38

Анонимен

преди 2 години

Ами съвсем нормално е да искаш да ти плащат в твоята валута за твоята стока. Защо да е в долари? Какво общо има САЩ с руския газ, че да е в долари. Така само се оскъпява от обмена на валутите. Какво крякат всички? Така или иначе ще купуват руски газ, ако не директно от Русия, през други държави, но газът пак ще е руски, само, че ще е много по-скъп. Как мислите Европа да се зарежда с втечнен газ от САЩ? Няма да стане. Те и САЩ купуват руски нефт, а сега...? Икономически игри.

37

Наташа общата

преди 2 години

Тоз газ дън съм го намерила на пътя.!.

36

Наташа общата

преди 2 години

Рубли за газа?! Ай сиктир ве драги зрители.!.

35

Анонимен

преди 2 години

Че защо Не Рубли ? Проблема е във Ината да Не е Рубла , а и Долара да се продължава да се храни изкуствено ..... Рублата сама по себе си се яви Антисанкцйя !

34

Анонимен

преди 2 години

Още са ошашавени от нечуваната и невидена дързост на Путин да им поиска рубли. Как смее! ЕС и САЩ са свикнали да поставят условията на всички и на всичко. И изведнъж....Путин се вмъкна в играта. Леле, ами сега, ко паим?

33

Анонимен

преди 2 години

До славянин Русия има реални природни ресурси, а сащ имат печатница за кухи Колко простотии можете да кажете русофилите ми е интересно. Първо прочети нещо и после пищи опорките от посолството.

32

Анонимен

преди 2 години

До Смисъл има Рублата е свързана с комоноидни стоки като петрол, газ и много злато. ти сериозно ли го твърдиш. Голяма глупост. Спрета е измислени опорки. И да не четеш ТАСС повече.

31

Анонимен

преди 2 години

Киро *** се е,бава с населението на България и бизнеса. 20% по-скъп газ са непосилни за нашата икономика. Този трябва да си ходи и да събира кинти за оръжие на Украйна някъде другаде. Кой ще му оправя бакиите не е ясно.

30

Смисъл има

преди 2 години

Рублата е свързана с комоноидни стоки като петрол, газ и много злато. Тоест тази хартийка има стойност защото е разписка за нещо налично. Както и китайския юан. Той е вързан с желязо, литий и други полезни изкопаеми. А долара? Долара не е вързан с нищо, той въздух под налягане. Свързан е дълг дори не е с работа, стоки. Свързан е с мързеливо и консуматорско общество, крадящо световни ресурси. Долъра ще падне много, защото е хартия не свързана с нищо.

29

Анонимен

преди 2 години

Дрън, дрън. Плаща се в евро и долари. Просто превода е през друга банка, че ЕС иска да е през банки, където да запорират плащанията и демек да не плащат. Руснаците са прави. Искат си парите.

28

Защо

преди 2 години

Правителствата се бъркат на дружествата вносители на газ в каква валута да извършват плащанията си... Нали ние тук в евро райха уж сме витрината на капитализма и куткудякаме как при нас "държавата" не се меси в отношенията на бизнеса.

27

Анонимен

преди 2 години

Аз мисля, че хората, които си задават въпроса *** ли ни управляват? бъркат. Не ни управляват ***, управляват ни крадци! Невероятни крадци!, пише лидерът на ВМРО

26

Анонимен

преди 2 години

Германия клекна пред Руснаците,Австрия също,както и Италия и може би и Гърция сега въпросът е:те ли са глупави или Простото Киро е много умен,че теже клона на който седи...

25

Пп

преди 2 години

Домати в била -6 лв , хляб -2,35Да ви е честита промяната

24

Анонимен

преди 2 години

Върнете бат Бойко и разкарайте т.пото Меринджейче Кирчу!

23

Асан

преди 2 години

Майната и на Австрия родината на Хитлер :)))

22

Анонимен

преди 2 години

Вуте няма как да е зле, защото може да си произведе сам почти всичко, при това евтино. Ама ние определено ще сме много по-зле и от руснаците, дето ги оплакват австрийците.

21

слънчоглед в мъгла

преди 2 години

До До Анонимен 4 Действителния курс на рублата е значително по-лош от обявявания (ако искаш да обменяш в банка или на черно). Покупателната стойност на рублата постоянно ерозира заради непрекъснатото повишение цените на стоките и особено на вносните. Та силенето за рублата (ратия за дупе) е кухо дрънкане на гномът, който пръскайки слюнки реве, че доларът и еврото са ненадежна валута. Кой го брои вече този перушан нещастен

20

Караянчева

преди 2 години

Оди пеш бе и гладен като не харесваш - бойко борисов

19

Анонимен

преди 2 години

Долар към укр. гривна 1 към 30, долар към рубла 1 към 72. Толкоз за руската икономика.