16

Анонимен

преди 2 години

Напълно излишни са като звено в системата. Нали все се говори за недостиг на лекари и сестри, ами ето ви ги - да заминиват по болниците и да се хващат на работа. А относно специализацията - беше им даден краен срок още преди години да вземат специалност, ако я нямат, не може да работят като джипи.

15

Паметлив лекар

преди 2 години

До 1999 г. нямаше джи-пи-та,нямаше НЗОК,нямаше " клинични пътеки"!! Имаше поликлиники,където болните се поглеждаха от специалисти директно,изследваха се и се поставяше ДИАГНОЗА,която предполага или амбулаторно / домашно / . или болнично лечение!!

14

Скептик

преди 2 години

Нищо не ще се промени докато няма повече от една здравна каса. В момента болниците източната здравната каса, а ако има конкуренция самите каси контролират разходите защото иначе ще фалират. Но мафията не дава....всеки ден в България се откриват нови болници и аптеки , като всеки ден населението ни намалява... или сме най болната нация в света или просто се краде....

13

Анонимен

преди 2 години

Махнете търговския статут на държавните болници, защото са се превърнали в пазарище. За всичко ти искат пари! Вдигнете здравните колкото трябва, но направете качественото здравеопазване достъпно Много хора бавно умират, защото нямат пари да се лекуват. И държавата да престане да субсидира частните болници. Имат други механизми за финансиране, не да смучат от бюджета. Пречката са силните политически лобита в здравеопазването!

12

Д-р Куин- лечителка

преди 2 години

До #5 !! За каква " специализация" дрънкаш бе тикво?? 90% от джипитата са над 60 годишна възраст!! Тепърва да специализират и да държат изпити?? Ха ха ха!! Хи хи хи;!

11

Анонимен

преди 2 години

Ако някак си ги задължат да си дигат телефона денонощно да остават, ако ли не...

10

Анонимен

преди 2 години

Личните лекари отдавна са престанали да бъдат лекари. Тях ги превърнаха в администратори - писарушки на направления, попълване на здравни книжки и пр. По време на т.нар. пандемия още повече лъсна цялата извратена ситуация в здравеопазването, тъй като те на практира отказваха да лекуват болни. Само "мъдри" съвети по телефона. Така че каквато и реформа да направят, от това по-зле не може да стане. Само трябва да се мисли да тези по селата, където има 1 лекар на 4-5 села

9

Д-р Хаус

преди 2 години

За каква " тайна" дрънкаш бе тикво?? Тайна са заплатите на директорите на болници и приближените им доктори и медсестри!! РЕДОВИЯТ лекар- специалист в държавна болница получава основна заплата 1060 лева!! За тия " пари" чистачка в банка или държавна администрация няма да подхване метлата и парцала дори!! Схващаш ли бе тикво куха!!??

8

куку

преди 2 години

На този доцент Тонев, чавка му е изпила мозъка! Много други проблеми има да се решават в здравеопазването, а зтой започва от личните лекари.

7

Анонимен

преди 2 години

До 4: преди много много години беше по 1 лев нямаха право на повече от 3000 пациента. Сега не знам колко им дават. Медиците си държат заплатите в тайна, което не ги спира да протестират, че нямали пари.

6

Анонимен

преди 2 години

Джипитата в тази си роля у нас могат да отпаднат и няма да липсват на никого. Само на джоба си, защото вземат доста пари. А тази неприятна особа явно дискриминира пенсионерите в своята практика. На тях не трябва да се дават направления, те нямат право да боледуват, макар че със старостта идват повечето болести. Чиновничка, не лекар!!! Такива са почти всички джипита. За тях лекарската професия се заключава в това да си броят на направленията.

5

Д-р Хаус

преди 2 години

Най-некадърните " доктори" са т.н. " джипита"!! Те са чиновниците в здравеопазването;! " Гара разпределителна за всевъзможни направления! Събота,неделя и празници - не ги търси!! Не вдигат телефона!! Имат работно време!!И по какво се отличават от обикновените чиновници?? Пенкилер " специалисти "!! Ако ги махнат,виждам ги като продавачи на сергия!! Ха ха ха!!

4

Анонимен

преди 2 години

Маските отпаднаха! Докога ще ни навирате в очите снимки на маскирани зомбита??

3

Оха

преди 2 години

Притесниха се, че лапаницата ще спре. Били на първа линия друг път всеки път, когато детето ми вдига температура трябваше да му правя тест за корона вирус и трябваше да го заплатя за да ми го прегледат защото видиш ли друг грип или ОВИ не съществува. Иначе си искат парите за ковид.Не сме пациенти а клиенти за тях. Да ги махат преди беше много по-добре.

2

.

преди 2 години

Джи-пи -тата ще се наложи да специализират и вече няма да им е толкова лесно да си купуват периодично джипита :D

1

Анонимен

преди 2 години

Колко дават на джипито за един пациент?