавите не се променя почти нищо, ако плащат в евро или в долари по сметка на незасегнатата от санкциите на ЕС "Газпромбанк",Ама там е работа че сега тия пари няма да ги контролирате , е за това ви боли но ще свикнете

2

Анонимен

преди 2 години

Какво е това рубла, да не би да е марка тоалетна хартия :))))

1

Анонимен

преди 2 години

Цинизъм на нашите управляващи, да се фукаш и хвалиш, че ще купуваш газ на тройна цена в най-бедната страна в ЕС при положение, че можехме да имаме директна доставка направо от извора, продажни мозъци...